سیدحمید حسینی در گفت و گو با آرمان ملی :
صادق لاریجانی جایگرین احتمالی آیتا... جنتی!
مطـهره شفیــــعی: انتخابات ریاستجمهوری هم به پایان رسید و حجتالاسلام رئیسی به عنوان منتخب مردم معرفی شد. از سال 1392 تا 1400 حسن روحانی در پاستور حضور داشت و کشور را با فشارهای دخلی و خارجی به نحوی مدیریت کرد که در کنار دستاوردهای مفید، ضرر کمتری متوجه زندگی مردم شود.
آرمان ملی آنلاین -دولت روحانی هم مانند همه دولتهای گذشته دارای مخالفیانی بوده که هدف آنها از سنگاندازی در مسیر فعالیتهای دولت القای ناکارآمدی روحانی و مردانش تعریف شده تا بتوانند در زمان انتخابات ریاستجمهوری 1400 کاندیدای خود را به عرصه وارد کنند. اما آینده روحانی پس از خروج از پاستور چه میشود و کشور شاهد چه تغییراتی در سطح مدیریتی دولت و نهادهای دیگر خواهد شد. این سوالی است که ««آرمان ملی» به بررسی آن پرداخته و در این باره با دو فعال سیاسی و اقتصادی به گفتوگو پرداخته است. سید حمید حسینی، فعال سیاسی و عضو اتاق بازرگانی تمایل دارد تغییراتی در بخشهای دیگر کشور رخ دهد و آیندهای که برای حسن روحانی پیشبینی میکند، حضور در مجمع تشخیص مصلحت است. گفتوگوی دکتر حسینی با «آرمان ملی» را در ادامه میخوانید.
دوره 8 ساله ریاستجمهوری روحانی هم به روزهای پایانی خود نزدیک است. تصور میکنید چه تغییراتی در بخشهای مدیریتی کشور رخ میدهد؟
اتفاقاتی پس از انتخابات ریاستجمهوری در کشور رخ داد که نامه حقانیان و فرزندش یکی از آنها بود. به نظر میرسد آقای اژهای به ریاست قوه قضائیه میرسد، آقای صادق لاریجانی جایگزین آیتا... جنتی شده و آقای روحانی به مجمع تشخیص مصلحت نظام میرود که در همین راستا تعدادی از اعضای مجمع تشخیص تغییر خواهند کرد. آنچه مطرح کردم یک احتمال است که امیدوارم به حقیقت تبدیل شود و در واقع آرزوی من است که این تغییرات صورت بگیرد.
تصور میکنید با توجه به تخریب 8 ساله روحانی از سوی مخالفانش، او از پذیرش خوبی در مجمع تشخیص مصلحت برخوردار شود؟
اگر دوستان با شرایط کشور آشنا شوند، متوجه خواهند شد عملکرد آقای روحانی قابلقبول بوده است.
از سوی دیگر تصور نمیکنید گلایه اصلاحطلبان و مردم از عملکرد دولت آقای روحانی سبب کاهش محبوبیت اجتماعی او شده است؟
آنچه مردم از آن گلایه دارند، ارتباطی با ریاستجمهوری ندارد؛ یعنی مردم چیزهایی میخواهند که تحققشان، هیچگاه در اختیار ریاستجمهوری نبوده است. عملکرد 7 یا 8 وزارتحانه دولت آقای روحانی مطلوب بوده و میتوان با ارائه شاخص و آمار ثابت کرد که عملکرد دولت آقای روحانی قابل قبول است. هرچند عملکرد برخی وزاتخانهها هم قابلقبول نبوده است. نباید با نگاه صفر و صدی به ارزیابی عمکلرد دولت آقای روحانی پرداخته شود.
با مرور سرنوشت روسایجمهور گذشته به این نتیجه میرسیم که هر یک از آنها با چالشهایی مواجه شدهاند. به عنوان نمونه آقای خاتمی از برخی عرصهها کنار گذاشته شد و محمود احمدینژاد خود را در قالب یک معترض به نمایش گذاشت. چرا روسایجمهوری چنین سرنوشتی دارند و تصور میکنید آقایروحانی هم به این مسیر میرود؟
تصور میکنم آقای روحانی مانند آقای هاشمی باشد و مشکل زیادی برای دوران پس از ریاستجمهوری نداشته باشد. او در جهت تحکیم حاکمیت همراهی کرده و بهانهای به دست گروه و جناحها مقابل نداده که از او عصبانی باشند؛ ضمن اینکه سیاستهایش با سیاستهای کلی نظام هماهنگ بوده است. احتمالا رهبری در پایان کار دولت دوازدهم و معرفی دولت جدید از آقای روحانی و اقدامات دولت او تشکر خواهد کرد. رهبری به غیر از موضوعات مربوط به آقای ظریف و فایل منتشرشده، انتقادی به دولت روحانی نداشته و همه موضعگیریهای رهبری در حمایت از دولت بوده است؛ حتی نمایندگان مجلس را از توهین و برخوردهای تند و رادیکالی با دولت منع کردهاند. در خاطر ندارم که رهبری در برابر سخنان روحانی و کارهای دولت موضعگیری داشته باشند.
به عنوان یک فعال سیاسی و اقتصادی تصور میکنید با توجه به شرایط کنونی کشور چه باید کرد؟
اگر راهی باز نکنیم که سیاسیون بتوانند سیاستورزی کنند، 4 میلیون رایی که باطله بوده و 6 و 7 میلیونی که دیگران رای داشتهاند، به آرای ناراضیان در انتخابات اضافه میشود. بنابراین دوقطبی جدیدی شکل میگیرد؛ یعنی اگر تا امروز دوقطبی اصلاحطلب و اصولگرا درکشور بود، اکنون یک دوقطبی دیگر بین طرفداران و مخالفان نظام شکل گرفته و رهبری جریانات سیاسی به گروههای خارج از کشور میرسد که به نفع نظام نیست. باید هزینه و سوبسید داده شود که اصلاحطلبان را در صحنه نگه دارند و این اقدام حتما باید انجام شود. همچنین اصولگراها دو دسته شوند تا اینگونه احساس نشود که مسیری برای فعالیتهای سیاسی درکشور وجود ندارد و همه راهها مسدود شده است.
جایگاه روحانی فعلا مجمع تشخیص است؟
فائزه هاشمی فعال سیاسی اصلاحطلب هم معتقد است آقای روحانی پس از پایان حضورش در پاستور در مجمع تشخیص مصلحت حضور خواهد داشت. او چنین به سوال ««آرمان ملی»» پاسخ داده است.
چه آیندهای برای آقای روحانی پس از خروج از پاستور متصور هستید؟
اصولگرایان دشمنی زیادی با آقای روحانی پیدا کردهاند و درصدد هستند تقصیرات خودشان را به هر دلیلی به گردن آقای روحانی بیندارند.
درست است. سوال این است که آقای روحانی در چه نهادی حضور پیدا میکند؟
طبق روال حقوقی و قانونی اگر خودشان مخالف نباشند، عضو مجمع تشخیص مصلحت میشوند و به عنوان شخصیت حقوقی در مجمع حضور پیدا میکنند؛ چراکه روسایجمهور بر اساس قانون پس از پایان عمر دولتشان عضو این نهاد خواهند شد، مگر اینکه خودشان نخواهند که آقای خاتمی چنین بود؛ یعنی خودش تمایلی به حضور در مجمع تشخیص نداشت.
یعنی آقای روحانی در جایگاه دیگری قرار نمیگیرد؟
دور از انتظار است پست دیگری پس از پایان دوران ریاستجمهوری در اختیار آقای روحانی قرار بگیرد. اگر مخالفتهای تند و تیز مخالفان کاهش پیدا کند، شاید در آن زمان اتقافات دیگری رخ دهد.
به هر حال پس از پایان عمر دولت مخالفتها به مرور کم میشود. چه مخالفتی باعث شده شما از زاویه تند مخالفان با روحانی سخن میگویید؟
به عنوان مثال انسان پس از شنیدن اظهارات نمایندگان در مجلس وحشت میکند؛ چراکه خیلی از این افراد زاویه تندی با آقای روحانی پیدا کردهاند.
ارسال نظر