| کد مطلب: ۱۱۶۳۴۳۹
لینک کوتاه کپی شد

معرفی مشخصات جنگنده سوخو-۳۰MKI

در این مطلب به معرفی هواپیمای جنگنده چند منظوره سوخو-۳۰MKI خواهیم پرداخت.

معرفی مشخصات جنگنده سوخو-۳۰MKI

سوخوی Su-۳۰MKI یک هواپیمای جنگنده چند منظوره است که به طور مشترک توسط دفتر طراحی سوخو و هوانوردی هندوستان برای نیروی هوایی هند (IAF) ساخته شده است. جنگنده Su-۳۰MKI بر اساس هواپیمای جنگنده Su-۳۰ مجهز به کنترل بردار رانش و کانارد شده است.

توسعه Su-۳۰MKI

توسعه Su-۳۰MKI برای برای نیروی هوایی هند در سال ۱۹۹۵ آغاز شد. دفتر طراحی سوخو و ایرکوتسک (که اکنون به عنوان شرکت Irkut شناخته می‌شود) در ابتدا به ترتیب مسئولیت توسعه و تولید این هواپیما را بر عهده داشتند.

دو نمونه اولیه از Su-۳۰MKI بین سال‌های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۸ ساخته شد. اولین نمونه اولیه، Su-۳۰I-۱، نخستین پرواز خود را در ژوئیه ۱۹۹۷ انجام داد. تولید این جنگنده در کارخانه ایرکوتسک در سال ۲۰۰۰ آغاز شد.

معرفی جنگنده چند منظوره سوخو-۳۰MKI

یک اسکادران جدید به نام اسکادران ۲۲۲ (کوسه ببر) در پایگاه هوایی تانجاور نیروی هوایی هند مستقر شد. جت‌های جنگنده اسکادران جدید می‌توانند موشک‌های کروز مافوق صوت براهموس را حمل کنند. هند به قابلیت تعمیرات اساسی هواپیمای جنگنده سوخو-۳۰ MKI دست یافته است.

طراحی Su-۳۰MKI و اویونیک

هواپیمای سوخو Su-۳۰MKI دارای یک بدنه هواپیمای آیرودینامیک ساخته شده از تیتانیوم و آلیاژ‌های آلومینیوم است. سر بدنه نیمه مونوکوک شامل کابین خلبان، بخش‌های رادار و خلیج هواپیمای اویونیک است. بخش بین ناسل‌های موتور محل قرارگیری تجهیزات، ذخیره‌سازی سوخت و مکانیزم چتر نجات ترمز است. طول این هواپیما ۲۱.۹ متر، طول بال‌های آن ۱۴.۷ متر و ارتفاع آن نیز ۶.۴ متر است. حداکثر وزن برخاست Su-۳۰MKI ۳۸۸۰۰ کیلوگرم است.

دو خلبان پشت سر هم در یک کابین شیشه‌ای Su-۳۰MKI می‌نشینند. کابین جلو مجهز به مجموعه یکپارچه اویونیک شامل Elbit Su ۹۶۷ نمایشگر هدآپ (HUD)، هفت نمایشگر کریستال مایع ماتریس فعال (AMLCD) و ابزار دقیق کابین خلبان اولیه تالس است. هواپیما‌های ساخت هوانوردی هندوستان مجهز به نمایشگر‌های چند منظوره (MFD) هستند که توسط سامانه نمایش سامتل عرضه می‌شود.

معرفی جنگنده چند منظوره سوخو-۳۰MKI

این هواپیما دارای یک سیستم کنترل پرواز با سیم است. Su-۳۰MKI همچنین مجهز به رادار آرایه‌ای اسکن شده الکترونیکی غیرفعال N۰۱۱M، سیستم مکان یاب نوری لیزری OLS-۳۰ و غلاف تعیین هدف لایتنینگ برای هدایت موشک هوا به سطح و مهمات هدایت لیزری است.

سیستم‌های تسلیحاتی و اقدامات متقابل سوخو-۳۰MKI

Su-۳۰MKI به یک توپ ۳۰ میلی متری Gsh-۳۰-۱ با ۱۵۰ گلوله مسلح شده است. این هواپیما دارای ۱۲ نقطه سخت است که قادر به حمل ذخایر خارجی تا ۸ تن است. این هواپیما می‌تواند طیف وسیعی از موشک‌های هوا به سطح از جمله Kh-۲۹L/T/TYe، Kh-۳۱A/P، Kh-۵۹M و Nirbhay را شلیک کند.

معرفی جنگنده چند منظوره سوخو-۳۰MKI

ناوگان Su-۳۰MKI نیروی هوایی هند مجهز به نسخه هواپرتاب موشک‌های کروز مافوق صوت براهموس است که در نوامبر ۲۰۱۷ با موفقیت آزمایش شد. موشک براهموس می‌تواند اهدافی را در برد ۲۹۰ کیلومتر هدف قرار دهد. نیروی هوایی هند استقرار موفقیت آمیز موشک کروز بر روی این جنگنده را با سومین شلیک مستقیم موشک از این هواپیما در دسامبر ۲۰۱۹ تکمیل کرد.

این هواپیما همچنین می‌تواند موشک‌های هوا به هوای R-۲۷R، R-۷۳ و R-۷۷ ساخت ویمپل و همچنین غلاف راکت، بمب‌های هدایت لیزری KAB-۵۰۰ و KAB-۱۵۰۰ را حمل کند.

موتور سوخو Su-۳۰MKI

Su-۳۰MKI دارای دو موتور توربوجت Al-۳۱FP است. هر موتور یک رانش کامل پس از سوختن ۱۲۵۰۰ کیلوگرمی ایجاد می‌کند. این نیروگاه مجهز به کنترل بردار رانش، حداکثر سرعت ۱.۹ ماخ را در پرواز افقی و سرعت صعود ۳۰۰ متر بر ثانیه را فراهم می‌کند.

معرفی جنگنده چند منظوره سوخو-۳۰MKI

حداکثر برد پرواز بدون سوخت این هواپیما ۳۰۰۰ کیلومتر است. سیستم سوخت‌گیری در حین پرواز Su-۳۰MKI حداکثر برد ۸۰۰۰ کیلومتر را با دو بار سوخت‌گیری فراهم می‌کند.

مشخصات فنی کلی سوخو-۳۰ MKI

نوع: هواپیمای جنگنده چند منظوره

سازنده: هوانوردی هندوستان

اپراتور: نیروی هوایی هند

اولین پرواز: نوامبر ۲۰۰۰

ورود به خدمت: سپتامبر ۲۰۰۲

حداکثر سرعت: ماخ ۱.۹

برد: ۳۰۰۰ کیلومتر

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار