| کد مطلب: ۱۱۵۷۱۳۷
لینک کوتاه کپی شد

چرا ایران مانورهای نظامی خود را افزایش داده است؟

الجزیره با اشاره به افزایش مانورهای نظامی ایران در ماه های اخیر،می نویسد: سیاست تهران ایجاد توازن میان دیپلماسی و میدان با هدف قرار دادن کارت های فشار در دست هیئت مذاکره کننده و در عین حال پیش بینی تنش در روابط ایران و غرب در سال جاری است.

چرا ایران مانورهای نظامی خود را افزایش داده است؟

به گزارش آرمان ملی آنلاین، الجزیره نت وابسته به شبکه خبری الجزیره قطر در گزارشی نوشته است: با وجود دستیابی به توافق آتش بس در نوار غزه و تمایل دولت‌های ایران و آمریکا به مذاکره برای حل و فصل مسائل حساس فی ما بین، دستگاه نظامی ایران به عنوان بخشی از مجموعه مانور‌هایی که پس از حمله اسرائیل به خاک خود در اکتبر گذشته آغاز کرده بود، سرعت رونمایی از سلاح‌های مدرن خود را نیز تسریع بخشیده است.

بر اساس این گزارش، از نخستین روز‌های سال جاری میلادی، تهران مانور‌های نظامی خود را در سراسر کشور با مشارکت ارتش، سپاه پاسداران و بسیج افزایش داده است. سردار سرلشکر علی محمد نائینی سخنگوی سپاه پاسداران نیز تاکید کرد که این مانور‌ها تا اواسط اسفند ادامه دارند.

در همین حال، دستگاه نظامی ایران در هفته‌های اخیر تازه‌ترین دستاورد‌های نظامی خود از جمله موشک، پهپاد، تسلیحات ضدهوایی، پایگاه ذخیره موشک و قایق‌های تندرو را به نمایش گذاشته و تاکید می‌کند که «برخی از شناور‌های نیروی دریایی ایران قادر هستند به ناو‌ها و ناوشکن‌های آمریکایی حمله کنند.»

حدود دو هفته پس از این رونمایی، تلویزیون ایران شامگاه شنبه گذشته ویدئویی را پخش کرد که نشان می‌دهد یک پایگاه دریایی جدید زیرزمینی حاوی صد‌ها موشک کروز قادر به مقابله با جنگ الکترونیک است.

تهدیدات خارجی ایران چه هستند؟ 

مهدی یزدی، پژوهشگر امور نظامی، تشدید مانور‌های نظامی و رونمایی از تسلیحات راهبردی تهران را ناشی از تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی دانست. وی حمله اخیر اسرائیل به اهدافی در داخل ایران را یک "تحول خطرناک" توصیف کرد که تهران را بر آن داشت تا برای افزایش توان بازدارندگی و نوسازی تسلیحات خود تلاش کند.

این پژوهشگر ایرانی در گفت‌و‌گو با الجزیره نت، از تهدید ضمنی در اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نسبت به ایران گفته و تاکید کرد: مواضع ترامپ همزمان با تهدید اسرائیل برای ضربه زدن به تاسیسات هسته‌ای تهران و اتکای تل آویو به کمک ترامپ برای رسیدن به این هدف، عنوان می‌شود.

یزدی بر این باور است که پس از آن که موشک‌های مافوق صوت تهران توانایی خود را در نفوذ به جدیدترین سیستم‌های ضد هوایی آمریکا و اسرائیل ثابت کرد، اکنون دستگاه نظامی ایران برای نشان دادن کارایی رادار‌های خود و موفقیت تسلیحات ضدهوایی خود در دفع حملات موشکی، تمرینات جنگی انجام می‌دهد.

یزدی گفت: نیرو‌های نظامی ایران از یک سو با ادغام هوش مصنوعی در تسلیحات نظامی خود با هدف مقابله با سلاح‌های پیشرفته دشمن و از سوی دیگر با افزایش سرعت شناسایی اهداف و تعیین نقطه مناسب برای هدف قرار دادن آنها، در بالاترین سطح آمادگی قرار دارند.

از سوی دیگر، محسن جلیلوند، استاد روابط بین الملل در دانشگاه تهران نیز بر این باور است که افزایش مانور‌های نظامی ایران در راستای تنش‌های ادامه دار میان این کشور و پایتخت‌های غربی به دلیل مواضع تهران در قبال اسرائیل است. وی همچنین علی رغم تمایل ایران و آمریکا برای نشستن پای میز مذاکره، مهار تنش میان این دو کشور را بعید دانست.

این استاد دانشگاه در گفت‌و‌گو با الجزیره نت، درخواست رهبر ایران آیت الله علی خامنه‌ای در اگوست گذشته از دولت برای افزایش سرمایه گذاری در بخش نظامی را یادآور شده و معتقد است که تشدید مانور‌های نظامی تهران با افزایش ۲۰۰ درصدی بودجه نظامی این کشور همراه بوده است. 

به گفته جلیلوند، سیاست تهران ایجاد توازن میان دیپلماسی و میدان با هدف قرار دادن کارت‌های فشار در دست هیئت مذاکره کننده و در عین حال پیش بینی تنش در روابط ایران و غرب در سال جاری است.

منبع : رویداد24

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار