| کد مطلب: ۱۱۵۶۶۸۳
لینک کوتاه کپی شد

علی لاریجانی: مذاکره باید سر فرصت و به دقت صورت بگیرد/ بالاخره باید یک روز به FATF بپیوندیم

علی لاریجانی گفت: مسئله هسته‌ای بخشی از توسعه ماست، اما همه توسعه نیست. من خودم مذاکره کننده در مسئله هسته‌ای بودم و معتقدم که موضوع هسته‌ای بخشی از توان ملی ماست، اما همه توان ملی ما نیست. مردم باید زندگی کنند و پیشرفت در زمینه‌های مختلف حاصل شود.

علی لاریجانی: مذاکره باید سر فرصت و به دقت صورت بگیرد/ بالاخره باید یک روز به FATF  بپیوندیم

به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ مشاور مقام معظم رهبری اظهار داشت: مساله هسته‌ای بخشی از توان ملی ماست، اما همه توان ملی ما نیست. مردم باید زندگی کنند و پیشرفت در زمینه‌های مختلف حاصل شود. من خودم مذاکره کننده در مسئله هسته‌ای بودم. توافق هسته‌ای موضوع دانش هسته‌ای را نگه داشت که وجود داشته باشد، منتها به جای ۹۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سانتریفیوژ بود. ولی در ازای آن، فضایی به وجود آمد برای کشور؛ برای کار و تلاش و توسعه سایر بخش‌ها و این خیلی مهم است. علی لاریجانی گفت: به همین دلیل هم رژیم صهیونیستی مخالف بود و بعد فشار آورد تا ترامپ از توافق خارج شود. این کار درستی هم جهت تعهدشان انجام شد. وی افزود: مساله هسته‌ای بخشی از توسعه ماست، اما همه توسعه نیست. من خودم مذاکره کننده در مسئله هسته‌ای بودم و معتقدم که موضوع هسته‌ای بخشی از توان ملی ماست، اما همه توان ملی ما نیست. مردم باید زندگی کنند و پیشرفت در زمینه‌های مختلف حاصل شود. عدم تعهد اروپایی‌ها یکی از مشکلات اصلی ما بود. سه کشور اروپایی که اکنون مذاکره می‌کنند، در گذشته با آقای دکتر روحانی مذاکره کرده بودند و گفته بودند که شما توافق هسته‌ای را بپذیرید، اما تعهدات خود را زیر پا گذاشتند. ما در آن زمان تکنولوژی هسته‌ای چندانی نداشتیم و لازم بود که دوره‌ای مقاومت کنیم تا این تکنولوژی به راه بیفتد.

 

رئیس ادوار مجلس بیان کرد: در زمان جنگ ۳۳ روزه، ما در حال مذاکره بودیم و همزمان با جنگ، مذاکرات ادامه داشت. وقتی اروپایی‌ها تصمیم گرفتند علیه ایران قطعنامه صادر کنند، آقای سولانا به من گفت که این کار مهمی نیست، اما خودشان قبول داشتند که خرابکاری کرده‌اند. این نشان می‌دهد که ما توانستیم با سرعت در مسئله هسته‌ای پیشرفت کنیم. دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی عنوان کرد: اکنون مساله هسته‌ای جمهوری اسلامی از حد اولیات گذشته است و ما صاحب دانش هسته‌ای به نحو اتم شده‌ایم. بخش‌های مختلفی در زمینه‌های مختلف توسعه یافته‌اند و حالا موقع آن است که با دیپلماسی فضا را روان‌تر کنیم و سایر بخش‌های کشور را توسعه دهیم. خدا رحمت کنه حاج قاسم سلیمانی، یک حق بزرگی به گردن همه داره که تو این زمینه خیلی نقش داشت.

لاریجانی تصریح کرد: مذاکره سازوکاری دارد و باید پیشنهادات مدونی وجود داشته باشد. مذاکره باید سر فرصت و به دقت صورت بگیرد. جمهوری اسلامی همیشه اهل مذاکره بوده است. وی تاکید کرد: تصمیم عجولانه در این زمینه را درست نمی‌دانم. ولع بلاوجه نباید داشت. این مسائل باید در سطوحی با فرصت و دقت صورت بگیرد. جمهوری اسلامی همیشه اهل مذاکره بوده و ممکن است در مذاکرات شرط داشته باشد، ولی همیشه مذاکره کرده است.

وی افزود: پولشویی و مسائل مالی مربوط به تروریسم قانونش تصویب شده است. بحث این است که ما در مجموعه بین‌المللی مرتبط باشیم و بهره‌اش را ببریم. بانک‌ها مقررات FATF را گذاشته‌اند که بانک‌هایی که این مقررات را بپذیرند، با آن‌ها کار می‌کنند و نپذیرند، کار نمی‌کنند. ما دو قانون تصویب کرده‌ایم و باید به FATF بپیوندیم. سوال این است که در شرایط فعلی آیا مفید است یا نه؟ وقتی تحریم‌ها باشد، خیلی موثر نیست. ممکن است یکی دو کشور بتوانند کار کنند، ولی اگر FATF را بپذیریم، بعید می‌دانم بانک‌های اروپایی با ما کار کنند چون مشکلشان تحریم است. ابتدا باید تحریم برداشته شود. لاریجانی عنوان کرد: اگر تحریم برداشته شود، این باید حل شود. اگر نشود، بانک‌های اروپایی و بانک‌های چین و روسیه هم با ما کار نمی‌کنند. یک مانع تحریم است و یک مانع FATF هر دو باید برداشته شود تا بانک‌ها کار کنند. به نظر من اولویت تحریم‌هاست. باید انرژی بگذاریم و تحریم‌ها را برداریم. وی تصریح کرد: در موضوع پیوستن به FATF دو نظر وجود دارد. دوتا نظر وجود دارد ولی دارند کار کارشناسی می‌کنند. اصل اینکه ما یک روز باید بپیوندیم، تردیدی نیست. اگر نپیوندیم، بانک‌ها با ما کار نمی‌کنند.

 

 

 

 

منبع : خبرگزاری دانشجو

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار