هشدارعضو مجمع تشخیص درباره عدم پیوستن به FATF
داوود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حل موضوع FATF لزوما منجر به حل تحریمها نمیشود ولی عدم حل مشکل میتواند حتی پس از حل تحریمها هم بر اقتصاد ایران سایه بیندازد و هزینههای مبادلات اقتصادی با دنیای خارج را برای ایران حدود پانزده الی بیست درصد افزایش دهد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص FATF و لزوم پیوستن به آن اظهار کرد: به طور کلی باید عرض کنم وقتی کشوری در لیست خاکستری و یا سیاه قرار میگیرد، اکثر کشورهای دنیا همچنین نظام بانکی و تجاری این کشورها خود را ملزم میدانند که با آن کشور اگر وارد معامله شدند، تدابیر خاص احتیاطی را اعمال کنند. به عبارت دیگر کشورها با کشوری که در لیست خاکستری و یا سیاه قرار دارد، یا به صورت احتیاطی وارد معامله نمیشوند و یا اگر وارد معامله شدند در این صورت امتیازهای خاصی را طلب میکنند که در مجموع هزینه مبادلات بینالمللی برای کشوری که در لیست قرار دارد را افزایش میدهد. شیوه کار فاتف برای کشوری که در لیست خاکستری یا سیاه قرار میگیرد، این است که توصیههایی به کشور مورد نظر انجام میدهد که مهمترین آن تصویب قوانین داخلی مناسب برای مبارزه با مواد مخدر، مفاسد اقتصادی، جرایم سازمانیافته و تامین مالی تروریسم است. بعد از تصویب این قوانین، فاتف کارکرد این قوانین را هم بررسی میکند.
وی در خصوص هزینه های رفع مشکلات با FATF گفت: تحریمها و FATF دو موضوع کاملا جدا از هم است. به عبارت دیگر حل موضوع FATF لزوما منجر به حل تحریمها نمیشود ولی عدم حل مشکل میتواند حتی پس از حل تحریمها هم بر اقتصاد ایران سایه بیندازد و هزینههای مبادلات اقتصادی با دنیای خارج را برای ایران حدود پانزده الی بیست درصد افزایش دهد؛ لذا ما باید حداقل برای کاهش هزینه مبادله هم که شده به این دو کنوانسیون بپیوندیم. به نظر من این دو کنوانسیون به مراتب آسانتر از کنوانسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی (مریدا) است که در سال ۱۳۸۵ به آن پیوستیم. قوه قضاییه (سازمان بازرسی) نماینده جمهوری اسلامی ایران در این کنوانسیون است و میتوان تجربه ۲۰ سال عضویت ایران در این کنوانسیون را از قوه قضاییه اخذ نمود. همچنین آنچه که مشاهده میشود، این است که آثار تحریمها و FATF در حوزههای بانکی و تجاری مشابه هم هستند و آثار آنها تبدیل به حالت فزاینده میشود.
ارسال نظر