| کد مطلب: ۱۱۵۰۰۳۹
لینک کوتاه کپی شد

معصومه ابتکار: انکار خشونت علیه زنان یک سیاست است

معاون اسبق رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده اظهار کرد: موضوع حجاب هم برای این است که زنان آزار نبینند و برای امنیت زنان توصیه شده است؛ یعنی مسئله آزار ندیدن و خشونت ندیدن یک نگاه قرآنی و برگرفته از نص صریح قرآن کریم است، اما متأسفانه نگاه‌های مردسالارانه که کم هم نیست و فقط در مجلس هم نیست، وجود دارد، اما وقتی ما می‌گوییم، می‌گویند این حرف‌ها فمنیستی است، اما این نگاه‌ها وجود دارد و البته به یک منابعی هم استناد می‌کنند.

معصومه ابتکار: انکار خشونت علیه زنان یک سیاست است

به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ معصومه ابتکار، درباره لایحه تامین امنیت زنان گفت: موضوع امنیت زنان در واقع همان امنیت سایر اعضای خانواده است. در واقع امنیت زنان تضمین‌کننده امنیت کل خانواده است. وقتی صحبت از امنیت زنان در برابر خشونت می‌کنیم یک بخشی از آن خانواده است یک بخشی از آن جامعه است. آمار روز دنیا و آمار کشور ما نشان می‌دهد که اکثریت مطلق موارد خشونت، در خانواده خشونت همسران بر علیه زنان است و در جامعه نیز به همین صورت است یعنی خشونت مردان علیه زنان غالب است، البته موارد دیگری هم وجود دارد از جمله خشونت زنان، اخیراً هم یک مورد قتل مرد توسط همسرش را داشتیم، اما این موارد از نظر شیوع نسبتش خیلی کمتر از خشونت مردان علیه زنان است و آمار‌ها هم نشان دهنده این موضوع است.

کودک‌آزاری و همسرآزاری از مسائل اصلی اورژانس اجتماعی است

وی ادامه داد: آمار مراکزی مثل پزشک قانونی هم کاملا این موضوع را تایید می‌کند، بنابراین شیوع آن شیوع جدی است. در زمانی که من مسئولیت داشتم حداقل ۷۰ هزار مورد در سال به دلیل خشونت به مراکز مختلف مراجعه داشتند و در موارد بسیاری هم این خشونت اصلاً گزارش نمی‌شود. اورژانس اجتماعی هم همیشه اعلام می‌کند که خشونت یکی از موضوعات اصلی تماس‌های آنهاست که هم شامل خشونت علیه زنان و هم خشونت علیه کودکان است در واقع کودک آزاری و همسر آزاری از مسائل اصلی اورژانس اجتماعی است.

معاون اسبق رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: این مسائلی است که وجود دارد و نمی‌توانیم آن را انکار کنیم. البته یک سیاست وجود دارد که سیاست انکار این مسائل بوده و عده‌ای این سیاست را دنبال می‌کردند و اینطور بودند که همه چیز خیلی خوب و خیلی عالی است. در مقابل یک سیاست دیگر هم بود که البته شاید از یک جا‌هایی به آن خط داده می‌شد که این افراد نیز خیلی بزرگنمایی می‌کردند که ایران وضعیت خیلی اسفناکی درخصوص این موضوع دارد. اما در واقع به این صورت است که شرایط ایران هم روی روال روند‌های جهانی یک شرایط نگران کننده است در واقع روند جهانی هم در این زمینه نگران کننده است.

ابتکار تصریح کرد: برای مقابله با خشونت سازوکار‌های مختلفی را پیش‌بینی کرده‌اند که این ساز و کار‌ها از مسائل فرهنگی شروع می‌شود. در واقع بحث فرهنگ و موضوع آموزش مهارت‌های خوب زیستن از دوره ابتدایی چه در آموزش‌های رسمی چه در رسانه‌ها یکی از مسائل مهم است و باید در همه مراحل زندگی هم امتداد داشته باشد یعنی بحث مهارت‌های زندگی فقط برای کودکان نیست بلکه مهارت‌های زندگی باید به همه گروه‌های سنی آموزش داده شود و ما مدام نیاز به این آموزش‌ها داریم برای اینکه یاد بگیریم مناسبات‌مان، رفتارمان، ارتباطات‌مان را چطور اصلاح کنیم و چگونه بهبود ببخشیم و به گونه‌ای زندگی کنیم که هم خودمان از یک شادی درونی و هم خانواده و همچنین جامعه‌مان از یک احترام متقابل و در واقع از یک عدالت نسبی برخوردار باشد تا بتوانیم احساس امنیت، آرامش و شادی در درون جامعه داشته باشیم.

وی ادامه داد: با وجود چالش‌ها، فشار‌های اقتصادی و مشکلات مختلف اجتماعی که وجود دارد افراد هر چقدر از این مهارت‌ها برخودار باشند، تاب‌آوری آنها بیشتر می‌شود. در واقع بحث تاب‌آوری و ارتقای تاب‌آوری فردی و اجتماعی یک مسئله بسیار مهم است که البته بخشی از این مسئله فرهنگی است. اما در کنار این موضوع ابزار قانونی و پشتوانه قانونی بسیار مهم است.

 

منبع : ایلنا

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار