واکنش دبیری به مخالفان ظریف/ ظریف را آمریکا و اروپا تحریم کرده اند، ما هم در داخل تحریمش کنیم؟
معاون پارلمانی رییس جمهور در واکنش به این نکته که دولت صرفاً برای حفظ یک نفر لایحه به مجلس فرستاده است، تصریح کرد: بحث این لایحه صرفا مربوط به دکتر ظریف نبود، بلکه مربوط به جمعی از نخبگانی است که ممکن است همسر یا فرزندان شان دارای تابعیت قهری باشند و با این روال کشور از خدمات آنها محروم خواهد شد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ شهرام دبیری در گفت وگویی در زمینه ارزیابی عملکرد ۱۰۰ روزه فعالیت دولت چهاردهم با بیان اینکه پزشکیان همزمان در زمینه عمل به شعار وفاق ملی و دیگر وعدهها و شعارهای انتخاباتی خود قدم برداشت، تصریح کرد: ایشان برای اجرای آن بخش از مسائلی که مربوط به خودشان بود، قدمهای خوبی برداشتند و آن بخشهایی که مربوط به سایر ارگانها و دستگاهها بود نیز پیگیریهای خوبی داشتند. همچنین در این مدت با وجود محدودیت زمان توانستیم لایحه بودجه را به موقع تقدیم مجلس کنیم و در مجلس نیز کلیات لایحه تصویب و جزئیات آن در حال رسیدگی و بررسی است.
معاون امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به اینکه در این مدت تمام تلاش خود را برای جلب رضایت مردم بهکار گرفته ایم، گفت: تلاش کردیم وزرا را بر اساس شاخصهای علمی انتخاب و سپس در انتخاب استانداران نیز بر همین مبنا پیش برویم و در این مسیر از نظرات مشورتی بخشهای مختلف نیز نهایت بهره را گرفتیم و امیدوارم عملکرد وزرا و نمایندگان مجلس مورد قبول مردم قرار گیرد.
دبیری درباره اینکه دولت چهاردهم در تحقق وعده های انتخاباتی خود تا چه اندازه موفق بوده است اظهار داشت: پاسخ من این است که دولت در این زمینه موفق بوده و البته نیازمند زمان و تلاش بیشتر برای تحقق برنامهها است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: از نظر تقسیمبندیهای سیاسی پزشکیان نه اصولگراست و نه اصلاحطلب یا شاید بشود گفت که هم اصلاحطلب است و هم اصولگرا. از نظر اعتقاد به اصول ایشان از خیلی از اصولگرایان بیشتر به اصول اعتقاد دارد و ما این را از دوره دانشجویی در ایشان دیدهایم.
دبیری افزود: پزشکیان همواره از همان دوران دانشجویی تلاش داشت که گفتمان وفاق ملی را پیش ببرد و خطکشیها و جناحبندیهای مرسوم سیاسی را کنار بزند و خوشبختانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم وقتی در عمل دیدند که نگاه رئیس جمهور جناحی و سیاسی نیست و نگاهش به استفاده از افراد توانمند و دارای سابقه و تجربه کاری موفق بدون توجه به وابستگیهای جناحی است، متقابلا با ایشان در این زمینه همراهی کردند. امروز حتی برخی از طرفداران پزشکیان به ما ایراد میگیرند که چرا باید کسانی که مخالف ایشان بودند در مناصب اجرایی قرار گیرند، ولی پزشکیان کار و ابتکار بسیار خوب و موفقی را در زمینه وفاق به پیش بردهاند.
دبیری در ادامه درخصوص اظهارات برخی دانشجویان راجع به عملکرد دولت چهاردهم، تصریح کرد: دولت چهاردهم در کنار شعار وفاق ملی در عرصه داخلی، در عرصه بین المللی نیز تمرکز خود را بر تقویت صلح از طریق گفت وگو و ارتقای روابط با کشورهای همسایه و دیگر کشورهای دنیا که به دنبال خصومت با جمهوری اسلامی ایران نیستند، قرار داد.
وی ادامه داد: در این زمینه شروع موفقی داشتیم اما رژیم صهیونیستی کاملا عامدانه در این روند اخلال ایجاد و تلاش کرد ما را با یک وضعیت جنگی روبرو کند، با این وجود دولت و شخص رئیس جمهور با لحاظ عزت و اقتدار توانستند با تدبیر، بدون اینکه جنگی در بگیرد، پاسخ مقتدرانهای نیز به تحرکات رژیم صهیونیستی بدهند.
معاون امور مجلس رئیس جمهور محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان از سوی کشورهای عربی و منطقه و حتی برخی کشورهای اروپایی را از دیگر موفقیتهای دولت در عرصه بینالمللی توصیف و تاکید کرد: این دستاورد بزرگی است که کشورهایی مثل عربستان که تا چندی قبل با ما خصومت داشت، حالا حمله به ایران را محکوم کند؛ این گواه تدبیر صحیح دولت چهاردهم و موفقیت دیپلماسی و تلاش های وزیر امور خارجه و مجموعه وزارت امور خارجه است.
دبیری با اشاره به اینکه پزشکیان در عرصه بینالمللی نیز به همان حرفهایی که گفته؛ عمل کرده است، گفت: پزشکیان همچنین بر محور قرار دادن اسناد بالادستی در عملکرد دولت تاکید داشتند و به جرأت می توانیم ادعا کنیم که لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال بعد برشی یکساله از همین برنامهها و اسناد کلان کشور است که در آن شفافیت و جامعیت با هدف اجرای عدالت به دقت لحاظ شده است. همچنین تلاش کردهایم بخش خصوصی میدان بیشتری پیدا کند و در راستای اجرای عدالت، معافیت مالیاتی حقوق را از ۱۲ میلیون تومان به ۲۴ میلیون افزایش یافته و در زمینه جوانی جمعیت نیز یارانههای خوبی لحاظ شده است.
وی با اشاره تلاش دولت برای بازپرداخت بدهی خود به بانکها و تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: دولت چهاردهم در آغاز کار با کسری بودجه بالایی مواجه بود؛ گندمکاران مطالبات زیادی داشتند که در بودجه نیز منابعی برای آن در نظر گرفته نشده بود. همچنین برای پرداخت پاداش و مطالبات بازنشستگان، معلمان و پرستاران نیز منابعی دیده نشده بود که اینها با حمایت رهبر معظم انقلاب اسلامی و تدبیر رئیس جمهور حل شد.
دبیری اظهار داشت: برخی دوستان به مسئله گرانی برخی کالاها و خدمات اشاره کردند، اما باید بگویم که اینها ناشی از عملکرد دولت چهاردهم نیست، چراکه اساساً دولت تازه کارش را شروع کرده و ما فقط برای بازپرداخت برخی بدهیهای دولت، تنظیم لایحه بودجه و تدبیر امور روزمره تلاش کرده ایم. آنچه که مقداری باعث افزایش نسبی قیمت دلار و سکه شد، تنشهای منطقهای بود نه مسائل اقتصادی و داخلی؛ تجربه نشان داده که وقتی منشأ این افزایش قیمتها رفع شود، قیمتها نیز تعدیل خواهد شد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در واکنش به اظهارات مجری برنامه درباره در نظر گرفتن دو نرخ ۳۸ و ۵۰ هزار تومان برای ارز در لایحه بودجه ۱۴۰۴، گفت: دولت ارز کالاهای اساسی، شیرخشک، دارو و مواد مصرفی پزشکی و درمانی را با نرخ پایه ارز تامین خواهد کرد و درباره بقیه نیازها نیز ارز نیمایی تخصیص یافته است. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که این مسئله مربوط به لایحه بودجه ۱۴۰۴ است و طبیعتاً نمیتواند تأثیری راجع به قیمت کنونی بازار باشد.
دبیری در بخش دیگری از سخنانش در واکنش به این نکته که دولت صرفاً برای حفظ یک نفر لایحه به مجلس فرستاده است، تصریح کرد: این مسئله صحیح نیست. بحث این لایحه صرفا مربوط به دکتر ظریف نبود، بلکه مربوط به جمعی از نخبگانی است که ممکن است همسر یا فرزندان شان دارای تابعیت قهری باشند و با این روال کشور از خدمات آنها محروم خواهد شد. هدف دولت این بود که بتوانیم از ظرفیت این عده استفاده کنیم. شما ببینید دکتر ظریف از طرف آمریکا و اروپا تحریم شده، آیا صحیح است که ما در داخل هم ایشان را تحریم کنیم!؟ البته ما به هر حال تابع قانون هستیم.
معاون امور مجلس رئیس جمهور در پاسخ به این سخنان مجری برنامه که اکنون که دولت خود را تابع قانون می داند به خصوص با توجه به سابقه رئیس جمهور در مجلس و قانون گذاری، چرا همت خود را صرف بازگرداندن یا نقد و اصلاح برخی قوانین میکند، خاطرنشان کرد: ممکن است برخی قوانین مثل قانون ممنوعیت استفاده از ماهواره قابلیت اجرا نداشته باشند، در این موارد باید چکار کرد؟
دبیری ادامه داد: دولت در ۱۰۰ روز گذشته لوایحی چون حفاظت از رودخانه و کاهش خطرات سیل، نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی، حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت، ایجاد نهاد ملی حقوق بشر و حقوق شهروندی، اصلاح قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت، حمایت از ایرانیان خارج از کشور، همکاری قضایی بینالمللی و امثال آن را به عنوان لوایح اولویت دار به مجلس اعلام کرده و خواستار تسریع در رسیدگی به آنها شده است و در کنار آنها لوایحی که اینجا مطرح شد هم بوده است.
دبیری در پاسخ به سوالی درباره نرخ بنزین گفت: برنامه ما توزیع عادلانه یارانهها است. در حال حاضر بنزین علیالسویه به خودروها داده میشود و طبیعتاً افراد متمول بیشتر از یک خودرو دارند و از بنزین یارانهای بیشتری استفاده می کنند؛ دولت به دنبال تخصیص سهم بنزین بر اساس کد ملی است. ناترازی بنزین محصول گذشته است و ما می خواهیم واقعا آن را درمان کنیم.
معاون امور مجلس رئیس جمهور افزود: در حال حاضر قیمت نازل بنزین زمینه قاچاق آن را نیز فراهم کرده است. دولت به دنبال آن است که بنزین اختصاص یافته به کد ملی هر فرد با قیمت یارانهای توزیع شود و کسانی که مصرف بالاتر دارند بنزین با قیمت واقعی تر بخرند. امروز در کشور حدود ۱۲۶ میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی در کشور توزیع میشود که بیشتر از بودجه سالانه و یک سوم GDP کشور است. این به دلیل قیمتگذاریهای دستوری در طول زمان ایجاد شده و باید اصلاح شود تا یارانه اقشار محروم به دهک های بالا تخصیص نیابد.
دبیری در پاسخ به این انتقاد که دولت می خواهد ناترازی ها و کسری بودجه ها را از جیب مردم تامین کند، تصریح کرد: ما به دنبال آن هستیم که اقشار مرفه هزینه مصرف بیشتر خود را بپردازند و نتوانند از یارانه اقشار محروم بهره بگیرند.
ارسال نظر