| کد مطلب: ۱۱۴۷۳۱۴
لینک کوتاه کپی شد

روسیه و ایران/ همکاری راهبردی در برابر فشارهای جهانی

کرملین روابط خود با تهران را به‌عنوان یک مدل نوین از روابط بین‌الملل آزمایش می‌کند و نمی‌خواهد این همکاری مختل شود، حتی در برابر فشارهای آمریکا.

روسیه و ایران/ همکاری راهبردی در برابر فشارهای جهانی

به گزارش آرمان ملی آنلاین، پس از حمله تمام‌عیار روسیه به اوکراین در سال 2022، همکاری‌های نظامی و اقتصادی میان روسیه و ایران به شکل بی‌سابقه‌ای تقویت شد. رزمایش‌های مشترک در دریای خزر و خلیج فارس تنها بخشی از این همکاری‌ها هستند که به هم‌پیمانی نظامی نزدیک‌تر منجر شده‌اند. در زمینه اقتصادی، توافق‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، به رهبری مسکو، به‌زودی اجرایی خواهد شد و کاهش تعرفه‌ها بین دو کشور به بیش از 90 درصد خواهد رسید.

همکاری‌های اقتصادی و یکپارچگی سیستم‌های مالی

ایران و روسیه در حال یکپارچه‌سازی سیستم‌های پرداخت ملی خود هستند، و طبق گزارش‌ها، کارت‌های بانکی ایرانی تا پایان سال 2024 در دستگاه‌های خودپرداز روسیه قابل استفاده خواهند بود و برعکس. این اقدام، نخستین نوع همکاری مالی میان ایران و یک کشور بزرگ اقتصادی است و گامی مهم در راستای کاهش وابستگی به سیستم‌های مالی غربی به شمار می‌رود.

توسعه روابط ایران در سطح بین‌المللی

در همین راستا، مسکو نقش مهمی در پذیرش ایران در گروه‌های بین‌المللی همچون سازمان همکاری شانگهای (SCO) و بریکس ایفا کرده است. این روابط، علاوه بر تقویت پایه‌های اقتصادی، تلاش دارد تا روابط سیاسی را نیز مستحکم کند. این نوع همکاری‌ها برای روسیه نقش آزمایشگاهی را ایفا می‌کند که می‌تواند به الگویی برای گسترش روابط با دیگر کشورها تبدیل شود.

چالش‌های روابط ایران و روسیه در مقابل فشار آمریکا

اگرچه دونالد ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود فشارهای زیادی به ایران وارد کرد، دولت فعلی آمریکا نیز از همین سیاست‌های مشابه پیروی کرده است. این فشارهای اقتصادی نتوانسته است روابط ایران با روسیه را خدشه‌دار کند، بلکه برعکس، این فشارها موجب تسریع در تقویت روابط دو کشور شده است. هرچند ممکن است ترامپ در صورت بازگشت به قدرت، پیشنهاداتی برای توقف همکاری‌های ایران و روسیه بدهد، اما احتمال دارد مسکو از چنین پیشنهادهایی استقبال نکند.

مدل ضدغربی و نگاه کرملین به ایران

روسیه به‌شدت از ایران به‌عنوان یک شریک استراتژیک استفاده می‌کند، زیرا ایران هیچ‌گونه وابستگی به غرب ندارد و می‌تواند به کرملین کمک کند تا در یک نظام بین‌المللی ضدغربی نقش برجسته‌ای ایفا کند. کرملین باور دارد که گام‌های بیشتر در تحکیم روابط با ایران، زمینه‌ساز ایجاد یک مدل جدید از روابط بین‌الملل خواهد بود که بر پایه همکاری‌های غیرمستقیم با غرب شکل بگیرد.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار