اقدام غافلگیرانه ایران در ساعت ۲:۴۸ بامداد
سفیر ایران در روسیه از اقدام غافلگیرانه ایران در بامداد روز سه شنبه خبر داد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین،کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه با انتشار مطلبی در شبکه ایکس نوشت: «۲ ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» در ادامه توسعه همکاریهای علمی و فناوری ایران و روسیه، سهشنبه ۱۵ آبان ساعت ۲:۴۸ بامداد به وقت تهران از سوی ماهوارهبر «سایوز» در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار خواهند گرفت.»
این ۲ ماهواره توسط جوانان نخبه ایرانی شرکت دانش بنیان «امید فضا» طراحی و ساخته شده و با حمایتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سازمان فضایی ایران و سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه آماده پرتاب شدهاست.
۲ ماهواره بومی «کوثر» و «هدهد» را که توسط بخش خصوصی کشور ساخته شدهاند، به مدار زمین ارسال کند. این دو ماهواره که در پایگاه فضایی روسیه به فضا پرتاب خواهند شد، نخستین پروژههای ماهوارهای بخش خصوصی ایران محسوب میشوند و نقطه عطفی در صنعت فضایی ایران به شمار میروند.
این دو ماهواره به نامهای «هدهد» و «کوثر» هستند و قرار است از پایگاه وستوچنی روسیه در روز ۱۵ آبان ماه جاری به مدار تزریق شوند.
مشخصات فنی ماهواره کوثر
ماهواره کوثر که در سال ۲۰۱۹ توسعهیافته است، بهعنوان یک ماهواره سنجش از دور با وضوح تصویری بالا طراحی شده و قابلیت تصویربرداری با کیفیت ۳.۵ متر در هر پیکسل را دارد. این ماهواره به منظور استفاده در بخشهای کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی، پایش محیطی و نقشهبرداری دقیق ساخته شده است و میتواند به پایش تغییرات زیستمحیطی و مدیریت بلایای طبیعی کمک کند.
عمر عملیاتی این ماهواره در مدار حدود دو سال پیشبینی شده و از فناوریهای پیشرفته تصویربرداری و انتقال داده بهره میبرد.
این ماهواره برای استفاده در کشاورزی دقیق، مدیریت منابع طبیعی، پایش محیط زیست و مدیریت بحران توسعه یافته است.
مشخصات فنی ماهواره هدهد
ماهواره هدهد به عنوان یک ماهواره ارتباطی با قابلیت پشتیبانی از اینترنت اشیاء (IoT) طراحی شده و برای برقراری ارتباطات در مناطق دورافتاده و کمدسترسی به شبکههای زمینی به کار خواهد رفت. این ماهواره میتواند در حوزههایی مانند کشاورزی هوشمند، حملونقل و مدیریت بحران کاربرد داشته باشد.
فناوریهای ارتباطی پیشرفته در هدهد امکان ایجاد زیرساختهای ارتباطی پایدار و کمهزینه را فراهم میکند.
ارسال نظر