یحیی آل اسحاق: پیوستن به FATF تسهیل کننده است
یحیی آل اسحاق برخی اظهارات درباره ضرورت پیوستن به FATF را بزرگنمایی خواند و گفت: خیلی از کشورها عضو آن نیستند و روابط چند جانبه دارند. ربطی به آن ندارند. ولی این که پیوستن به FATF تسهیل کننده است، بله .
به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق، که تجربه وزارت بازرگانی در دولت دوم آیت الله هاشمی رفسنجانی را در کارنامه دارد، در گفت و گویی، درباره جدال ها بر سر پیوستن یا نپیوستن به FATF گفت: در مسئله FATF یک بحث موضوع است و یک بحث هم اثرش روی تحریم و ابزاری برای رفع تحریم و ابزاری برای تمهیدات بهتر آن است. خود آن یک قرارداد بین چند کشور و عمده کشورهای دنیا است و یک سری روابط و مقررات دارد. در دوره آقای روحانی این موافقتنامه را از نزدیک بررسی کردند و از ۴۰ موردی که دارد، ۳۷ مورد را به توافق رسیدند.
وی افزود: خیلی چیز غیر قابل پذیرشی نبود. چند مورد بود که برخی روی آن حساس بودند. همین مسائل و اطلاعاتی که نقل و انتقالات میشود، همین امروز در سطح مسئولین دو جریان وجود دارند که همه هم مدافع نظام و علاقمند به نظام و نخبگان علمی و تخصصی و حرفه ای هستند، عده ای آن چند بند را میگویند که مغایر با اهداف و شرایط جمهوری اسلامی است. عده ای هم میگویند اینطور نیست. در همانها هم تبصره هایی دارد و اینطور نیست که همه اطلاعات را لازم باشد بدهید یا امکان رد کردن آن هست.
این چهره شاخص اقتصادی گفت: در سطح مجمع تشخیص مصلحت که ارجاع شد تا اظهار نظر کنند، دو گروه هستند که کاملا جدا از هم هستند و مخالف و موافق هستند. نتیجه جمع بندی در زمانی که رفت و برگشت، مخالفت کردند. گفتند مجموعه ضررهایش بیشتر از منافعش است. لذا مخالفت کردند. اخیرا سر و صدایش هست که آقای همتی میخواهند دوباره مطرح کنند.
وی گفت: ذهنیت این است که مسئله هم دم کشیده و هم میشود برخی موارد را توجیه کرد. میخواهند به مجمع تشخیص مصلحت بفرستند که دوباره نظر بدهند. لذا بحث متقن قطعی نیست. دو دیدگاه با حسن نیت هست.
«با توجه به این که اتاق بازرگانی ایران و عراق را دارید و حتما دوستان دیگری دارید که کارهای بازرگانی با کشورهای دیگر میکنند، موضوع FATF چقدر مزاحم برای روابط مالی بوده است؟» این سوالی است که از آل اسحاق می پرسیم و او پاسخ می دهد: موضوعات دیگر خیلی مهم تر بوده است. همین موضوع روابط منطقه ای ما و روابط حاکمیتی که استکبار میگوید با اسراییل یک جور برخورد کنید و دخالت در امور منطقه نکنید یا در مهندسی کردن و بالا و پایین کردن نگاه به شرق و غرب.
آل اسحاق گفت: یعنی مسائل مهندسی و حکمرانی دنیا عمیق تر از این مسئله است. جزیی از کل است. این نیست که اگر این حل شود همه مسائل حل میشود. یک فاکتور از فاکتورها است. یک ابزار است. اینطور نیست که کائنات عالم به این وصل باشد.
وی برخی اظهارات درباره ضرورت پیوستن به FATF را بزرگنمایی خواند و گفت: خیلی از کشورها عضو آن نیستند و روابط چند جانبه دارند. ربطی به آن ندارند. ولی این که پیوستن به FATF تسهیل کننده است، بله.
ارسال نظر