| کد مطلب: ۱۱۴۳۹۸۷
لینک کوتاه کپی شد

نتانیاهو به سرنوشت هیتلر دچار می شود؟

اختلاف میان دو جناح کابینه جنگ هر روز بیشتر می شود. در حالیکه راست های افراطی از گسترش جنگ تا فرات سخن می گویند، اعضاء سنتی حزب لیکود و سکولارها، این اهداف را آرمانی و غیرواقعی دانسته و معتقدند اسرائیل نمی تواند در شرایط فعلی به این اهداف برسد.

نتانیاهو به سرنوشت هیتلر دچار می شود؟

به گزارش آرمان ملی آنلاین، اختلافات در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به اوج خود رسیده است. چند ماه پیش که بنی گانتز و آیزنکوت از کابینه جنگ اسرائیل جدا شده و استعفاء دادند، بسیاری از انحلال کابینه جنگ رژیم صهیونیستی خبر دادند اما آغاز جنگ در جبهه شمالی و حمله به لبنان باعث شد این انحلال به تعویق بیفتد. حالا خبر رسیده که جبهه دوم صدور استعفانامه ها آغاز شده است.

طبق گزارش العربیه که بر اساس گزارش های منابع خبری و نظامی اسرائیلی تهیه شده، اختلافات میان نتانیاهو و گالانت، وزیر جنگ، نفر دوم جنگ غزه و از اعضای مهم کابینه فعلی به اوج خود رسیده است.

طبق برخی اخبار، نتانیاهو به وزرای راست افراطی کابینه اش قول داده که بعد از پایان درگیری با ایران، گالانت را عزل کند. از سوی دیگر یوآو گالانت، نامه ای تند به نتانیاهو نوشته و از او خواسته که اهداف مشخصی را دنبال کرده و به جنگ بی پایان کنونی پایان دهد. همچنین، گالانت روز یکشنبه تاکید کرد که برای تضمین آزادی گروگان‌ها از نوار غزه باید در مذاکرات «امتیازات دردناکی [به حماس]» داده شود. این مساله نشان می دهد که همکاری گالانت و نتانیاهو به پایان رسیده و احتمالا تغییراتی در کابینه رژیم صهیونیستی ایجاد شود‌.

جنگ در کابینه جنگ

به نظر می رسد اختلافات میان اعضاء کابینه جنگ روزبه روز بیشتر می شود. این اختلاف نظر به اهداف تعیین شده در جنگ مربوط می شود. جناح سکولار و کمتر افراطی کابینه که غالبا از اعضاء سنتی و قدیمی حزب لیکود هستند، معتقدند نتانیاهو برنامه مشخصی برای پایان جنگ نداشته و دقیقا نمی داند می خواهد به چه هدفی برسد. این انتقاد مضمون سرمقاله های هر روز نشریه هاآرتص هم است. نویسندگان و تحلیلگران این نشریه که از مخالفان جناح راست افراطی هستند، معتقدند نتانیاهو برای نجات خود و عدم استیضاح قصد دارد جنگ را طولانی کند اما هدف مشخصی که قابل دستیابی باشد ندارد.

در کابینه جنگ اسرائیل دو گروه حضور دارند. گروهی که غالبا به لیکود و گالانت نزدیک هستند، موافق آغاز جنگ غزه بودند اما معتقدند که وقت آن رسیده که آتش بس برقرار شود. اعضای این جریان آغاز جنگ در جبهه شمالی را اشتباه دانسته و به شدت، مخالف جنگ با ایران و حمله به سوریه هستند. نزدیکان گالانت معتقدند در شرایط فعلی، گسترش جنگ اشتباه است و این دقیقا کاری است که نتانیاهو انجام می دهد. آنها معتقدند نتانیاهو باید هر چه سریعتر مذاکرات صلح دوحه یا قاهره را از سرگرفته و با جانشینان سنوار بر سر آزادی گروگان ها و آینده سیاسی غزه مذاکره کند. از سوی دیگر، آنها معتقدند شرایط برای توافق با دولت لبنان و حزب الله بر سر آتش بس فراهم است و احتمالا حزب الله با اصرار دولت و در صورت کاهش تنش تل آویو و تهران حاضر به عقب نشینی تا پشت رودخانه لیتانی شود.

در حالیکه گالانت و نزدیکانش معتقدند نتانیاهو در تداوم جنگ با غزه و حزب الله برنامه ندارد، اعضای جناح دوم کابینه جنگ یعنی راست گراهای افراطی و تندروهای مذهبی معتقدند نتانیاهو باید به مسیر فعلی ادامه دهد. این افراد که عقایدی تند و گاه، آخرالزمانی دارند، تاکید دارند که گسترش جنگ به نفع اسرائیل خواهد بود. برخی اعضاء ارشد این جریان از جمله بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی کابینه نتانیاهو از احیاء امپراتوری مورد ادعای یهودیان و ایجاد قلمرو "نیل تا فرات" سخن گفته اند. همچنین، ایتامار بن گویر، وزیر امنیت اسرائیل و مهم ترین چهره جناح راست افراطی کابینه، از گسترش جنگ تا تصرف کامل کرانه باختری و نابودی همه دشمنان اسرائیل سخن گفته است.

اختلاف میان دو جناح کابینه جنگ هر روز بیشتر می شود. در حالیکه راست های افراطی از گسترش جنگ تا فرات سخن می گویند، اعضاء سنتی حزب لیکود و سکولارها، این اهداف را آرمانی و غیرواقعی دانسته و معتقدند اسرائیل نمی تواند در شرایط فعلی به این اهداف برسد و با تداوم جنگِ بدون برنامه کنونی ممکن است اسرائیل بیش از پیش ضعیف شده و تعداد مهاجران دائمی اش نیز فزونی یابد.

جنگ گالانت و بن گویر/ زلزله در کابینه؟

اختلاف در کابینه جنگ باعث اختلاف شدید گالانت و بن گویر شده است. طبق گزارش رسانه های اسرائیلی، نامه انتقادآمیز و تند گالانت به نتانیاهو برای همه وزرا به جز ایتامار بن گویر وزیر امنیت ملی ارسال شده است. این نشان می دهد که بین گالانت و بن گویر جنگی تمام عیار در جریان است. همچنین، نتانیاهو در پاسخ به گالانت با خشم جواب داده که اهداف جنگ مشخص است و این اهداف را کابینه تعیین کرده است. مقصود او از "کابینه" راست گراهایی چون اسموتریچ و بن گویر هستند. همچنین، طبق برخی اخبار منتشر شده از جلسه نتانیاهو و اعضای کابینه جنگ در روز دوشنبه، بحثی جدی میان دو جناح کابینه بر سر پیشنهاد آتش بس مصر شکل گرفته و نتانیاهو به طرفداری از تندروها، گفته که حاضر به آتش بس کامل و صلح با حماس نیست و بهتر است مخالفان جنگ این فکر را از سر خود دور بیندازند.

اقدامات نتانیاهو نشان می دهد که او در جدال دو جناح سکولار و تندروهای راست گرا، طرف راست گراها را گرفته و ممکن است به زودی حکم عزل گالانت را صادر کند. این مساله می تواند کابینه را بیش از پیش به تندروی سوق داده و به پیروزی کامل تندروهای مذهبی و راست گرایان افراطی منجر شود.

تجربه هیتلر برای نتانیاهو تکرار می شود؟

"جنگ بدون هدف و بی پایان" می تواند برای یک دولت، ارتش یا رژیم مصیبت آفرین باشد. سرنوشت آلمان نازی و آدولف هیتلر به خوبی این پایان محتوم را نشان می دهد‌. مخالفت ها با جنگ طلبی هیتلر از ابتدای جنگ جهانی دوم آغاز شد اما در سال‌های میانی جنگ یعنی ۱۹۴۳ و ۱۹۴۴ به اوج خود رسید. در طول ۵ سال جنگ خانمان سوز، گروه های زیادی از حزب نازی جدا شدند. بسیاری از این افراد در سال‌های نخست حکومت هیتلر، جزء نخبگان آلمان بودند اما با آغاز جنگ، راه خود را از نازی ها جدا کردند. سیر صعودی قهر با نازیسم در سال‌های پایانی جنگ چنان زیاد شد که حتی بسیاری از نخبگان نظامی و اقتصادی حزب نازی از جمله یالمار شاخت و مارشال رومل در مقابل هیتلر ایستادند. وضع چنان وخیم شد که در روزهای پایانی جنگ در ۱۹۴۵، هاینریش هیملر، نفر دوم یا سوم رایش و یکی از افرادی که می توانست جانشین هیتلر شود، در مقابل رهبر نازی ها قرار گرفت و از برلین گریخت.

علت اصلی مخالفت بیشتر اعضای جدا شده از حزب نازی "مخالفت با جنگ بدون پایان" بود. آنها معتقد بودند هیتلر برنامه ای برای ادامه جنگ ندارد و صرفا جنگ را برای جنگ می خواهد. این رویکرد مبهم، عجیب و خطرناک که داشت منابع انسانی و طبیعی آلمان را به سرعت هدر می داد، باعث جدایی نازی ها از هیتلر شد و سرانجام به نابودی رایش ختم گردید.

وضعیت فعلی نتانیاهو بی شباهت به هیتلر نیست و اگر او اهداف مشخصی برای جنگ های خود تعریف نکند، ممکن است به سرنوشت رهبر نازی ها دچار شود.

منبع : خبر فوری

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار