دیاکو حسینی: احتمال درگیری مستقیم اسرائیل با ایران وجود دارد
دیاکو حسینی گفت: رسیدن به یک توافق جدید با آمریکا به جای برجام در مقایسه با سال ۲۰۱۵ چندیدن برابر دشوارتر است. تغییر محیط سیاسی در آن زمان اثرگذار است، هنوز صحبت از جنگ اوکراین در این مقیاس نبود، هنوز ترامپ به قدرت نرسیده بود و اختلافات ایران و آمریکا به این شدت نبود و رقابت چین و روسیه و آمریکا هم به این درجه نرسیده بود و این موارد به اختلافات تهران و واشنگتن سایه میاندازد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ یک تحلیلگر مسائل بین الملل در خصوص از سرگیری مذاکرات هسته ای در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت: فکر میکنم دولت آمریکا آمادگی ورود به مذاکرات جدیتر نسبت به گذشته با ایران را ندارد، انتخابات آمریکا نزدیک است و فارع از اینکه خانم هریس یا آقای ترامپ روی کار بیاید، وقتی که دولت مستقر خواهد شد یک بازه زمانی وجود دارد که سیاستهای دولت قبل مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.
دیاکو حسینی گفت: این بازبینی لزوما به معنای تغییر نیست ولی یک ارزیابی و اصلاح و بهبود سیاستهاست که آن سیاست معین بازتاب صلاحیت دولتهای جدید باشد. در ایران هم دشوار خواهد بود که با دولتی وارد مذاکره شویم که معلوم نیست در دو ماه آینده در کاخ سفید مستقر باشد یا خیر.
وی افزود: دلیل دومی که مذاکره با ایران برای آمریکاییها دشوار است جنگ در غزه است و وضعیتی که وجود دارد لابی اسرائیل را در آمریکا به شدت فعال خواهد کرد تا هیچگونه مذاکره با ایران در این وضعیت شکل نگیرد. احتمال کشیده شدن جنگ غزه به کشورهای دیگر مانند لبنان یا احتمالا درگیری مستقیم با ایران وجود دارد. مورد دیگری که احتمال مذاکره ایران با آمریکا را کم میکند جنگ اوکراین است و اینکه ایران به اینکه در کنار روسیه در مقابل اوکراین ایستاده معروفیت دارد. وقتی میگوییم در برابر اوکراین یعنی در برابر تمام غرب. اینها مواردی هستند که مانع از شروع مذاکراتاند اما تماسهایی که صورت می گرفته، قطع نشده و به منظور مذاکرات جدید و تلاش برای احیای برجام نیست. من فکر میکنم بین این تماسهایی که در دولت قبل نیز وجود داشت دوباره فعال شده است.
حسینی بیان کرد: من فکر نمیکنیم در این سفر رئیس جمهور به نیویورک چنین اتفاقی رخ دهد و مذاکرات غافلگیرکنندهای رخ دهد که منجر به نتیجه شود اما طرفین میتواند با استفاده از فرصت درباره چارچوب کلان به تفاهم برسند. چارچوبی که هدف از آن جلوگیری از تنشهای غیرضروری باشد، کاهش تنشهای منطقهای باشد و هم زمان یک دورنمایی را تصویر کند که ایران و آمریکا و سایر کشورها آماده باشند در یک بازه زمانی مشخص به تنشهای بین خودشان رسیدگی کنند.
وی تصریح کرد: در ۳ سال پیش این امکان وجود داشت که با توافق، برجام از سر گرفته شود امروز به خاطر اینکه زمان زیادی سپری شده و هم در بعد فناوری هستهای ایران و در بعد سیاسی فضای بینالملل تغییراتی حاصل شده است. برجام تنها سکویی است طرفین میتوانند توافقهای آتی را بر روی آن بیان کنند. احیای برجام مطابق آنچه در سال ۲۰۱۵ منعقد شد امروز امکان پذیر نیست.
ارسال نظر