روایت جلایی پور از چند دسته شدن اصلاح طلبان در انتخابات
یک فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار داشت:درباره رویکرد اصلاحطلبان در مقابل دولت پزشکیان گفت: در انتخابات ١۴٠٣ اصلاحطلبان یک پارچهتر شدند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ حمیدرضا جلاییپور استاد دانشگاه تهران، با اشاره به رویکرد اصلاحطلبان در مقابل دولت پزشکیان و این ادعا که جریان اصلاحات در مواجهه با دولت پزشکیان چند دسته شده است، گفت: جامعه ایران برای مدت طولانی با انواعی از معضلات و ناترازیها روبرو بوده و هست. نظام سیاسی از انتخابات سال ٩٨ بسته عمل کرده و به سختی تن به تغییرات داده است. لذا در چنین شرایطی از انتخابات ١۴٠٠ به بعد اصلاحطلبان تقریبا به دو گرایش تقسیم شدند. یک گرایش در جبهه اصلاحات برای تغییر وضعیت پیش آمده همچنان بر مشارکت فعال در انتخابات تاکید داشت و دارد.
وی ادامه داد: این دسته حتی در انتخابات ١۴٠٠ و ١۴٠٢ در انتخاب شرکت کردند و در انتخاباتش٠ از همتی دفاع کردند و البته شکست خوردند. در انتخابات ١۴٠٢ هم شرکت کردند و توانستند در ایجاد یک فراکسیون میانهرو (بین هشتاد تا صد نفر) در مجلس اخیر نقش داشته باشند. ۱۱۰ اصلاحطلب شناسنامهدار که بیانیه روزنهگشایی را در جریان انتخابات ١۴٠٢ امضا کردند همه اصلاحطلب و از همین گرایش نخست بودند.
جلایی پور با بیان اینکه گرایش دوم اصلاحطلبانی بودند که با توجه به حجم نارضایتیها و با توجه به نظارت سختگیرانه استصوابی شرکت در انتخابات ١۴٠٠ و ١۴٠٢ را مفید نمیدانستند و مثل گرایش اول در انتخابات «فعال» نبودند، گفت: اما در انتخابات ١۴٠٣ آقای خاتمی که مورد قبول همه اصلاحطلبان هست در انتخابات فعال شد و از پزشکیان حمایت کرد. و جبهه اصلاحطلبان هم در انتخابات شرکت کرد و از پزشکیان حمایت کرد. لذا در انتخابات ١۴٠٣ اصلاحطلبان یک پارچهتر شدند. با این همه وقتی به داخل شخصیتها و تشکلهای جبهه نگاه میکردید گرایش اول در انتخابات گرمتر و فعالتر بود و گرایش دوم گرم نبود و بیشتر در انتخابات شرکت کردند و مثل دکتر ظریف در انتخابات کت درنیاوردند.
وی افزود: این توضیحاتی که دادم همان شرایطی است که ناظر بیرونی وقتی به جبهه نگاه میکند، احساس چند دستگی میکند. در صورتی با توضیحی که دادم این دو گرایش در ١۴٠٣ در درون جبهه اصلاحات بیشتر به هم نزدیک شدند.
ارسال نظر