در گفت و گو با محمد هاشمی رفسنجانی مطرح شد:
خاطره ناگفته از روزهای ردصلاحیت هاشمی رفسنجانی
محمد هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه دولت آینده برای عبور از بحران بیکاری و افزایش درآمد، باید به تولید به معنای گسترده آن توجه کند تا جامعه به رفاه و آسایش برسد و بتواند نیازهای خود را تامین کند، گفت: برخی افراد و دولتها وعده پول پاشی را مطرح میکنند، در حالی که نه تنها پول پاشی راه حل عبور از بحران نیست بلکه شرایط را بحرانیتر میکند. جامعهای که در آن فعالیت تولیدی نباشد و برنامهای وجود نداشته باشد و تنها بخواهند با توزیع پول و مدیریت کمیته امدادی پیش روند، فرهنگ کار و تلاش از بین میرود.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، محمد هاشمی رفسنجانی، فعال سیاسی و رئیس پیشین سازمان صداو سیما، در گفت و گو با جماران با تاکید بر اهمیت انتخابات در کشورهای مبتنی بر دموکراسی و مردم سالاری، خاطرنشان کرد: دموکراسی و مردم سالاری، زمانی محقق میشود که مردم در صحنه باشند و انتخاب کنند و با رای خود تعیین کننده باشند، بنابراین هر میزان مشارکت بیشتر باشد، رئیس جمهور منتخب پشتوانه بیشتری خواهد داشت و نشان میدهد چه میزان از مردم خواهان اجرای آن برنامهها هستند.وی ضمن تشریح اولویتهای دولت آینده با بیان اینکه شرایط اقتصادی کنونی در کشور ما مناسب نیست، افزود: برخی افراد و دولتها وعده پول پاشی را مطرح میکنند، در حالی که نه تنها پول پاشی راه حل عبور از بحران نیست بلکه شرایط را بحرانیتر میکند. جامعهای که در آن فعالیت تولیدی نباشد و برنامهای وجود نداشته باشد و تنها بخواهند با توزیع پول و مدیریت کمیته امدادی پیش روند، فرهنگ کار و تلاش از بین میرود. اما جامعه سالم و رشد یافته، جامعهای است که مردم بتوانند در آن نیازهای خود از جمله نیازهای اقتصادیشان را تامین کنند و این امر تنها با ایجاد اشتغال محقق خواهد شد.
باید تولید در کشور رونق یابد
هاشمی تاکید کرد: جامعه ای که در آن افرادِ در سن اشتغال، شغل با کیفیت داشته باشند و از آن درآمدی کسب و به واسطه آن خانواده خود را تامین کنند، بهترین و مناسبترین جامعه است. دولت آینده با بحران بیکاری و عدم اشتغال روبرو است و برای رفع آن باید تولید در کشور رونق یابد. اولویت دولت آینده برای عبور از بحرانها و ساماندهی مشکلات باید افزایش و رونق تولید، اعم از تولید صنعتی، کشاورزی و خدماتی باشد.
وی با بیان اینکه هر کدام از این زمینهها، ضمن ایجاد اشتغال میتواند برای کشور درآمدهایی ایجاد کند، اظهار داشت: دولت آینده برای عبور از بحران بیکاری و افزایش درآمد، باید به تولید به معنای گسترده آن توجه کند تا جامعه به رفاه و آسایش برسد و بتواند نیازهای خود را تامین کند.
وجود سرمایه انسانی مناسب و متکثر، لازمه عبور از بحران اقتصادی
این فعال سیاسی در عین حال وجود سرمایه انسانی مناسب و متکثر را لازمه عبور از بحران اقتصادی دانست و گفت: حل مشکلات اقتصادی تنها از طرق اقتصادی ممکن نیست و زمینههای متعددی باید در نظر گرفته شود. ما به سرمایه گذاری داخلی و خارجی نیازمندیم. جذب سرمایهگذاری خارجی نیازمند ثبات و امنیت در کشور است. اگر نیروی متخصص هم داشته باشیم، اما سرمایه نداشته باشیم نمیتوانیم در تولید موفق باشیم. ضمن اینکه باید با رفع رکود در کشور و ایجاد تعامل سازنده با همسایگان، زمینه مصرف کالاهای تولید شده را فراهم کنیم تا سرمایه در کشور بچرخد.
اشتباه دوم در واکنش فاضلی بود
هاشمی در ادامه این گفت وگو واکنش پزشکیان به تنش ایجاد شده در جریان گفتگو فرهنگی میان محمد فاضلی و شهاب اسفندیاری، کارشناس میزگرد فرهنگی صدا و سیما را مثبت ارزیابی کرد و گفت: واکنش دکتر پزشکیان کاملا درست بود، ایشان گفتند ما فقط دعوا میکنیم و نمیتوانیم با هم کار و صحبت کنیم. عملکرد و بیان آن پرسش از طرف کارشناس صدا و سیما هم کاملا اشتباه بود، اشتباه دوم از سوی آقای دکتر فاضلی انجام شد که تحمل آن حرف را نداشت. اینکه نتوانیم همدیگر را تحمل کنیم برای کشور موفقیت نمیآورد. برای حل بحرانهای فعلی در کشور، نیازمند همکاری و تلاش هستیم.
انگیزه کارشناس صداوسیما، عصبانی کردن فاضلی بود
به گفته رئیس پیشین صداوسیما؛ انگیزه آن کس که در این نشست آن پرسش را مطرح کرد و پای مسائل شخصی را به میان کشید، این بود که تیم کارشناسی آقای پزشکیان را عصبانی کند و در عین حال پاسخ آقای دکتر فاضلی که یک حرف مخالف را تحمل نکرد و به آن شکل جلسه را ترک کرد نیز درست نبود. این گونه رفتار نمیتواند کمکی به حل مشکلات و ایجاد همکاری کند. جامعه هم مانند بدن انسان است و همه اندامها باید در کنار هم کار کنند تا بدن سالم باشد. در غیر این صورت آن بدن بیمار است.
هنوز نشاط انتخاباتی در حد انتظار در جامعه دیده نمیشود
هاشمی به فعالیتهای ستادهای انتخابات کاندیداهای ریاست جمهوری اشاره کرد و در عین حال یادآورشد: هنوز نشاط انتخاباتی در حد انتظار در جامعه دیده نمیشود، مردم با مقایسه وعدههایی که اکنون کاندیداها میدهند با وعده هایی که در گذشته می دادند، می گویند در دورههای گذشته نیز رای دادیم اما چیزی عوض نشد!
رای دادن تنها راه تغییر، است
رئیس پیشین صداوسیما با بیان اینکه بیعملی دولتهای گذشته وضعیت را به اینجا رسانده است، ادامه داد: کاندیداها مرتبا قولهایی دادند اما در عمل چیزی تغییر نکرده است، بنابراین مردم امروز رغبتی برای اینکه خواسته خود را مطرح کنند ندارند. اما باید به مردم گفت شرایط همواره مثل هم نیست و افراد متفاوت هستند. تنها راهی که در دموکراسی و در جامعه مردم سالاری برای تغییر وجود دارد، حضور سر صندوق و رای دادن و انتخاب کردن است. باید این مسئله را بپذیریم که تنها راه این است، وقتی جامعه به این اعتقاد برسد حتما سر صندوق حاضر میشود و برای تغییر رای خود را میدهد.
وی با بیان خاطره ای از زمان انتخابات ریاست جمهوری سال 1392، گفت: زمانی که آقای هاشمی را رد صلاحیت کردند، ایشان با اشاره به حضور گسترده مردم در انتخاب ها برای تعیین سرنوشتشان گفتند خیال من راحت است، چون مردم راه خود را پیدا کردهاند. وزیر اطلاعات وقت، در جلسه با شورای نگهبان گفته بود هاشمی امروز ۳۰ میلیون رای دارد او با این ۳۰ میلیون رای قابل کنترل نیست. اگر او را هم رد صلاحیت کنیم، شکایتی هم نمیکند، بنابراین بر مبنای این تحلیل، ایشان را رد صلاحیت کردند. محبوبیت آقای هاشمی زیاد بود و با اینکه آقای روحانی آن زمان ۳ درصد رای داشت، وقتی آقای هاشمی ایشان را معرفی کرد، آقای روحانی در دور اول با بالای ۲۰ میلیون رای انتخاب شد. آنها در حقیقت نتوانستند مانع رای مردم شوند؛ چرا که مردم راه انتخابات را پیدا کرده بودند و ایشان هم می گفتند مردم صندوق را شناختند و میدانند تغییر از کجا انجام میشود و همین گونه هم شد.
جامعه برای تغییر گام پیش بگذارد
هاشمی با بیان اینکه آقای پزشکیان تجربههایی در ۲۰ ساله گذشته داشته اند و اکنون نیز برنامهها و اظهاراتی که مطرح میکنند صادقانه است و آنها بر مبنای توانایی و داشتن راهکار پیش میبرند، تصریح کرد: امیدواریم جامعه هم همین برداشت را از فرمایشات ایشان داشته باشد و برای تغییر، گام پیش بگذارد و در انتخابات شرکت کند. به نظر میرسد کم کم فضای انتخاباتی گرمتر میشود، امیدواریم مردم توجه کنند و کاندید منتخب هم به قولهایی که داده میشود و حرفهایی که میزند عمل کند.
ارسال نظر