رقابت جدی مخبر و قالیباف در انتخابات
با فرض اینکه هشتم خرداد قالیباف، راضی از نتیجه انتخابات هیات رئیسه از دفتر کارش خارج شود، دو تن از اعضای کمیته برگزاری انتخابات، در مظان نامزدی ریاستجمهوری هستند؛ خود قالیباف و محمد مخبر.
به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی، در هنگام فقدان رئیسجمهوری، با تایید رهبری، معاون اول رئیس جمهوری، سرپرست قوه مجریه میشود. همچنین طبق این اصل، کمیتهای متشکل از معاون اول به عنوان کفیل ریاستجمهوری، رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه، مسئولیت برگزاری انتخابات تا استقرار دولت جدید را بر عهده دارد.
* ۲ عضو کمیته برگزاری انتخابات در مظان کاندیداتوری
در حال حاضر محمد مخبر کفیل ریاست جمهوری است؛ دیگری غلامحسین محسنیاژهای رئیس قوه قضاییه و همچنین محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، عضو این کمیته هستند. البته که قالیباف تا هفتم خرداد در این کمیته حضور دارد و با برگزاری انتخابات هیات رئیسه در هشتم خرداد ماه، رئیس جدید مجلس در زمره اعضای کمیته قرار میگیرد. با فرض اینکه هشتم خرداد قالیباف، راضی از نتیجه انتخابات هیات رئیسه از دفتر کارش خارج شود، دو تن از اعضای کمیته برگزاری انتخابات، در مظان نامزدی ریاستجمهوری هستند.
*رابطه مخبر و بذرپاش از کجا تا کجا
در میان وزرای کابینه، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، از نزدیکترین چهرهها به مخبر محسوب میشود. این قرابت بذرپاش و مخبر به دوران ریاست مخبر در ستاد اجرایی بازمیگردد. او سال ۱۳۹۶ با حکم مخبر، رئیس هیات مدیره بنیاد احسان وابسته به ستاد اجرایی شد؛ و با حکم سال ۹۹ هم مدیرعامل بنیاد برکت. البته این به غیر از دیگر مناصب بذرپاش در شرکتهای تابعه ستاد اجرایی است.
بذرپاش از سال ۱۴۰۱ نیز اقدام به ایجاد یک تشکل سیاسی به نام «شریان» کرد که جمعی از تندروهای شناخته شده و شناخته نشده در آن جای داشتند؛ این تشکل در انتخابات مجلس ۱۴۰۲، ائتلافی با عنوان «امنا» را تشکیل داد و جمع تندروها جمع شد.
امنا پشت مخبر می آید؟
حالا بر اساس خبرهایی که شنیده میشود، گویا قرار است بذرپاش، احکام مخبر در ستاد اجرایی را برای رئیس سابق و فعلیاش جبران کند؛ به این شکل که مخبر به عنوان نامزد ریاستجمهوری چهاردهم وارد گود میشود و بذرپاش هم تشکلهای سیاسی تابع و حامی خود را، به نفع و در حمایت از رئیس به میدان میآورد؛ به عبارت دیگر در جریان انتخابات پیشرو بنا نیست رابطه بذرپاش و مخبر، رابطه وزیر و رئیس در دولت یا مدیر و رئیس در ستاد اجرایی باشد؛ قرار است که این دو با یکدیگر یک ائتلاف را تشکیل دهند و تشکل «امنا» و به طریق اولی، تشکل «شریان» پشتسر مخبر بایستند.
به عبارت دیگر، این ائتلاف را میتوان اینگونه بیان کرد که کار از مخبر و حمایت سیاسی از بذرپاش خواهد بود.
*قالیباف یک رقیب بزرگ بیخ گوش مخبر
اما این ائتلاف، رقیب بزرگی را بیخ گوش خود دارد؛ محمدباقر قالیباف. او که اگر رئیس مجلس شود، عضو کمیته برگزاری انتخابات میشود، یکی از رقبای بالقوه مخبر و دیگر نامزدها خواهد بود. چرا که با روشن شدن تلکیف ریاست مجلس و احتمالا با آسوده شدن خیال قالیباف از صندلیاش در بهارستان، او نیز به جمع آنهایی میپیوندد که برای ریاست جمهوری احساس تکلیف میکنند!
در واقع در صورت شکلگیری چنین صحنهای، بار دیگر رقابت «شانا»(شورای ائتلاف) و «امنا» که چند ماه پیش در جریان انتخابات مجلس دوازدهم صورت گرفت، این بار رقابتی شخصی در جریان خواهد بود؛ رقابت محمدباقر قالیباف با نیروی نیابتی «امنا» یعنی محمد مخبر.
ارسال نظر