| کد مطلب: ۱۱۰۰۷۸۵
لینک کوتاه کپی شد

پیش بینی واشنگتن پست درباره آینده رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین

محمود عباس بالغ بر ۱۹ سال در راس تشکیلات خودگردان فلسطین قرار داشته در حالی که نتایج نظرسنجی جدیدی که اخیرا در کرانه باختری و غزه اجرا شد نشان داد که نزدیک به ۹۰ درصد فلسطینی‌ها خواستار استعفای او هستند.

پیش بینی واشنگتن پست درباره آینده رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین

به گزارش آرمان ملی آنلاین و به نقل از ایسنا،از اوایل هفته جاری رسانه‌ها به نقل از منابع مطلع فلسطینی از احتمال تشکیل دولت جدید تکنوکرات فلسطین در روزهای آینده خبر داده بودند و در پی استعفای روز دوشنبه «محمد اشتیه» از نخست وزیری تشکیلات خودگردان فلسطین چشم انداز تشکیل این دولت تکنوکرات قوت گرفته است.حمله به نوار غزه و اظهارات اشغالگران و آمریکا مبنی بر اجازه ندادن به حماس برای اداره نوار غزه پس از جنگ، بررسی نحوه و آینده مدیریت نوار غزه را به دنبال داشت که از جمله پیشنهادهای مطرح شده در این باره تشکیل دولت تکنوکراتی برای حکومت بر غزه و کرانه باختری به منظور یک دوره انتقالی، متشکل از همه جناح‌های فلسطینی از جمله حماس است، در حالیکه گروه‌های فلسطینی در حال حل و فصل اختلافات و توافق بر سر طرح نقشه راه جهت برگزاری انتخابات ریاستی و پارلمانی هستند.

براساس گزارش اسکای نیوز عربی، این تحولات در راستای تقویت اخباری رخ می‌دهد که هفته اخیر از موافقت جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با تشکیل یک دولت تکنوکرات خبر داده بود که مأموریت آن بازسازی غزه و بازگشت امنیت به این باریکه پس از جنگ است.خبرنگار اسکای نیوز عربی اعلام کرد که نشانه‌هایی از موافقت جنبش حماس با تشکیل دولت تکنوکرات وجود دارد؛ دولتی کته هیچ‌گونه ارتباطی با هیچ حزب فلسطینی نخواهد داشت و نیروهای مستقل و حرفه‌ای اداره مرحله انتقالی را تا زمان برگزاری انتخابات در صورت آرام شدن اوضاع برعهده خواهند داشت.خبرنگار اسکای نیوز عربی همچنین گفت نشانه‌هایی پیرامون توافق ابتدایی جنبش حماس برای ورود به سازمان آزادی‌بخش فلسطین به شرط ارتباط آن با یک چشم‌انداز سیاسی روشن و واضح وجود دارد که منجر به تشکل کشور مستقل فلسطین شود.پس از آنکه محمد اشتیه نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین دوشنبه استعفای دولت را اعلام کرد محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با درخواست استعفای دولت محمد اشتیه موافقت کرد.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در پی این تحولات نوشته است تشکیلات خودگردان فلسطین که اداره بخش‌هایی از کرانه باختری اشغالی را در دست دارد در شرف دست زدن به اصلاحات و ترمیم‌هایی در پی استعفای روز دوشنبه اشتیه است.تحولات پیرامون جنگ غزه از جمله در محور مذاکرات برای توقف جنگ و وضعیت سیاسی کرانه باختری شتاب گرفته و برخی منابع خبری از حصول چارچوبی برای توقف بشردوستانه جنگ در غزه در مذاکرات جمعه گذشته در پاریس و رایزنی‌ها در دوحه خبر دادند.به نوشته واشنگتن پست تحولات کرانه باختری نشان می‌دهند رهبران فلسطینی‌ که غرب از آنها حمایت می‌کند به دنبال اصلاحات درخواستی ایالات متحده در تشکیلات خودگردان فلسطین به نحوی که بعد از ختم جنگ در نوار غزه بر این منطقه نیز حکومت کند، هستند در حالی که موانع زیادی برای این چشم‌انداز باقی مانده‌اند.

این روزنامه آمریکایی در ادامه به گمانه‌زنی درباره اتفاقاتی که ممکن است در ادامه این تحولات برای محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که در سن ۸۸ سالگی دیگر محبوبیت چندانی در میان فلسطینی‌ها ندارد، پرداخته و تصریح کرده‌ است: «محمود عباس ۱۹ سال است که تشکیلات خودگردان فلسطین را اداره کرده. این حقیقت که انتظار می‌رود محمود عباس ۸۸ ساله در راس دولت تکنوکرات جدید فلسطین باقی بماند احتمالا مناقشه برانگیز است. محمود عباس از سال ۲۰۰۶ تا کنون انتخاباتی را برگزار نکرده است و آخرین دوره ریاست منتخب او بر تشکیلات در سال ۲۰۰۹ پایان یافت. یک نظرسنجی که اخیرا در کرانه باختری و نوار غزه از سوی مرکز پژوهش مطالعاتی و سیاستگذاری فلسطین برگزار شد نشان داد ۸۸ درصد فلسطینی‌ها خواستار استعفای محمود عباس هستند.»تشکیلات خودگردان فلسطین  در چارچوب توافقات ۱۹۹۳ اسلو تاسیس شد. این تشکیلات به عنوان یک نهاد موقت طراحی شد و قرار بود توافق بین اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین سنگ بنای یک راه حل ۲ دولتی و برقراری خودمختاری فلسطین را بگذارد.

واشنگتن پست در ادامه این مطلب نوشته است: «چند دهه مذاکرات در مسیر رسیدن به صلح یا تشکیل کشور فلسطینی شکست خورده‌ و تشکیلات خودگردان فلسطین به سختی تحت اشغالگری اسرائیل فعالیت کرده است. در طول این سال‌ها بارها خشونت‌ها اتفاق افتاده‌اند. اسرائیل کنترل امنیتی اکثر بخش‌های کرانه باختری را عملا در همکاری با تشکیلات خودگردان فلسطین و طبق توافقی که بسیار نزد فلسطینی‌ها منفور است، حفظ کرده است. تشکیلات خودگردان فلسطین و محمود عباس، رهبرش، فاسد و بی‌اثر تلقی شده که در رقم زدن بهبود زندگی فلسطینی‌ها بعد از چند دهه حضور در قدرت شکست خورده‌اند.تشکیلات خودگردان فلسطین که در رام الله واقع بوده و تحت تسلط حزب فتح متعلق به محمود عباس است صرفا در بخش هایی از اراضی فلسطین اختیارات حاکمیتی محدود دارد. اسرائیل در سال ۲۰۰۵ سربازان و شهرک‌نشین‌های خود را از نوار غزه خارج کرد تا تشکیلات خودگردان این باریکه را در ضمن قرار داشتن تحت محاصره زمینی، هوایی و دریایی اداره کند. بعد از آنکه حماس در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۰۶ پیروز شد نزاع کوتاه و خونیتی بین فتح و حماس اتفاق افتاد. حماس از زمانی که در سال ۲۰۰۷ تشکیلات خودگردان را از غزه بیرون کرد بر این باریکه حاکم بوده است. »

به نوشته این روزنامه آمریکایی، جنگ در غزه جرقه یک سری تلاش‌های حامیان غربی تشکیلات خودگردان فلسطین برای جان بخشیدن دوباره به این تشکیلات از رمق افتاده را زد و در ماه‌های اخیر چندین مقام آمریکایی به رام‌الله رفته و بر سر راه‌هایی برای مشروعیت دادن به این تشکیلات برای آنکه بتواند در غزه پس از جنگ نقش رهبری ایفا کند، مذاکره کرده‌اند.واشنگتن پست تصریح کرده‌ است: «موضع دولت بایدن این است که از تشکیل یک کشور مستقل فلسطین حمایت می‌کند، اما چندین راه برای رسیدن به آن وجود دارند. فتح بر خلاف حماس اسرائیل را به رسمیت شناخته و می‌گوید به دنبال راه حل ۲ دولتی است. اشتیه  در سخنرانی روز دوشنبه خود برای اعلام استعفایش اسرائیل را متهم به تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین با مسدود کردن پرداخت پول‌های مالیات و تغییر دادن این تشکیلات و تبدیل آن به یک نهاد اداری و امنیتی خالی از هر گونه اهمیت سیاسی کرد.»

اشتیه روز دوشنبه بعد از اعلام استعفا و تسلیم آن به عباس گفت: «مرحله بعدی» نیازمند دولتی جدید و سازوکارهایی سیاسی است که واقعیت جدید در نوار غزه، اتحاد ملی و ضرورت فوری برای رسیدن به اتفاق نظر بین فلسطینی‌ها را به همراه بیاورد.این روزنامه آمریکایی نوشت که «استعفای کابینه اشتیه می‌تواند راه را برای تشکیل یک دولت تکنوکرات و یک نخست وزیر قدرت یافته جدید که کنار محمود عباس کار کند هموار کند و این همان نتیجه‌ای است که واشنگتن تشویق می‌کند. اما موانعی جدی بر سر راه این نتیجه باقی مانده‌اند: اسرائیل گفته است که حکومت تشکیلات خودگردان فلسطین بر غزه در هر گونه سناریو برای غزه پس از جنگ را نخواهد پذیرفت و شدیدا با تقاضاهای واشنگتن برای تشکیل کشور فلسطینی مخالفت کرده است.»واشنگتن پست همچنین یک مانع دیگر را «تردید درباره آنکه محمود عباس چقدر حاضر به واگذار کردن قدرت‌هایش یا دست زدن به اصلاحاتی عمیق که چیزی فراتر از تغییر چهره‌های دولت باشند» دانسته است.

 

منبع : ايسنا

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار