جواد هروی در گفتوگو با «آرمان ملی»:
مشارکت مدنی را بر مقاومت مدنی مقدم میدانیم
آرمان ملی: حزب «اعتدال و توسعه» از ماهها قبل اعلام کرد که در انتخابات حضور پرشورخواهد داشت و فارغ از رویکرد نه چندان گرم احزاب سیاسی اصلاحطلب اکنون نیز به رغم ردصلاحیت گسترده اعضای این حزب در انتخابات، در حال ترتیب شرایطی است تا بتواند درکنار چند حزب دیگر از یکدست شدن صد درصدی در مجلس آینده با حمایت از چندین نفر از نامزدهای کنونی به نوعی صفشکنی کند.
باید برای اعتدال و توسعه آرزوی موفقیت کرد چرا که صفشکنی در چنین شرایطی جسارت بالایی میخواهد مانند همان جسارتی که 110 اصلاحطلب در روزهای قبل داشتند و برمشارکت در انتخابات تاکید کردند. «آرمان ملی» با جواد هروی، سخنگوی این حزب به گفت و گو پرداخته است.
او شرایط این حزب را در انتخابات مجلس تببین و تاکید کرد به رغم نگاههای منفی به تایید صلاحیت اعضای این حزب از سوی نهادهای نظارتی این حزب همچنان به مشارکت در انتخابات تاکید دارد. هروی تاکید میکند:«حزب اعتدال و توسعه همان طور که تاکنون به صورت شفاف و روشن مواضع خود را بیان کرده؛ هیچ گاه موضع عافیتطلبی را در پیش نگرفته و به رغم اینکه بسیاری از داوطلبانی که از شورای مرکزی، دفتر سیاسی، دبیران حزب در کل کشور ، رد صلاحیت شدند اما حزب همچنان مشارکت مدنی را برمقاومت مدنی مقدم میداند و معتقدیم که نباید انتخابات به سمت یک حرکت نمایشی و دفع دغدغه مردم و سلب رضایت شهرندان پیش برود.
هر چند اعتقاد داریم رد صلاحیتها بر اعتماد مردم تاثیر منفی گذاشت و احزاب را کاملا به حاشیه سیاسی برد و متاسفانه رد صلاحیت ها بیشتر یک شاکله سیاسی داشت تا مباحث فردی و شخصی؛ اما آنچه وجود دارد این است که امروز بسیاری در جامعه کنونی ایران در سال 1402 از عملکرد مجلس یازدهم ناراضی است و به همین خاطر به دنبال فرصتی است که بتواند یک مجلس بهتر و مطلوب تر را جایگزین کند . هرچند به نظر ما در حزب اعتدال و توسعه شرایط خیلی بهتر از شرایط کنونی می توانست از جانب هیات های نظارت فراهم شود و رغبت عمومی ایجاد شود لیکن با کج سلیقگی هیات های نظارت، متاسفانه باعث افول سرمایه اجتماعی شد و پافشاری اقلیتی بر سر رویکردهای سیاسی خود باعث شد احزاب را عملا ناتوان کنند لذا حزب اعتدال و توسعه هم به رغم همه فشارهایی که متحمل شد، مواضع خود را بر بحث مشارکت مدنی ادامه میدهد.
هرچند برخی از رسانه ها مانند کیهان متاسفانه با یک نگاه سطحی به قضایا و نقد به سایر احزاب پرداختند تا میانه روی و اعتدال را انحراف اعلام کنند اما ما نشان دادیم در حزب اعتدال و توسعه همواره به دنبال یک منزلت و شأن درخور برای مردم هستیم و همچنان هم اعتقاد داریم آن چیزی که می تواند برای آینده فرزندان تعیین تکلیف کند، صندوقهای رای است. حال بگذریم از اینکه رویکرد انتخابات کنونی متاسفانه از یک نگرش ملی و کلان به نگرش های قومی و قبیلهای خرد تبدیل شده و شاید هیات های نظارت هم امید به این داشتند که با تحریک و تهییج اقوام و گروههای قومی در شهرستانها مختلف بتوانند میزان مشارکت را بالا ببرند که این مورد یک خطای سیاسی است که مرتکب شدند و متاسفانه احزاب را که می توانستند در این صحنه رقابت را گرم کنند و فعالیت سیاسی را بالا ببرند را به حاشیه بردند.
نتیجه رقابت، مشارکت حداکثری است. لیکن رقابت اندک و محدود چیزی جز مشارکت حداقلی در پی نخواهد داشت. ما در حزب اعتدال و توسعه تمام تلاشمان بر این اساس بود که بتوانیم زمینه های مشارکت را بالا ببریم و گروه های مختلف را تحریک کنیم و به سمتی حرکت کنیم که مردم را به سوی رضایت مندی و مطلوبیت صندوق های رای حرکت دهیم. خیلی علائم و دلایل مختلف وجود دارد که مانع از این حرکت حزب شده چه از عملکرد مجلس، چه از عملکرد دولت و چه از عملکرد وزارت کشور به خصوص هیاتهای نظارت که متاسفانه این زمینه ها را مخدوش کردند و اجازه اینکه که بتوانیم این فضای گرم را ایجاد کنیم با خالص سازی و یاهر حرکت دیگری که باید آن را کج سلیقگی سیاسی دانست، ندادند اما با همه این احوال ما همچنان در حزب اعتدال و توسعه اعتقاد به بحث مشارکت مدنی دادیم و به همین خاطر هم هست که اگر چه نتوانستیم لیستی در تهران ارائه دهیم اما به حمایت از لیست صدای ملت برخاستیم.»
ارسال نظر