| کد مطلب: ۱۰۹۱۷۵۶
لینک کوتاه کپی شد

سید علی خمینی:

هیچ گروهی از تحریم انتخابات سود نبرده است

حجت‌الاسلام و المسلمین سید علی خمینی، در دیدار با رییس، مدیران و معاونان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) گفت: اگر شرایط سخت است و محدودیت وجود دارد، باعث نمی‌شود که شما کوتاه بیایید. مکعب صندوق رأی مقدس است چون مجلای اراده ی عباد الله است. بدانیم که برخی در داخل یا خارج دنبال رأی مردم نیستند؛ کسانی که مسئولیت نظارت و برگزاری دارند باید مقدماتش را به نحو احسن فراهم کنند و کسانی که مسئولیت شرکت دارند، باید در مسأله شرکت کنند. کسانی که فعالیت سیاسی می‌کنند و بعضا صحبت از تحریم و عدم شرکت در انتخابات دارند، روی این نکته فکر کنند که از ابتدای انقلاب تا امروز هیچ گروه یا حزبی از تحریم انتخابات سود نبرده است؛ بلکه ضرر محض کرده‌اند.

هیچ گروهی از تحریم انتخابات سود نبرده است

نوه امام خمینی (ره) در دیدار با رییس، مدیران و معاونان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، اظهار داشت: ما معتقد هستیم که در زمینه ترویج خط امام، راه امام و ایده‌های ناب جمهوری اسلامی، همه نهادهای فرهنگی ما کوتاهی‌ها، قصورها و تقصیرهایی داشته‌اند. و لذا نتیجه‌اش همین است که فی الجمله در جامعه خودمان می‌بینیم که در بخش‌هایی باعث ناراحتی است. حجت‌الاسلام و المسلمین سید علی خمینی گفت: من به جدّ معتقد هستم که اصلا مشکل کشور ما مشکل بودجه فرهنگی نیست. هزاران میلیارد بودجه فرهنگی در وزارتخانه‌ها و مؤسسات مختلف کشور وجود دارد و خرج می‌شود. ما مشکل پول نداریم و مشکل ما این است که اصلا ایده‌ای نداریم برای پولی که در اختیار ما قرار می‌گیرد تا کاری انجام بدهیم.

*مضامین امام جامعه را دگرگون می کرد

وی ادامه داد: مشکل اساسی که ما امروز در گفتمان جمهوری اسلامی با آن مواجه هستیم، مسأله «بنیان‌های فکری» است. با اینکه یک سری از منابع علمی و دینی در اختیار ما هست، اما متأسفانه در زمینه بنیان‌های فکری انقلاب اسلامی ضعیف شده‌ایم. یک زمانی وقتی امام حرف می‌زدند، تمام بنیان‌های اندیشه شرق و غرب را متزلزل می‌کردند؛ حرف برای گفتن داشتند. وی یادآور شد: مضامینی که امام تولید یا احیاء می کرد، جامعه را دگرگون می‌کرد. امام همیشه به معنای واقعی کلمه «رهبر» بود. امام جلودار بود، حرکت می‌کرد و همه دوستان و دشمنان می‌دویدند که به این شخصیت برسند. یک لحظه ایستایی در وجود ایشان نبود و دائما تولید مضمون و محتوا می‌کرد؛ و این طور هم نبود که اینها را از فقه رایج درآورده باشد. امام تولیدات محتوایی عمیقی دارد، مثل جایگاه یا نقشی که به حکومت اسلامی و حاکم اسلامی دادند، یا همین عنوان «جمهوری اسلامی.»  سید علی خمینی اظهار کرد: جا دارد از خودمان بپرسیم در 20، 30 سال گذشته چه مضامین جدیدی را توانسته‌ایم در فضای اجتماعی خودمان تولید کنیم؟  امام با کلیدواژه‌هایی که تولید یا احیا کرد دست جوان انقلابی را کاملا باز و پر کرد. در مجامع علمی و روشن‌فکری طرفداران گفتمان انقلاب اسلامی پیشتاز بودند؛ حرف برای زدن داشتند و باقی را منکوب می‌کردند؛ اگر مناظره‌ای تشکیل می‌شد، آنها بودند که گفتمان و حرف نو داشتند، درخشیدند و توانستند جامعه روشن‌فکری آن زمان را با خودشان همراه کنند. وی تأکید کرد: آیا هنوز داریم از همان انبان 40 سال پیش می‌خوریم؟ یا توانسته‌ایم یک سری از مضامین جدید را تولید کنیم.   

*در مسائل کلان جمهوری اسلامی نقص علمی داری

سید علی خمینی عنوان کرد: در فقه در مورد مسأله «دخالت دولت اسلامی در امور دینی مردم» بحث کاملی نشده است. در مسأله دروغ کسی را نمی‌گیرند و شلاق نمی زنند، ولی در مسأله حجاب می‌گویند این اجتماعی است؛ دروغ هم اجتماعی است!چرا عین روز روشن است که ما باید در مسأله حجاب دخالت داشته باشیم اما در مورد دروغ، نه؛ هرکسی دروغ بگوید را صرفا محکوم می‌کنیم ولی انگار در حکومت دینی کاری به او نداریم و انگار ما وظیفه‌ای نسبت به دروغ و غیبت نداریم. ما در مسائل کلان جمهوری اسلامی نقص علمی داریم. نوه امام خمینی(س) یادآور شد: از جمله مسائل مهمی که وجود دارد و امام این را پررنگ کرد، مسأله مردم و «تأثیر مردم در نظام جمهوری اسلامی» است.

* هیچ کس از تحریم انتخابات سود نبرده است

وی تصریح کرد: درست است که از 100 سال پیش مسأله مشروطه و تأثیرگذاری مردم در اجتماع وجود داشت، اما به نظر شما اگر امام اینقدر روی «مردم» تأکید نمی‌کرد، تا امروز این مقدار از تأثیر و نقش مردم در جامعه و اداره حکومت می‌گفتیم یا نمی‌گفتیم؟ این مسأله مهمی است که جمهوریت نظام و حضور مردم هویت نظام جمهوری اسلامی است. امام هویت جمهوری اسلامی را به مردم داد و اتکاء ما باید به مردم باشد. ما یک مقداری در کارهای علمی کوتاهی کردیم و رسیدیم به اینکه عده‌ای بپندارند که رأی مردم زینتی است؛ نگاه امام به رأی مردم این نبود. وی تأکید کرد: باید به عنوان کسانی که دغدغه راه و اندیشه امام را داریم با تمام توان از صندوق‌های رأی حمایت و حفاظت کنیم؛ باید از انتخابات‌ها حراست کنیم. از بنیان‌های اصلی اندیشه امام «اعتماد به مردم» است. چقدر در سال‌های مختلف داریم به این سمت می‌رویم که اعتماد ما نسبت به مردم کمرنگ شود؟ در حالی که امام تا بن دندان معتقد به مردم بود؛ و اثرش را هم گرفت. باید صحبت‌های دو سه هفته گذشته مقام معظم رهبری در مورد نقش مردم را قدر بدانیم.   سید علی خمینی ادامه داد: کسانی که فعالیت سیاسی می‌کنند و بعضا صحبت از تحریم و عدم شرکت در انتخابات دارند، روی این نکته فکر کنند که از ابتدای انقلاب تا امروز هیچ کس از تحریم انتخابات سود نبرده است؛ هیچ گروه یا حزبی از تحریم انتخابات سود نبرده است؛ بلکه ضرر محض کرده‌اند. مکعب صندوق رأی مقدس است چون مجلای اراده عباد‌ا

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار