پیشنهاد وزیر خارجه آمریکا برای آینده پس از جنگ غزه
احمد مجدلانی، یک مقام بلندپایه فلسطینی، گفت که دولت عباس در مورد بازگشت احتمالی به غزه قبل از آتشبس بین اسرائیل و حماس و بدون روند سیاسی که منجر به تشکیل کشور مستقل فلسطینی شود، بحث نخواهد کرد. مجدلانی در یک مصاحبه تلفنی گفت: «ما نشسته بر تانک اسرائیلی به غزه باز نخواهیم گشت.» وی گفت: «ما به یک راه حل سیاسی و تضمینهای بین المللی نیاز داریم. ما همان داستان قبلی را تکرار نمیکنیم.»
نیویورک تایمز نوشت: یک روز پس از اینکه رهبر اسرائیل از کنترل طولانی مدت اسرائیل بر غزه پس از پایان جنگ صحبت کرد، رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا روز چهارشنبه چشم انداز دیگری را ترسیم کرد که در آن غزه با کرانه باختری تحت کنترل فلسطینیان یکی و متحد میشود.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در حالی که درگیریها ادامه دارد، آنتونی جی. بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، از "صلح پایدار" و اقدامات لازم برای دستیابی به آن سخن گفت.
او گفت: «اینها باید شامل نظرات و آرزوهای مردم فلسطین در مرکز حکمرانی پسا بحران در غزه باشد».
وی افزود: «باید شامل حکومت تحت رهبری فلسطین و غزه متحد با کرانه باختری تحت حکومت خودگردان فلسطین باشد.».
اما مقامات آمریکایی همزمان با تکرار خواستهی خود برای راه حل دور از دسترس دو کشوری از ویرانههای جنگ در غزه، توضیح نداده اند که چگونه میخواهند از پس موانع بسیار مهمتر بر بیایند.
در صورتی که اسرائیل به هدف خود برای از بین بردن حماس دست یابد، مشخص نیست که چه کسی بر منطقهای که در آن بیش از ۱۰ هزار نفر در ماه گذشته کشته شده اند، حکمرانی خواهد کرد.
ایالات متحده به اسرائیل نسبت به اشغال غزه هشدار داده، اما اذعان کرده است که نیروهای اسرائیلی احتمالاً حتی پس از پایان جنگ در آنجا باقی خواهند ماند.
فراتر از آن، به نظر میرسید سازمانی که بلینکن برای برقراری ثبات در غزه به آن امید بسته است، تشکیلات خودگردان فلسطین است، تشکیلاتی که حتی کنترل بسیار اندکی بر منطقهای (یعنی کرانه باختری اشغالی توسط اسرائیل) که اسماً به اداره آن کمک میکند، دارد.
رهبر این تشکیلات، محمود عباس، به ویژه در آنجا محبوبیت ندارد. بسیاری از فلسطینیها او را فاسد میدانند و میگویند تلاشهای او برای کسب استقلال از طریق مذاکرات صلح با شکست مواجه شده است.
مسئله پیچیدهتر، این است که تشکیلات محمود عباس در سال ۲۰۰۷ توسط حماس از غزه بیرون رانده شد و به نظر میرسد که به خوبی میداند که بازگشت آن ممکن است در غزه با استقبال روبرو نشود.
احمد مجدلانی، یک مقام بلندپایه فلسطینی، گفت که دولت عباس در مورد بازگشت احتمالی به غزه قبل از آتشبس بین اسرائیل و حماس و بدون روند سیاسی که منجر به تشکیل کشور مستقل فلسطینی شود، بحث نخواهد کرد.
مجدلانی در یک مصاحبه تلفنی گفت: «ما نشسته بر تانک اسرائیلی به غزه باز نخواهیم گشت.» وی گفت: «ما به یک راه حل سیاسی و تضمینهای بین المللی نیاز داریم. ما همان داستان قبلی را تکرار نمیکنیم.»
اظهارات بلینکن در روز چهارشنبه، در توکیو، جایی که وی در نشست وزرای خارجه گروه ۷ شرکت کرد، قویترین سیگنال را از سوی دولت بایدن در مورد آنچه که تمایل دارد پس از پایان درگیری در غزه شاهد باشد، ارسال کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا حتی از اظهارات یک روز قبل سخنگوی کاخ سفید گامی فراتر رفت که به اسرائیل نسبت به اشغال مجدد غزه پس از پایان جنگ هشدار داده بود. اینها پس از آن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اشاره کرد که دولتش کنترل امنیت غزه را «برای مدت نامعلومی» حفظ خواهد کرد.
بلینکن همچنین به اهداف بلندمدت منطقهای نیز اشاره کرد، اما بدون پرداختن به جزئیات. وی گفت: «این [هدف]باید شامل سازوکاری پایدار برای بازسازی غزه و مسیری برای اسرائیلیها و فلسطینیها باشد که در کنار هم در کشورهای خودشان با معیارهای مساوی از امنیت، آزادی، فرصت و کرامت زندگی کنند.»
بلینکن همچنین گفت که هیچ جابجایی اجباری فلسطینیان از غزه، چه در حال حاضر و چه پس از جنگ، و کاهش وسعت قلمرو آن نباید صورت گیرد. الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، در مقطعی پیشنهاد کرده بود که منطقه غزه ممکن است پس از جنگ کوچک شود.
در اسرائیل، ائتلاف نتانیاهو مملو از تندروهای جناح راست - از جمله برخی در حزب خودش - است که با تشکیل یک کشور فلسطینی مخالفند و از تشکیلات خودگردان فلسطین تنها اندکی کمتر از حماس بدگویی میکنند.
دفتر نخست وزیر اسرائیل از اظهار نظر درباره اظهارات آقای بلینکن خودداری کرد.
ارسال نظر