| کد مطلب: ۱۰۷۱۹۲۱
لینک کوتاه کپی شد

چه کسی را جانشین سلاح ورزی می کنند؟

تکلیف روشن است. زمانی که از ارکان یک‌دست حرف می‌زنیم، یعنی هر نهادی زیر پونز جغرافیای بروکراسی ایران هم باشد باید یک دست بشود. نهاد خصوصی و مدنی هم مستثنا نیست. از کانون وکلا گرفته تا اتاق‌های بازرگانی که یک روزی باید نماد جامعه مدنی و بخش خصوصی ایران می‌بودند، نباید از این قاعده مستنثا شوند. ماجرای برکناری سلاح‌ورزی از ریاست اتاق بازرگانی هم نمونه‌ای از این ماجراست.

چه کسی را جانشین سلاح ورزی می کنند؟

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از رویداد24؛نسخه کانون وکلا با حرف و حدیث انحلال احتمالی این کانون توسط دولت و تقویت وکلای قوه قضاییه پیچیده شده و نسخه پارلمان بخش خصوص هم با اتفاقاتی که از خردادماه امسال آغاز شده قرار است برای همیشه پیچیده شود.

همه ماجرا بر سر کرسی مهمترین نهاد بخش خصوصی ایران است. اینکه این نهاد چه رانت و موقعیتی دارد که برای ریاست آن چنان جنجالی برپا شده موضوع یک یادداشت مجزاست، اما نهادهایی که امروز برای برکناری سلاح‌ورزی گریبان چاک داده‌اند، به دنبال جایگزینی گزینه‌های خودشان هستند. 

یاسر جبرائیلی

یاسر جبرائیلی که به تدوین گر برنامه اقتصادی ابراهیم رئیسی معروف است یکی از شخصیت‌هایی است که ظاهرا علاقه زیادی به اتاق بازرگانی دارد. واکنش‌های تند و شتاب زده او به ماجرای سلاح ورزی نشان می‌دهد او خود را گزینه مناسبی برای این جایگاه می‌داند. البته اینکه جبرائیلی یک روز هم عضو اتاق بازرگانی نبوده در درجه اول مانع رسیدن او به مقام ریاست اتاق به نظر می‌رسد، اما جریان حاکم هم نشان داده به تعهد بیشتر از تخصص اهمیت می‌دهد و در نتیجه متاسفانه این احتمال که چنین فردی بدون سابقه یک روز کار در یک بنگاه اقتصادی خصوصی بتواند بر مصدر پارلمان بخش خصوصی کشور بنشیند دور از ذهن نیست.

یحیی آل اسحاق

گزینه محتمل دیگر، یحیی آل اسحاق رئس اتاق ایران و عراق است. قبل از انتخابات ریاست اتاق رسانه‌های نزدیک به دولت و حاکمیت بار‌ها با آل اسحاق درباره انتخابات اتاق گفتگو کرده بودند. جهت گفتگو‌ها نشان می‌دهد تمایل آن‌ها به ریاست او بر این سمت بوده است. هرچند آل اسحاق در بین کاندیدا‌های ریاست اتاق بازرگانی ۱۴۰۲ حضور نداشت، اما برخی منابع آگاه از احتمال مطرح شدن نام او به عنوان جایگزین سلاح ورزی خبر داده اند.

مجیدرضا حریری

مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین از جمله اعضای اتاق است که در ماه‌های گذشته اظهارنظر‌های متعددی علیه سلاح ورزی داشته است. او یک بار گفته سلاح ورزی پرونده فساد دارد و در زمان او ۱۵۰۰ میلیارد تومان گم شده است. حریری گفته سلاح ورزی اتاق بازرگانی را به نفع خود گروگان گرفته است.

حریری در پرونده سازی علیه سلاح ورزی درخصوص مواضع سیاسی او در جریان اعتراضات پاییز سال گذشته یک قدم از تریبون‌های حاکمیتی هم جلوتر رفته و گفته «اتاق بخشی از نظام جمهوری اسلامی ایران است و همه افرادی که در اتاق بازرگانی هستند در زمین نظام قرار دارند و نمی‌توانند همزمان اپوزیسیون هم باشند.»

جایگاه حریری به عنوان رئیس یکی از مهمترین اتاق‌های بازرگانی ایران یعنی اتاق بازرگانی ایران وچین به عنوان اصلی‌ترین شریک تجاری کشور این موقعیت را برای او فراهم کرده که بتواند جایگزین منطقی برای سلاح ورزی باشد. از سوی دیگر اظهارنظرهای مورد وثوق حاکمیت در خلال این جنجال می تواند مسیر او را به سمت این کرسی هموار کند.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار