تسخیر مجلس راهی برای کنترل تندروها
نماینده اصلاح طلب مجلس یازدهم می گوید:اگر مردم پای صندوق رأی بیایند میتوان مجلس آینده را نسبت به وضعیت فعلی تغییر داد.
به گزارشآرمان آنلاین به نقل از خبرآنلاین، جلیل رحیمی جهانآبادی از معدود نمایندههای اصلاحطلب مجلس محسوب میشود که معتقد است در تنگاهای انتخاباتی که بعضاً در نتیجه عملکرد نهادهای نظارتی پیش میآید نباید تسلیم شد و باید تلاش کرد چراکه تجربه ثابت کرده تلاش در شرایط حداقلی شکست رقیب را به همراه داشت است.
چنانچه او با یادآوری فضای انتخاباتی ریاست جمهوری در سال ۹۲ و ردصلاحیت مرحوم هاشمی رفسنجانی که در نتیجه آن رئیس دولت سازندگی به جای عقبنشینی با حمایت معنوی از حسن روحانی چالشی که شورای نگهبان پیش روی او گذاشته بود را تبدیل فرصت کرد و در نهایت هم چهره مورد حمایت مرحوم هاشمی رفسنجانی با کنار زدن رقبا به مدت ۸ سال زمام دولت را در دست گرفت.
مشروح گفتگوی جلیل رحیمی جهانآبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با خبرنگار خبرآنلاین را بخوانید؛
********
*آقای رحیمی جهانآبادی از میان چهرههای اصلاحطلبی که برای انتخابات مجلس ثبتنام کردند، میتوان گفت اقلیت اصلاحطلب توانمندی وارد مجلس دوازدهم خواهند شد؟
بنده اصلا وابداً به لیست افرادی که در انتخابات مجلس دوازدهم شرکت کردند، دسترسی ندارم و وزارت کشور هم لیستی به ما نداده است. بنده حتی نمیدانم در حوزه انتخابی خودم چه کسی ثبتنام کرده است.
حضور اثرگذار اقلیت قدرتمند اصلاح طلب و اعتدالی در مجلس آینده
*برخی چهرههای اصولگرا نظیر باهنر بر این باور هستند که حتی اگر تعداد کمی از اصلاحطلبان قدرتمند وارد مجلس شوند، میتوانند اقلیت قدرتمندی تشکیل دهند.
به نظر بنده اگر در مجلس دوازدهم اقلیت قدرتمند اصلاحطلب و اعتدالی حضور داشته باشند بسیار میتوانند اثرگذار باشند.
*این قبیل اظهارات رهبران اصولگرا درباره حضور اصلاحطلبان در مجلس میتواند تعبیری از ترس آنها برای ورود حداکثری چهرههای تندرو و وابسته به جبهه پایداری در مجلس دوازدهم تلقی شود؟
ما به عنوان اصلاحطلب چهرههایی نظیر باهنر و بسیاری از اصولگرایان را در مسائل ملی بسیار همراه خود ارزیابی میکنیم چراکه هر دو طرف به عقلانیت و درکی از منافع ملی دست پیدا کردیم که میتوانیم توافق کنیم.
[رحیمی جهان آبادی: باید تندروها را مهار کنیم /«اقلیت قدرتمند» اصلاح طلب می تواند در مجلس اثرگذار باشد]
اصولگرایان معتدل و اصلاح طلبان نگران تندروها هستند
در حال حاضر نگرانی دو طرف از تندرویها است البته بنده نمیخواهم از گروه خاص نام ببرم اما تندرویها در حال آسیب رساندن به کشور و منافع ملی هستند و همه باید دست در دست هم بدهیم که تندروی را مهار کنیم و مجلس آینده یک مجلس معتدل، عقلگرا و طرفدار امنیت و منافع ملی باشد.
شورای نگهبان با دید خطاپوش صلاحیت ها را بررسی کند
*درحال حاضر بسترهای لازم برای حضور اقلیت قدرتمند اصلاحطلب در مجلس فراهم است یا خیر؟
به نظر میرسد در درجه اول شورای نگهبان باید با دید خطاپوش صلاحیت اصلاحطلبان و اعتدالی را احراز و تایید کند و این عرصه را بر روی افرادی که پشتوانه مردمی و توانایی دارند و از طرفی علاقمند هستند را ردصلاحیت نکند.
نکته بعدی مربوط به خواهش ما از مردم است، به این تریب که عدهای قبل از انتخابات شروع میکنند به تحریم انتخابات و نیامدن پای صندوق رأی که نتیجه آن حذف چهرههای اصلاحطلب و عاقل است. همین افراد بعد از انتخابات شروع به گلایه و تخریب میکنند و میگویند چرا مجلس هیچکاری نمیکند، پاسخ این افراد به این ترتیب است که اولاً شما رأی ندادید، قبل از انتخابات هم آن را تحریم کردید و حتی علیه انتخابات و کاندیداها صحبت میکردید، بنابراین در شرایطی که باید فردی عاقلتر، باسوادتر و دلسوزتر انتخاب میکردید، این اقدام را انجام ندادید و رها کردید، در نتیجه جمعی که گفته میشود ۱۰ یا ۱۵ درصد جامعه را تشکیل میدهند، پای صندوق رفتند که آنها هم از حق شهروندی خود استفاده کردند، رأی دادند و انتخاب کردند.
در دموکراسی باید برای حداقل ها هم تلاش کرد
در نتیجه اینکه گوشهای بنشینند، در انتخابات شرکت نکنند، کاندیدای همفکر خود را انتخاب نکنند و بعد از انتخابات شروع کنند به گفتن اینکه مجلس اقلیت و فلان است، بیربطترین حرف ممکن محسوب میشود چرا که یا دموکراسی اعتقاد دارند و یا ندارند.
گاهی در دموکراسی بر پایه حداقلها هم باید تلاش کرد. بنده به خاطر دارم که وقتی مرحوم هاشمی رفسنجانی ردصلاحیت شد، ما در ستاد او حضور داشتیم و بسیار ناامید بودیم اما دور هم جمع شدیم و روحانی را انتخاب کردیم که به این ترتیب حداقل ۸ سال یک نیروی اعتدالی را در دولت آوردیم و تسلیم نشدیم.
بنابراین در حال حاضر هم نباید تسلیم و با همین حداقلها باید ایستاد و تلاش کرد. اگر مردم هم پای صندوق رأی بیایند میتوان مجلس آینده را نسبت به وضعیت فعلی تغییر داد.
ارسال نظر