هراس حدادعادل از شکاف اصولگرایان / کاری کنیم بین نیروهای انقلابی اختلاف نباشد
آرمان ملی: نگران اختلاف و شکاف در زمان انتخابات هستند.
اصولگرایان در بسیاری مواقع در زمان انتخابات دچار چالش میشوند و همین اختلافات سبب انشقاق و پیروزی با حداقل رای میشوند. این وضعیت در شرایطی است که اصلاحطلبان در انتخابات حضور نداشته باشند، چرا که در صورت حضور آنها، اختلاف میان اصولگرایان مانند زمانی نیست که اصلاحطلبان غایب هستند. از هم اکنون کنایهها میان اصولگرایان شروع شدند. بهعنوان نمونه این چنین مطرح میکنند: «تشکیل شورای ائتلاف و شورای وحدت و آنچه این دو شورا در انتخابات سالهای ۹۸ و ۱۴۰۰ پشتسر گذاشتند بهخوبی گویای انتظار هر یک برای در دست گرفتن یا حفظ قدرت تاثیرگذاری و تصمیمگیری در بین اصولگرایان است. در سکوت بسیاری از چهرهها و گروههای سنتی اصولگرا میتوان این استدلال را شنید که حالا که صدای نقدها از «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی» بلند شده، چرا راهبری و تصمیمسازی نباید حق شورای وحدت باشد.» جبهه پایداری از جریاناتی است که نقش بالایی در اختلاف میان اصولگرایان دارد. پایداریها پس از سه انتخابات اخیر مجلس، شورای شهر و ریاستجمهوری انجام شد، کرسیهای مهمی را بهدست آوردند، اما آنها همچنان دست بالا را ندارند و رقبای درونجریانی اصولگرا فاصله بین آنها و اهدافشان به شمار میروند. چنانچه تاکنون این جریان در همراهسازی سایر اصولگرایان با خود چندان موفق و توانمند نبوده است بنابراین پر بیراه نیست که درصدد اختلافافکنی در انتخابات مجلس دوازدهم باشند.
*نگرانی حدادعادل چیست؟
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب سوالهایی را مطرح کرد و اظهار داشت که پاسخ به این سوالات میتواند تحلیل جامعی از انتخابات ۱۴۰۲ به ما بدهد و استراتژی انتخاباتی نیروهای انقلاب را مشخص کند. تأثیر اغتشاشات سال گذشته بر انتخابات امسال، مشارکت احزاب اصولگرا و اصلاحطلب در انتخابات، رقابت درون گروهی جریان نیروهای انقلاب و آثار ارائه فهرستهای مختلف انتخاباتی، مشارکت کل جامعه در انتخابات و ... از جمله گزارههایی بود که وی در سؤالات خود مطرح کرد. غلامعلی حدادعادل اظهار داشت که ما در انتخابات اسفندماه هم بهدنبال افزایش مشارکت و هم بهدنبال تشکیل مجلس انقلابی و کارآمد هستیم. وی تصریح کرد: تلاش میکنیم نیروهای مؤمن و متعهد و متخصص و عاقل و خردمند را به مجلس بفرستیم. حدادعادل ضمن اظهار امیدواری نسبت به احتمال رفع اختلاف شورای وحدت و شورای ائتلاف، افزود: این یک وظیفه شرعی است که کاری کنیم بین نیروهای متدین و انقلابی اختلاف نباشد. حدادعادل در ابتدای سخنان خود به تحلیلی از اغتشاشات سال ۱۴۰۱ پرداخت و با انتقاد از احزاب و تشکلهایی که عکسالعمل درخور و شایسته نداشتند، به ویژگیهای یک تشکیلات سازمانیافته اشاره کرد و بیان داشت: تشکلهای سیاسی ما پیر شدهاند و نتوانستهایم جوانگرایی کنیم؛ با وجود اینکه منطق انقلاب روشن است و با این منطق میتوان جوانان را جذب کرد، اما زیرساختهای صحیح را ایجاد نکردهایم. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در تحلیل فضای سیاسی کشور و موضوع روابط خارجی افزود: آمریکاییها هیچگاه کاری در جهت تقویت جمهوری اسلامی ایران نخواهند کرد. حتی اگر وعدهای بدهند، هیچگاه کاری که به نفع جمهوری اسلامی ایران باشد و در جهت تقویت آن باشد انجام نخواهند داد. حدادعادل اظهار داشت: غرب میداند که بنیه اقتصادی برای جمهوری اسلامی یعنی موفق شدن نظام و رضایت مردم و غرب این را بههیچوجه برنمیتابد. وی افزود: غرب بهشدت از ظهور اسلام بهعنوان یک قدرت سیاسی نگران است و با تمام قوا میخواهد اجازه ندهد که انقلاب اسلامی، این نمونه حاکمیت اسلام موفق شود. فشارهایی که از روز اول انقلاب به ملت ما آوردند بهای ایستادگی ما در برابر زورگوییهای غرب و آمریکاست.
*تغییر نظر حدادعادل
نکته قابل تامل آنجاست که آذرماه سال گذشته حداد عادل در کسوت رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی تصریح کرده بود: «وظیفه اصلی خود را دفاع از انقلاب و حفظ و دفاع از انقلاب را در پیروی از ولایت فقیه میدانیم. شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی وقتی موفق خواهد بود که نه فقط در انتخابات پیروز شود بلکه در هر صحنهای که انقلاب نیاز داشت، با آگاهی و بصیرت به میدان بیاید. حدادعادل با بیان اینکه دشمنیها و مسائل روزی حل میشود که انقلاب دیگر از استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی حرفی نزند، بیان کرد: حوادث اخیر نشان داد که باید وحدت داشته باشیم. وحدت یعنی تحمل اختلاف سلیقه.» اظهارات گذشته او رد اختلاف نبود بلکه تحمل تفاوت دیدگاه بود اما اخیرا از رفع اختلافات سخن میگوید.
ارسال نظر