شرط انتخابات پر شور
برگزاری انتخابات در شرایطی پرشور خواهد بود که آزادی حضور گروهها، چهرهها و کنشگران سیاسی با دیدگاههای مختلف در آن تضمین شده باشد. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر برگزاری انتخابات آزاد و رقابتی تاکید مؤکد دارد با این وجود برخی نگاههای نظارتی به انتخابات موجب شده برگزاری انتخابات خصوصا انتخابات مجلس از سوی مردم چندان مورد توجه قرار نگیرد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین جلال جلالی زاده، فعال سیاسی نوشت: در نتیجه اگر میخواهیم انتخابات پرشور داشته باشیم باید زمینههای پرشور برگزار شدن انتخابات را ایجاد کنیم. انتخاباتهای مختلف در کشورهای گوناگون زمانی نتیجههای مناسبی را ایجاد کرده است که گروههای مختلف از آزادی عمل در شرکت در انتخابات برخوردار بودهاند. از این رو اگر قرار است انتخابات پرشوری را در اسفندماه سال جاری برگزار کنیم باید اصول ابتدایی حضور افراد مختلف در انتخابات توسط نهادهای نظارتی مورد توجه قرار گیرد.
مردم زمانی که مشاهده کننده که در انتخابات نظرات مختلف چهرههای مشهور و دارای وجاهت مردمی حضور دارند به منظور پیگیری خواستههای خود به افراد مختلف رای خواهند داد چرا که افراد شناخته شده میتوانند خواست واقعی مردم را درک کرده و مورد پیگرد قرار دهند. در غیر این صورت شاهد حضور گسترده مردم در انتخابات نخواهیم بود آثار وجود یک مجلس با مشارکت کم مردم در انتخابات بر منافع عمومی کشور آثار خوبی نیست و چنین مجلسی باعث خواهد شد مردم از بهبود شرایط سیاسی و اقتصادی کشور ناامید و اساسا دیگر به بهتر شدن شرایط کشور فکر نکنند. در اینجا نقش گروهها و جریانهای سیاسی در برگزاری انتخابات پرشور و به منظور ایجاد تغییر در مدیریت کشور جدی است.
اکنون عملکرد دولت و مجلس به گونهای است که شهروندان نسبت به عملکرد دولت و مجلس و برخی دیگر ارکان مختلف نقدهای جدی وارد میکنند. باز سازی اعتماد مردم به مسئولین دشوار است و احزاب سیاسی در شرایط کنونی نمیتوانند به علت اینکه عملا نمیتوانند در انتخابات اثر بگذارند از مردم به منظور حضور پرشور در انتخابات دعوت کنند ضمن اینکه چهره و شخصیتهای کشور نیز در شرایط کنونی همانند گذشته از نظر مردم دارای جایگاه قبلی نیستند که به دعوت آنها در انتخابات شرکت نمایند و در پای صندوقهای رای صف بکشند از این منظور برگزاری انتخابات پرشور در اسفند ماه سال جاری با شرایط کنونی امری سخت و دشوار است هر چند غیر ممکن نیست و زمینههای آن از هم اکنون باید ایجاد شود تا مردم رای خود را منشأ تغییرات بدانند و در انتخابات شرکت کنند.
ارسال نظر