چه ساعتی غذا بخوریم
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به رواج تغذیه ناسالم در جامعه امروزی و افزایش بیماریها به تشریح اصول تغذیه سالم از منظر طب ایرانی پرداخت.

نفیسه حسینی یکتا، با اشاره به اینکه در متون کهن طب ایرانی وظیفه اصلی پزشک حفظ سلامت مردم دانسته شده است؛ اظهار داشت: این نشان میدهد اولویت در طب ایرانی حفظ سلامت و پیشگیری است که با رعایت شش اصل ضروری حفظ سلامتی یعنی آب و هوا، خوردنیها و آشامیدنیها، حرکت و سکون، خواب و بیداری، استفراغ و احتقان و اعراض نفسانی است امکان پذیر است. وی، تغذیه سالم را یکی از ۶ اصل «سته ضروریه» یا همان اصول ضروری سالم ماندن دانست و تصریح کرد: در این مکتب طبی بر تغذیه صحیح و پیشگیری و درمان از طریق غذا تاکید فراوانی شده تا جایی که حکمای بزرگ ایرانی همچون محمد بن زکریای رازی اولین و مهمترین تدبیر درمان را اصلاح یا تجویز رژیم غذایی مناسب میدانند که نشان میدهد برخورداری از تندرستی، بدون داشتن تغذیه صحیح امکان پذیر نیست. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به رواج تغذیه ناسالم در جامعه امروزی گفت: امروزه حدود دو سوم افراد بالغ مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند و آمار بالایی در ابتلاء به انواع بیماریها داریم که آن را میتوان تغذیه ناسالم و رشد مصرف فست فودها دانست. حسینی یکتا با بیان اینکه در مکتب طب سنتی ایران تغذیه بر اساس فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت است اما یکسری تدابیر عمومی نیز وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت بدن کمک میکند؛ تاکید کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار میآید، زیرا باعث تداخل و اختلال در هضم و ابتلاء به انواع بیماریها میشود. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل مهمترین توصیه را داشتن ساعات منظم غذایی دانست و اظهار داشت: هر فردی باید برای نظم در ساعات غذا برنامه ریزی کند و یکی از مهمترین نکات در مورد ساعات غذا خوردن فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن است
ارسال نظر