به همت محققان ایرانی
ابتکار دانشمندان ایرانی برای ذخیره آب کشاورزی/ ساخت برکه آب با فناوری نانو
محققان ایرانی خبر از تولید نانوژئوممبرانهای ضدباکتری دادهاند که به کمک آن میتوان آب کشاورزی در فصل بارش ذخیره و از آن در فصول کمبارش در سیستمهای آبیاری قطرهای و سنتی استفاده کرد.
محققان ایرانی خبر از تولید نانوژئوممبرانهای ضدباکتری دادهاند که به کمک آن میتوان آب کشاورزی در فصل بارش ذخیره و از آن در فصول کمبارش در سیستمهای آبیاری قطرهای و سنتی استفاده کرد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، ژئوممبران یک فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری است که در چند دهه اخیر به عنوان موثرترین و شناختهشدهترین مواد برای عایقهای مهندسی و صنعتی معرفی میشوند. این فناوری به دلیل عمر بالایی که دارد بسیار مورد توجه صنعتگران قرار گرفته است. بیشتر این ورقها در استخرها مورد استفاده قرار میگیرند اما در صنایع مختلفی از جمله صنعت کشاورزی و دامپروری نیز کاربرد دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، این محصول با استفاده از نانوذرات نقره توسط یک شرکت تولیدی صنعتی و با حمایت ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری تولید شده است و کاربردهای مختلفی چون «ایجاد استخرهای پرورش ماهی و آبزیان»، «ایجاد برکه و آبگیر برای پرورش طیور» و «استفاده در پروژههای آبخیزداری، سیلبند و مهار آب و پوشش کانالهای انتقال آب» دارد.
از دیگر کاربردهای این محصول میتوان به «ذخیره آب کشاورزی در فصل بارش و استفاده در فصل کم آب در سیستم آبیاری قطرهای و سنتی»، «ایجاد پارک آبی برای ورزشها و تفریحات آبی مانند شنا، قایقرانی، اسکی روی آب» و «مهار و کنترل پساب و فاضلاب صنعتی به منظور جلوگیری از آلودگی سفرههای زیرزمینی و خاک» اشاره کرد.
محصول تولید شده این شرکت دانشبنیان مزایای ویژهای دارد که استفاده از آن را برای کاربران و صنایع مقرون به صرفه میکند.
از آن جمله می توان به «مقاومت بسیار بالا در برابر پارگی»، «مقاومت فوقالعاده در برابر نفوذ و نشت آب، بخار، رطوبت و مانع جدی در نفوذ شوری زمین به آبگیر»، «انعطافپذیری بسیار بالا برای پوشش زوایا، کنجها، قوسها و سطوح ناهموار طبیعی در محل اجرا مانند وجود تپه ماهور و تخته سنگهای بزرگ دیوارههای محل آبگیر»، «عدم پوسیدگی و شکنندگی به دلیل مقاومت حرارتی بالا و مقاومت در برابر یخ زدگی با حفظ کیفیت»، «مقاومت در برابر آتش و خود اطفاء» و «مقاومت کامل در محیطهای اسیدی و قلیایی» اشاره کرد.
ارسال نظر