تخریب برج تاریخی املش برای جذب دنبالکننده/ آزادی متخلف با وثیقه
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان از خسارت دو میلیارد تومانی به برج تاریخی اُمام (میل املش) در پی آتشسوزی عمدی و آزادی موقت فرد متخلف با قرار وثیقه خبر داد.
به گزارش آرمان ملی به نقل از مشرق، در روزهای اخیر، خبر آتشسوزی عمدی در یک بنای تاریخی در گیلان واکنشهای گستردهای به همراه داشت. فردی که با هدف جذب دنبالکننده بیشتر در فضای مجازی اقدام به آتش زدن برج تاریخی اُمام در روستای اُمام از توابع شهرستان املش کرده بود، توسط نیروهای انتظامی دستگیر شد.
این برج تاریخی که قدمتی ۱۵۰۰ ساله دارد و در ارتفاع ۲۰۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است، در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. با وجود اینکه شعلههای آتش آسیب جدی به ساختار بنا وارد نکردهاند، اما دود ناشی از آتشسوزی باعث صدمه به دیوارها، آجرها و ملات داخلی بنا شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان: متخلف به پرداخت هزینه مرمت ملزم خواهد شد
ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان، اعلام کرد که خسارت وارده به این اثر تاریخی حدود دو میلیارد تومان برآورد شده است و طبق قانون، فرد متخلف موظف به پرداخت هزینههای مرمت خواهد بود. وی تأکید کرد که پرونده این حادثه در دست پیگیری بوده و تصمیمگیری نهایی به رأی دادگاه بستگی دارد.
وی همچنین شایعه بلاگر بودن متهم را رد کرد و او را «یک فرد عادی» معرفی کرد.
ضرورت پیشگیری از وقوع حوادث مشابه
جهانی در پاسخ به این سوال که آیا تمهیدات جدیدی برای حفاظت از آثار تاریخی در نظر گرفته شده است، گفت: «تمامی بناهای ثبتشده در فهرست آثار ملی یا واجد ارزش تاریخی طبق قوانین موجود تحت حمایت ویژه قرار دارند. این حادثه نشاندهنده نیاز به بازنگری در نحوه نظارت و حفاظت از این آثار است.»
طبق ماده ۵۵۸ قانون مجازات اسلامی، تخریب آثار فرهنگی جرم محسوب میشود و متخلفان علاوه بر جبران خسارت، ممکن است به یک تا ۱۰ سال حبس محکوم شوند.
جمعبندی
این حادثه بار دیگر اهمیت آگاهی عمومی نسبت به ارزش میراث فرهنگی و نیاز به نظارت و برخورد جدی با متخلفان را برجسته میکند. آیا وقت آن نرسیده است که قوانین حفاظت از آثار تاریخی با جدیت بیشتری اجرا شوند؟
ارسال نظر