دستگیری قاچاقچیان آبسنگهای زنده در خلیج فارس/ تهدیدی برای اکوسیستم دریایی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از دستگیری گروهی از قاچاقچیان آبسنگهای زنده خلیج فارس خبر داد و افزود که پرونده قضائی آنها در حال پیگیری است.

به گزارش آرمان ملی آنلاین، عبدالرحمن مرادزاده با اشاره به دستگیری این قاچاقچیان در شهرستان جم، گفت: "این افراد پس از دریافت گزارشهای مردمی و پیگیری یگان حفاظت محیط زیست به دام افتادند. در حال حاضر پرونده مربوط به قاچاق آبسنگهای زنده (لایوراک) در شعبه دادیاری دادسرا در حال رسیدگی است."
وی تاکید کرد که مرجانها و آبسنگهای زنده نقش حیاتی در اکوسیستم دریایی دارند و تخریب آنها تهدیدی جدی برای تنوع زیستی و حیات آبزیان در خلیج فارس است.
مرادزاده توضیح داد: "آبسنگهای زنده یا همان لایوراکها، تکههای سنگی هستند که در بستر دریا یافت میشوند و در لابلای آنها میلیاردها موجود زنده از انواع مختلف زندگی میکنند. این موجودات شامل تکسلولیها، باکتریها، مرجانها، شقایقها و سایر آبزیان هستند که باعث حفظ تعادل اکوسیستمهای دریایی میشوند."
وی افزود: "این صخرههای مرجانی، علاوه بر نقش زیستمحیطی خود، در تصفیه آب دریا نیز مؤثرند و بسیاری از جلبکها و موجودات دریایی به پاکسازی محیط زیست کمک میکنند."
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر هشدار داد که قاچاق و تخریب این آبسنگها میتواند پیامدهای منفی برای اقتصاد و محیط زیست منطقه به همراه داشته باشد. "از دست دادن این صخرههای زنده میتواند موجب از بین رفتن منابع طبیعی و تهدیدی برای آینده حیات دریایی و زیستمحیطی در سواحل خلیج فارس باشد."
مرادزاده همچنین بر اهمیت ادامه پیگیریها و اقدامات حفاظتی در برابر قاچاق این منابع طبیعی تأکید کرد و گفت: "تلاشهای مستمر در جهت مقابله با تخلفات زیستمحیطی و حفظ منابع دریایی باید ادامه یابد تا از تخریب بیشتر این اکوسیستمهای ارزشمند جلوگیری شود."
ارسال نظر