| کد مطلب: ۱۱۵۹۱۴۶
لینک کوتاه کپی شد

عربستان برای توافق ایران با آمریکا به تهران باج می‌هد؟

عربستان؛ نامی که این روزها از آن به عنوان بازیگر جدید مذاکرات بین ایران و آمریکا نام برده می‌شود.

عربستان برای توافق ایران با آمریکا به تهران باج می‌هد؟

به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ به دنبال انتشار اخبار میانجی‌گری بن‌سلمان در مذاکرات بین ایران و آمریکا، حدس‌هایی درباره انگیزه‌های ولیعهد سعودی برای این کار زده شده است. بن‌سلمان از طرفی متحد استراتژیک آمریکاست و از سوی دیگر، این امکان وجود دارد که پیشنهاداتی برای سرمایه‌گذاری به ایران بدهد تا ایران را برای مذاکره راضی کند.

مشخص نیست که آیا عربستان سعودی به‌طور رسمی چنین پیشنهادی ارائه داده است یا نه، اما این اقدام نشان‌دهنده تمایل ریاض به استفاده از روابط بهبودیافته‌اش با دشمن پیشین خود و تضمین جایگاهی در میز مذاکره برای یک توافق جدید احتمالی است.

اصغر زرگر، استاد روابط بین‌الملل، درباره‌ی احتمال میانجی‌گری بن سلمان میان ایران و آمریکا گفت: می‌گویند نادرشاه افشار وقتی به پسرش در جنگل‌های شمال بدبین شد، تصمیم گرفت او را کور کند. وقتی آرام شد به سربازانش گفت چرا واسطه نشدید؟ نادر با وجود اینکه حرف کسی را قبول نداشت، اما علاقه‌مند بود کسی واسطه شود. واسطه گاهی اوقات برای کشورهایی مثل ما بد نیست، چون ما نمی‌خواهیم از حرف خود برگردیم، اما واسطه می‌تواند این مشکل را حل کند. معمولاً در هر شرایط بحرانی بین کشورهای دشمن، یک واسطه می‌تواند باب مذاکره را باز کند؛ بنابراین این امکان که کشور یا شخصی واسطه شود، همیشه وجود دارد. بن سلمان روابط خوبی با آمریکا دارد و عربستان در منطقه بالاخره یک وزنه است و آمریکا حرف آنها را نادیده نمی‌گیرد. 

او افزود: عربستان منابع زیادی در خلیج فارس دارد و برای آرامش در این نقطه جهت پیش بردن اهداف اقتصادی خود، خواهان آرامش در منطقه است. این انگیزه‌ها می‌تواند بن سلمان را به سمت میانجی‌گری ببرد. عربستان با ایران هم رابطه‌ی بدی ندارد و این امکان وجود دارد که پیشنهاداتی برای سرمایه‌گذاری به ایران بدهد تا ایران را برای مذاکره راضی کند. 

وی درباره‌ی اشکالات بن سلمان برای میانجی‌گری بیان کرد: کسی که بین دو کشور واسطه می‌شود، باید بی طرف باشد. معمولاً کشورهایی که بی طرفی کامل دارند، واسطه‌ی خوبی میان دو کشور دشمن می‌شوند. عربستان متحد استراتژیک آمریکاست و قراردادهای سیاسی و نظامی با آمریکا دارد؛ بنابراین نمی‌تواند یک واسطه‌ی مفید برای ما باشد. بن سلمان می‌تواند واسطه‌ی خوبی باشد، اما این خوب بودن صد درصد نیست. باید تمام جوانب بن سلمان را با هم دید. بن سلمان برای به دست آوردن یک پرستیژ منطقه‌ای علاقه دارد که دست به این کار بزند. 

زرگر درباره‌ی احتمال پذیرش میانجی‌گری بن سلمان توسط آمریکا گفت: آمریکایی‌ها مدعی‌اند که می‌خواهند مسائل خاورمیانه را به عربستان واسراییل بسپارند و خودشان را درگیر شرق کنند. این ادعا می‌تواند نقش قدرتمندتری به عربستان برای میانجی‌گری دهد. عربستان علاقه دارد که جایگاهی که آمریکا برایشان درنظر گرفته را زودتر ایجاد کنند. آمریکا برای پایین نگه داشتن قیمت نفت هم باید خاورمیانه را آرام نگه دارد. اهرم و لابی اعراب در منطقه، آنقدر وزن و نیرو دارد که از بحران جدی جلوگیری کند و آمریکا هم دنبال چنین توانایی می‌گردد.

 

منبع : انتخاب

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار