گروسی اعتراف کرد/ تحریم هستهای روسیه به اتحادیه اروپا آسیب میزند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با بیان اینکه «برخی کشورهای اروپایی تا ۴۰ درصد به سوخت روسیه وابسته هستند» گفت: تحریم هستهای روسیه به اتحادیه اروپا آسیب میزند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ «رافائل گروسی» مدیرکل مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با روزنامه اتریشی استاندارد با اشاره به وابستگی قابل توجه کشورهای اروپایی به اورانیوم و سوخت هستهای روسیه، خاطر نشان کرد که برخی از اعضای اتحادیه اروپا تا ۴۰ درصد به منابع انرژی روسیه وابسته هستند.
وی هشدار داد که برخلاف زغال سنگ و گاز، هیچ راه سریعی برای دور شدن از سوخت هستهای روسیه وجود ندارد و قطع زودهنگام روابط به بازارهای انرژی جهانی آسیب میرساند.
گروسی در ادمه این مصاحبه که امروز (دوشنبه) منتشر شده است، خاطرنشان کرد: آنها [کشورهای غربی] در حال اتخاذ تدابیری برای پایان دادن به این وابستگی هستند اما این کار یک شبه ممکن نیست. اروپاییها باید با واقعگرایی واکنش نشان دهند، زیرا میدانند که اقتصاد آنها بدون انرژی هستهای نمیتواند کار کند.
بنابر گزارش شبکه راشا تودی، رئیس دیدهبان هستهای سازمان ملل در حالی این اظهارات را بیان کرده است که اتحادیه اروپا قصد دارد تا قبل از ژوئیه چهاردهمین بسته تحریمی علیه مسکو را تصویب کند. این بلوک در حال بررسی اعمال تعرفه بر واردات تا سقف ۴۲ میلیارد یورو (۴۶ میلیارد دلار) از روسیه است که سوخت هستهای را هم شامل میشود.
با وجود درخواستهای مکرر اوکراین و برخی اعضای اتحادیه اروپا، شامل لیتوانی و لهستان که از سرسختترین منتقدان مسکو هستند، اتحادیه اروپا بخش هستهای روسیه از جمله غول انرژی روس اتم را تحریم نکرده است. این اقدام توسط تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا، از جمله مجارستان که به انرژی هستهای روسیه متکی هستند، مسدود شده است.
آمارها نشان میدهد که فروش سوخت و فناوری هستهای روسیه در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت زیرا واردات کشورهای اتحادیه اروپا به بالاترین سطح خود در سه سال گذشته رسید. به گزارش روس اتم، اعضای ناتو از جمله بلغارستان، جمهوری چک، مجارستان و اسلواکی همگی به خرید سوخت رآکتور از مسکو تحریم شده ادامه دادند.
روسیه تا سال ۲۰۲۲، بزرگترین صادرکننده اورانیوم غنی شده در بازار جهانی بود که تقریباً ۳۵ درصد از فروش جهانی را با ارزش صادرات تخمینی ۲ میلیارد دلار به خود اختصاص داده بود.
ارسال نظر