سیستم «گنبد آهنین دریایی» اسرائیل چیست؟
«گنبد محافظ» یا «گنبد دریایی» یا با نام بینالمللی «C-Dome» یک سامانه پدافند هوایی است که بر روی کشتیهای جنگی در دریا نصب میشود تا امکان جابجایی آن نیز برای رهگیری موشکها، راکتها و هواپیماهای بدون سرنشین را فراهم کند و از کشتیها، زیرساختهای دریایی، سکوهای گازی و سایر تاسیسات استراتژیک دریایی در برابر حملات محافظت نماید.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از شفقنا؛ بحث در مورد سیستمی است که مدل دریایی از سیستم «گنبد آهنین» به شمار میرود؛ گنبد آهنین سامانهای است که در خشکی برای رهگیری اهداف نصب میشود در حالی که گنبد آهنین دریایی برای محافظت از کشتیها در برابر تهدیدات مختلف در وسط دریا یا در ساحل کار میکند.
گنبد آهنین دریایی چیست؟
به نقل از العربی الجدید، «گنبد محافظ» یا «گنبد دریایی» یا با نام بینالمللی «C-Dome» یک سامانه پدافند هوایی است که بر روی کشتیهای جنگی در دریا نصب میشود تا امکان جابجایی آن نیز برای رهگیری موشکها، راکتها و هواپیماهای بدون سرنشین را فراهم کند و از کشتیها، زیرساختهای دریایی، سکوهای گازی و سایر تاسیسات استراتژیک دریایی در برابر حملات محافظت نماید.
سامانه دفاع موشکی «C-Dome» که روی ناوهای «ساعر ۶» نصب میشود، مشابه سامانه دفاع هوایی «گنبد آهنین» است. ناو جنگی «ساعر ۶» ساخت آلمان است.
از زمانی که حماس در سال ۲۰۰۷میلادی در نوار غزه به قدرت رسید و اسرائیل در معرض تهدید موشکهای مقاومت قرار گرفت لذا صنایع پدافندی اسرائیل برای یافتن راه حلی برای این مشکل تلاش کردند.
در اواخر مارس 2011 میلادی سیستم گنبد آهنین از سوی شرکت رافائل توسعه یافت. در طول این سالها، اسرائیل نیاز به توسعه نسخه دیگری از Iین سامانه برای استفاده در شرایط دریایی احساس میکرد.
در سال 2016 میلادی شرکت رافائل یک نسخه دریایی از گنبد آهنین به نام «C-Dome» را توسعه داد و در 18 مه اولین آزمایش عملیاتی موفقیتآمیز خود را انجام داد. این سامانه بر روی یک کشتی موشکی نیروی دریایی نصب شد و موفق به رهگیری موشکهایی شد که به حین آزمایش به طرف ناو شلیک شدند.
در طول عملیات شمشیر قدس، در ماه مه ۲۰۲۱ میلادی و جنگ اسرائیل علیه غزه که آن را «نگهبان دیوارها» نامید، این سامانه روی یک کشتی نیروی دریایی در نزدیکی سکوی گازی مقابل عسقلان مستقر شد.
آزمایش روی این سامانه در سال ۲۰۲۳ نیز ادامه یافت و منجر به ثبت اولین رهگیری عملیاتی آن در ۹ آوریل ۲۰۲۴ شد، زمانی که یک هدف هوایی در نزدیکی ایلات را رهگیری کرد، هزینه شلیک هر موشک از این سامانه به گفته برخی منابع، حدود ۵۰ هزار دلار برآورد شده است.
ارسال نظر