نامه ضد اسرائیلی کارکنان دولتی آلمان به صدر اعظم
صدها نفر از کارکنان و کارمندان بخشهای دولتی و وزارتخانههای آلمان در نامهای به صدر اعظم و سایر وزرای ارشد خواستار توقف فوری تحویل تسلیحات به رژیم صهیونیستی شدند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از تسنیم؛ آلمان، انتقاد ها از تحویل تسلیحات آلمانی به سرزمین های اشغالی همچنان در حال افزایش است. گروهی از کارمندان آلمانی در نامه ای به اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان و سایر وزرای ارشد خواستند تا "تامین تسلیحات به دولت اسرائیل را فوراً متوقف کند." در این بیانیه که در پورتال آنلاین لینکدین منتشر شد، آمده است: اسرائیل مرتکب جنایاتی در غزه میشود که در تضاد آشکار با قوانین بینالملل و در نتیجه با قانون اساسی است که ما به عنوان کارمندان دولت فدرال و کارمندان عمومی به آن ملزم هستیم.
بر اساس اطلاعات برگزارکنندگان، حدود 600 مسئول و کارمند از وزارتخانه ها و نهادهای مختلف این بیانیه را تایید کردند. با این حال، آنها می خواهند از ترس عواقب حرفه ای ناشناس بمانند. یک کارمند ارشد از "جو ترس" در نهادها و وزارتخانه ها صحبت می کند که "در 15 سال هرگز تجربه نکرده است." مدیری که ادعا می کند به تنهایی بیش از 100 امضا از همکاران و از طریق شبکه های حرفه ای برای این نامه جمع آوری کرده است، گزارش می دهد که بنابراین از گفتگو از طریق ایمیل اجتناب شد و مبادلات تلفنی رد و بدل شد.
در این بیانیه آمده است: وظیفه ما به عنوان کارمندان فدرال است که به یاد داشته باشیم که دولت فدرال باید به شدت قانون اساسی و قوانین بینالمللی را رعایت کند.» همچنین در این بیانیه از دولت فدرال آلمان درخواست شده که پرداختها را به آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) تمدید کند و "فعالانه و قاطعانه از به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی" در مرزهای بینالمللی به رسمیت شناخته شده در سال 1967 دفاع کند. گفته می شود که امضاکنندگان شامل مقامات و کارکنان وزارتخانه های مختلف، از جمله افراد زیادی با بیوگرافی و تجربه بین المللی در خارج از کشور هستند. به ویژه دیپلمات ها نگران هستند که اعتبار آلمان در جهان و روابط بین المللی آن ممکن است آسیب دائمی ببیند.
آلمان دومین تامین کننده تسلیحات اسرائیل است. گفته می شود که تنها در سال گذشته، جمهوری فدرال آلمان مسئول 47 درصد از کل واردات تسلیحات اسرائیل بوده است. طی 20 سال گذشته، تقریباً یک سوم کل واردات تسلیحات اسرائیل از آلمان و اکثریت قریب به اتفاق از ایالات متحده آمریکا بوده است. کشورهای دیگر نقش قابل مقایسه ای ندارند.
سال گذشته ارزش کل صادرات تسلیحات تایید شده از طرف دولت آلمان به اسرائیل نسبت به سال قبل ده برابر افزایش یافت. در سال 2023 این ارزش مجموعاً 326.5 میلیون یورو بود، زیرا پس از طوفان الاقصی جنبش مقاومت فلسطین حماس به اسرائیل و اولین ضدحمله ارتش اسرائیل در ماه اکتبر، تحویل تسلیحات از آلمان به شدت افزایش یافت. آلمان پس از ایالات متحده مهمترین تامین کننده تسلیحات اسرائیل است.
در آلمان تا به حال مسئله تحویل تسلیحات به اسرائیل هرگز مورد تردید قرار نگرفته است. اما بعد از حمله موشکی اسرائیل به کاروان کمکرسانی در نوار غزه این وضعیت تغییر کرد. حزب چپ و اتحاد صحرا واگنکنشت (BSW) اکنون به طور هماهنگ خواستار توقف صادرات تسلیحات آلمان به اسرائیل هستند و واگنکنشت حتی در مورد "تحریم تسلیحاتی" صحبت می کند. انتقادات در خارج از کشور نیز در حال افزایش است. نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا به نامه دهها دموکرات در کنگره آمریکا به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پیوست که در آن خواستار توقف فروش تسلیحات به اسرائیل شدند.
در آلمان همچنین تیمی از وکلا درخواستی فوری به دولت فدرال برای توقف صادرات سلاح های جنگی به اسرائیل ارائه کرده اند. آنها دلایلی برای این باور داشتند که از این سلاح ها در نقض قوانین بین المللی بشردوستانه در نوار غزه استفاده می شود. وکلای مرکز حمایت حقوقی اروپا (ELSC)، قانون برای فلسطین و موسسه فلسطین برای دیپلماسی عمومی معتقدند که آلمان توافقات بین المللی مانند معاهده تجارت تسلیحات (ATT) 2013 و کنوانسیون ژنو را نقض می کند.
دولت فدرال آلمان با احتیاط به این شکایت واکنش نشان داد. سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال اعلام کرد که "پس از طرح دعوی به دادگاه، دادگاه باید ابتدا آن را به متهم ابلاغ کند." تنها در این صورت است که دولت فدرال می تواند پردازش را آغاز کند.
نتایج یک نظرسنجی جدید هم نشان میدهد که اکثر قریب به اتفاق شهروندان آلمانی بر این عقیدهاند که دولت فدرال باید لحن تندتر و انتقادات واضح تری نسبت به اقدامات اسرائیل در نوار غزه داشته باشد.
ارسال نظر