رسانه اسرائیلی: دکترین نتانیاهو ما را به سوی شکست میبرد
یک رسانه عبری تاکید کرد که سیاستهای نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اشغالگران را به پرتگاه شکست سوق میدهد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از تسنیم؛چرا هنوز گانتز و آیزنکوت در مقابل رفتارهای تخریبی نتانیاهو علیه اسرائیل موضع نمیگیرند؟ این پرسش را اورلی بارلیو روزنامه نگار و فعال مخالف نتانیاهو در صفحه خود در شبکه اجتماعی منتشر کرد و افزود، با وجود آنکه نتانیاهو آنها را به توطئه چینی و همدستی با آمریکا علیه اسرائیل متهم میکند باز هم این دو سکوت اختیار کرده و در مقابل رفتارها و کشمکشهای نتانیاهو با ایالات متحده که همگی به دلایل شخصی انجام میشود و زیانهای هنگفتی به اسرائیل وارد کرده، قرار نمیگیرند.
در همین راستا «بن درور یمینی» در مقالهای که در شماره امروز روزنامه یدیعوت آحارانوت منتشر شد نوشت: با وجود تمام اختلافاتی که بین دو نامزد اصلی ریاست جمهوری آمریکا وجود دارد اما هر دوی آنها در یک مسئله و آن عدم رضایت از اسرائیل با یکدیگر اتفاق نظر دارند و این امر را هم مدیون رفتارهای نتانیاهو هستند.
وی در ابتدای این نوشتار معتقد است، بیایید تصور کنیم تمام اعضای حزب دموکرات آمریکا اشتباه میکنند، از رئیس جمهور بایدن گرفته تا معاونش کاملا هریس و چاک شومر یکی از بارزترین دوستان اسرائیل در مجلس سنا، با این حال این پرسش مطرح میشود که چگونه بنیامین نتانیاهو موفق شد آنها را در مسیر مقابله با ما قرار بدهد، چرا راهی که با حمایت غیر مشروط از اسرائیل و برقرار پل هوایی بی سابقه برای کمک به اسرائیل در جنگ آغاز شده بود امروز به این نقطه رسیده است.
نویسنده در بخش دیگری از مقاله خود آورده است، تا دیروز میتوانستیم این تصور را داشته باشیم که نتانیاهو در انتظار تغییر در کاخ سفید است، اما نتانیاهو حتی در صورت داشته این اندیشه هم دچار اشتباه راهبردی شده است، زیرا رفتارهای او به طور کامل از واقعیتها به دور است، زیرا در صورت روی کار آمدن دونالد ترامپ هم او رویکرد مخالف با نتانیاهو خواهد داشت همانگونه که مدتهای مدیدی چنین رویکردی داشت.
ترامپ حتی هفته جاری اعلام کرد تنها چیزی که میتواند به نتانیاهو بدهد پایان سریع جنگ است، زیرا در این منطقه نیازمند روندی صلح آمیز هستیم.
نویسنده سپس میافزاید: این سخنان به معنای متلاشی شدن یک توهم دیگر نتانیاهو است، توهمی دو بعدی که در هر دو بعد آن علیه نتانیاهو محسوب میشود و به طور حتم نتانیاهو نخواهد توانست اسرائیل را از باتلاقی که در آن گرفتار شده خارج کند.
نگاه راهبردی نتانیاهو در رابطه با فردای روز پایان جنگ هم صدق میکند، دقیقا نتانیاهو چه جایگزینی برای حضور نیروهای ارتش اسرائیل دارد؟ چه کسی قرار است بر نوار غزه حکومت کند؟ در هفتههای اخیر گزینه رؤسای عشایر مطرح شد، اما این ایده حتی پیش از آنکه جهانیان از آن مطلع شوند در نطقه خفه شد، موفق به شکست دادن حماس هم که نشدیم و این گروه طی چند روز اخیر با اقداماتی که انجام داد نشان داد که چه کسی صاحب خانه است، در حالی که رؤسای عشایر هم اعلام کردند قصدی برای همکاری با اسرائیل ندارند، این نظر صرفا مختص رؤسای عشایر نیست بلکه هر فلسطینی چنین موضعی دارند و نمیخواهد جایگزین حماس باشد.
در چنین شرایطی گزینه حکومت اسرائیلی مطرح میشود، مگر ما این کار را قبلا در لبنان تجربه نکرده بودیم؟ نتایج این امر هم که کاملا مشخص است.
در صورت حاکمیت اسرائیلی بر این منطقه ما وارد جنگ فرسایشی بی وقفهای خواهیم شد، جنگی که به طور بالفعل در ابتدای آن قرار داریم.
در بخش دیگری از مقاله آمده است، تصورات و برنامههای نتانیاهو ما را به سوی بزرگترین شکست تاریخ اسرائیل سوق داد، نتانیاهو نه چیزی یاد میگیرد و نه چیزی فراموش میکند، دکترین جدید او فقط "نه، نه، نه" است و از این طریق اسرائیل را به بدترین سطح سیاسی در جهان میبرد و آن را با جهان آزاد به ویژه ایالات متحده در تقابل قرار میدهد.
در سایه این تقابل دیگر چه کسی قرار است در شورای امنیت، قطعنامههای ضد اسرائیلی را وتو کند؟ آیا قرار است میکرونیزیا (یکی از کشورهای بسیار کوچک عضو سازمان ملل که همواره به همراه آمریکا به نفع اسرائیل رای میدهد) این کار را انجام دهد؟ واقعا جایگزین ایالات متحده چه کشوری خواهد بود؟
نویسنده در پایان مقاله هم آورده است: از مدتها پیش این نگرانی وجود داشت که حتی اگر اسرائیل در ظاهر این جنگ را برنده شود، در واقع بازنده این جنگ خواهد بود، زیرا هر لحظهای که نتانیاهو در قدرت باقی بماند یک لحظه ما به شکست در جنگ نزدیک تر میشویم.
ارسال نظر