پیششرط حماس برای توافق با اسرائیل اعلام شد
پس از اینکه مسئولان صهیونیستی مدعی آتشبس موقت در غزه و پیشرفت در مذاکرات تبادل اسرا شدند، مشاور رسانهای رئیس دفتر سیاسی حماس گفت که این جنبش به دنبال آتشبس دائمی است، نه موقت.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از مشرق؛ «طاهر النونو» مشاور رسانهای رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) شامگاه امروز دوشنبه تأکید کرد که آتشبس در غزه، مقدمه اصلی هر اقدام بعدی در خصوص توافق تبادل اسرا است.
رسانههای اسرائیلی و غربی امروز مدعی پیشرفت در مذاکرات مربوط به تبادل اسرای فلسطینی و اسرائیلی شدند. صهیونیستها در تلاش هستند که بدون آتشبس دائمی و فراگیر بتوانند اسرای در بند حماس را آزاد کنند، ولی مقاومت فلسطین، این مسئله را پیششرط هر گونه توافقی اعلام کرده است.
النونو با اشاره به اینکه تبادل اسرا و بازسازی غزه در مرحله بعد از آتشبس قرار دارد، گفت: نکته اصلی، توقف حملات به نوار غزه است و زمانی که این مسئله صورت گرفت، میتوان سایر جزئیات را بررسی کرد.
وی همچنین تأکید کرد که «در ابتدا از آتشکامل و فراگیر سخن میگوییم، نه آتشبس موقتی».
محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر ساعتی پیش گفت که مذاکرات درباره اسرای فلسطینی و اسرائیلی، نسبت به هفتههای گذشته، بهتر شده و مرحله کنونی مذاکرات میتواند به آتشبس دائمی در آینده منجر شود.
النونو اسرائیل و شخص بنیامین نتانیاهو را مسئول کارشکنی در توافق دانست و گفت: ملت فلسطین و قدرت مقاومت، نخستین تضمین [اجرای توافق] هستند. گذشته از اینکه قطر، مصر و ترکیه هم ضمانتهای سیاسی دادهاند.
وی با بیان اینکه «آمریکا باید بفهمد که اسرائیل در جنگ شکست خورده است»، خاطر نشان کرد: هنوز زود است که درباره تعداد اسرایی که آزاد خواهند شد، صحبت کنیم، ولی ما به دنبال آزادی اسرای خود و تضمین اسارت مجدد آنان هستیم».
رسانههای اسرائیلی روز گذشته خبر دادند که رؤسای موساد و شاباک رژیم صهیونیستی با مسئولان آمریکایی، قطری و مصری در پاریس مذاکراتی انجام دادند. هدف از این مذاکرات، «حرکت به سمت توافق جدید تبادل اسرا» بین اسرائیل و مقاومت فلسطین است.
تلویزیون اسرائیل نیز گزارش داد که این نشست به پایان رسیده و «در مذاکرات، پیشرفت حاصل شده است. در این دیدار، طرح آزادی اسرا در چند مرحله بررسی شد». دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هم، مذاکرات را «سازنده» خواند، ولی در عین حال گفت که هنوز «شکافهای بزرگی» وجود دارد.
ارسال نظر