کابینه جنگ اسرائیل در آستانه فروپاشی
روزنامه تایمز انگلیس به نقل از یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی فاش کرد کابینه جنگ این رژیم در آستانه فروپاشی است و نخست وزیر در تصمیم گیریهای خود مردد است و وقت خود را تلف میکند.
به گزارش آرمان ملی آنلاین و به نقل از ایسنا؛ کابینه جنگ رژیم صهیونیستی با عجله توسط رقبای سیاسی سرسخت در روزهای پس از عملیات «طوفان الاقصی» در هفت اکتبر تشکیل شد. کابینه جنگ اسرائیل که از پنجمین روز جنگ غزه مدیریت بخش نظامی جنگ را برعهده دارد، اکنون در مراحل پایانی خود قرار دارد. روزنامه انگلیسی تایمز در مقالهای نوشت: اکنون سؤالاتی در مورد مراحل بعدی جنگ مطرح میشود و باعث از هم پاشیدگی این کابینه میشود. این سؤالات عبارتند از «آیا اسرائیل باید به جنگ گسترده علیه حماس ادامه دهد یا آتشبسی را انتخاب کند که اجازه آزادی ۱۳۶ زندانی اسرائیلی در غزه را بدهد. چه کسی در نهایت باید مسئول غزه باشد؟ در روز بعد از جنگ.»
به نوشته این روزنامه، گادی آیزنکوت، رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی و یکی از اعضای کابینه جنگ، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم را متهم کرد که در مورد اهداف نظامی در غزه حقیقت را نگفته است و این نشان دهنده تنش در کابینه است. تایمز نوشت: به صورت رسمی سه عضو دائم در کابینه جنگ حضور دارند: نخست وزیر بنیامین نتانیاهو، یوآو گالانت، وزیر جنگ و بنی گانتس، وزیر جنگ سابق و رهبر فعلی حزب «اردوگاه رسمی». دو نفر از اعضای کابینه هستند که به عنوان «ناظر» عمل میکنند: رون درمر، وزیر امور استراتژیک که شخصا توسط نتانیاهو منصوب شده است و آیزنکوت که نماینده گانتس است. آریه درعی، رهبر حزب شاس عضو غیر رسمی کابینه است که در اکثر جلسات شرکت میکند. این شش سیاستمدار جنگ در نوار غزه را اداره میکنند.
تایمز نوشت: نتانیاهو ظاهرا ریاست کابینه جنگ را بر عهده دارد اما طبق همه گزارشها، نقش اصلی او تلاش برای به تعویق انداختن تصمیمگیریهای کلیدی بوده است از جمله اینکه چه زمانی حمله زمینی در غزه انجام شود، آیا حمله پیشگیرانه علیه حزبالله لبنان انجام خواهد شد یا خیر و همچنین توافقنامه آزادی اسرا در نوامبر و اینکه در مورد قرارداد مبادله آتی چه باید کرد؟ یک مقام امنیتی آگاه در کابینه میگوید: نتانیاهو مردد است، وقت ارزشمند خود را تلف میکند. ترس اصلی او تصمیمگیری در مورد کاهش شدت جنگ است که باعث میشود احزاب راست افراطی در دولت او از ائتلاف خارج شوند و مجبور شود زودتر انتخابات را برگزار کند.
این روزنامه گزارش داد: گانتس که در پنج سال گذشته رقیب سیاسی نتانیاهو بوده و بر اساس نظرسنجیها، اگر امروز انتخابات برگزار شود، پیروز خواهد شد بر موضع خود درباره حمله به حزبالله ثابت باقی مانده و از حامیان توافق اول تبادل اسرا بود. اعتقاد بر این است که اسرائیل باید اولویت را به دستیابی به توافق برای آزادی اسرای باقی مانده بدهد و در صورت لزوم، با آتش بس با حماس موافقت کند. این گانتس بود که از نتانیاهو خواست برای کاهش نفوذ حزب راست افراطی و متحد کردن اسرائیل، یک کابینه جنگ تشکیل دهد. اما دستیاران او هشدار میدهند که صبر او تمام شده است و زمانی که احساس کند دیگر نمیتواند بر روند تصمیم گیری تأثیر بگذارد، به اپوزیسیون بازخواهد گشت و خواهان انتخابات خواهد شد.
در ادامه این مقاله آمده است: گالانت تندروترین فرد در کابینه است زیرا او بی فایده بر حمله به حزبالله پافشاری و با توافقنامههای تبادل اسرا مخالفت کرد و حتی از حضور در کنفرانسهای مطبوعاتی با نخست وزیر امتناع میکند مگر اینکه گانتس نیز در کنفرانسها حاضر شود. در مورد رون درمر، وزیر امور استراتژیک، وی سفیر سابق در آمریکا و نزدیکترین دستیار نتانیاهو است و برخلاف سایر وزرا در ارتش رژیم صهیونیستی خدمت نکرده است و نقش اصلی او حمایت از نتانیاهو و انجام امور دیپلماتیک از طرف او است.
آریه درعی، رهبر دومین حزب بزرگ در ائتلاف شاس است اما دادگاه عالی به دلیل محکومیت وی به تخلف مالیاتی، به وی اجازه فعالیت به عنوان یک وزیر را نمیدهد. با این حال، به دلیل نفوذ و تأثیرش بر نتانیاهو از او در کابینه استقبال میشود. رهبر حزب شاس تجربه نظامی ندارد اما از دهه بیست عمر خود در وزارتخانههای رژیم صهیونیستی حضور داشته است. یکی از دستیاران میگوید: «گاهی اوقات، فقط درعی میتواند نتانیاهو را متقاعد کند که تصمیم بگیرد.» در مورد گادی آیزنکوت، رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، او شریک سیاسی گانتس است و در بیشتر موارد با او موافق است. ماه گذشته، پسرش گال، سرباز ذخیره در یگان پیاده نظام رژیم صهیونیستی، در عملیاتی در غزه کشته شد و آیزنکوت در یک مصاحبه احساسی در تلویزیون این رژیم برای اولین بار اختلافات در شورای جنگ را فاش کرد.
آیزنکوت در مصاحبه خود با روزنامه تایمز گفت: اسرائیل باید آتش بس را به عنوان بخشی از توافق برای آزادی اسرای باقی مانده بپذیرد. اگرچه چنین توافقی هنوز روی میز قرار نگرفته است و مشخص نیست که آیا حماس با این مسئله موافقت خواهد کرد یا خیر. دولت مصر در تلاش است تا هر دو طرف را متقاعد کند که آن را بپذیرند. گانتس و درعی نیز از این امر حمایت میکنند اما نتانیاهو، گالانت و درمر با آن مخالف هستند. تایمز نوشت: در مورد پذیرش خواستههای دولت بایدن و دیگر متحدانش درباره بررسی استراتژی «روز پس از جنگ» که شامل واگذاری کنترل غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین و یک فرآیند دیپلماتیک برای اجرای راه حل دو دولت است، اختلاف نظر وجود دارد.
آیزنکوت گفت: چنین بحثی باید دو ماه و نیم پیش آغاز میشد. نتانیاهو از هرگونه بحث در کابینه درباره این موضوع جلوگیری کرد و علنا امکان پذیرفتن مسئولیت امنیت در نوار غزه توسط هیچ طرفی غیر از اسرائیل را رد کرد. این روزنامه با اشاره به تهدیدات گانتس و آیزنکوت مبنی بر خروج از کابینه جنگ نوشت: گانتس و آیزنکوت هنوز تاریخ قطعی خروج خود را اعلام نکردهاند. در صورتی که کابینه جنگ در مورد اسرا، آتش بس و برنامههای روز پس از جنگ موضع جدی نگیرد از کابینه کنارهگیری خواهند کرد اما ممکن است روزها یا حتی هفتهها طول بکشد. آیزنکوت در مصاحبه خود گفت: هنوز احساس میکنم که میتوانیم تأثیر بگذاریم. طی چند ماه، باید اعتماد مردم به خود را بازگردانیم زیرا اسرائیل نیاز دارد تصمیم بگیرد که چگونه از اینجا با رهبری شکست خورده و دولتی که اعتماد مردم را از دست داده، ادامه خواهد داد.
ارسال نظر