لاوروف:
آمریکا و انگلیس قطعنامه شورای امنیت درباره یمن را زیر پا گذاشتند
وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانسی مطبوعاتی در خصوص اقدامات غیرقانونی و مخرب آمریکا و متحدانش در منطقه خاورمیانه، اهداف غرب در قفقاز جنوبی، وظیفه مهم روسیه در سال ۲۰۲۴ و ادعاهای دروغ و بیاساس رئیس جمهور اوکراین در اجلاس داووس صحبت کرد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از تسنیم؛ سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه ظهر امروز، پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره نتایج دیپلماسی این کشور در سال 2023 اعلام کرد که تلاشهای آمریکا برای توجیه حملات صورت گرفته به یمن تاسف آور است.
لاوروف با اشاره به اینکه واشنگتن، همراه با متحدان خود، با این اقدام تمام هنجارهای حقوق بینالملل را "لگدمال" کردند، تاکید کرد که هیچ کس اجازه حمله به خاک یمن را به آنها نداده بود. وی گفت: «بدون تردید، ایالات متحده به همراه انگلیس و برخی دیگر از متحدانش، از تمامی هنجارهای قابل تصور حقوق بینالملل، از جمله قطعنامه شورای امنیت [سازمان ملل] که فقط خواستار حمایت از کشتیرانی تجاری در منطقه بود، تجاوز کرده و آنها را به سادگی زیر پا گذاشتند. هیچ کس به کسی اجازه بمباران یمن را نداده بود.»
وزیر خارجه روسیه در تفسیر اقدامات ایالات متحده و متحدانش در خاورمیانه، حملات ناتو به لیبی در سال 2011 را یادآور شده و افزود که آنها پس از این حملات آنجا را به یک "سیاه چاله" تبدیل کردند که اوضاع آن هنوز هم سر و سامان نگرفته است. او ادامه داد: «همان هرج و مرج اکنون هم در رابطه با یمن مشاهده میشود. این برای همه کاملاً واضح است. و اظهارات تبرئهکنندهای که از طرف واشنگتن شنیده میشود، به عقیده من، بسیار رقتانگیز به نظر میرسند.»
اهداف ژئوپلیتک غرب در منطقه قفقاز جنوبی
سرگئی لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری یادآور شد که "توصیههای خوب" دوستان غربی همیشه در خصوص مسائل قفقاز جنوبی وجود داشته و دارد و متاسفانه گاهی اوقات این توصیه توسط یکی از شرکت کنندگان در این فرآیند پذیرفته میشود. به عقیده او، هدف آنها تنها حل و فصل مشکلات ژئوپلیتیکی خود است و نه یافتن توازن منافع طرفین مناقشه.
رهایی از وابستگی اقتصادی به غرب وظیفهای برای سال 2024 روسیه است
وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور در سال 2024 وظیفه رهایی از هرگونه وابستگی به غرب در اقتصاد و زنجیره تامین نیازها خود را برای خود در نظر گرفته است. لاوروف در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: «اهداف ما روشن است - رهایی از هرگونه نیاز به وابستگی به زنجیرههای تولید و فروش، مالی، بانکی، لجستیکی که به هر طریقی تحت کنترل یا تحت تاثیر زیاد همکاران غربی ما هستند.»
وی همچنین از کشورهایی مانند ایران، ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر در حلقه کشورهای نزدیک به روسیه نام برد و این واقعیت را مورد توجه قرار داد که روابط بین روسیه و چین بهترین دوره خود در طول تاریخ چندین صد ساله خود را تجربه میکند.
روابط روسیه و چین قویتر از اتحاد نظامی است
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در کنفرانس مطبوعاتی خود درباره نتایج سال 2023، یادآور شد که روابط مسکو و پکن در درک قبلی مربوط به دوران جنگ سرد، بسیار قویتر و قابل اعتمادتر از یک اتحاد نظامی است. سرگئی لاوروف گفت: «روابط روسیه و چین، همانطور که رهبران دو کشور بارها تأکید کردهاند، بهترین دوره خود را در کل تاریخ خود تجربه میکند. در واقع، این وضعیت واقعی امور را منعکس می کند و هیچ حوزهای وجود ندارد که روابط ما با جمهوری خلق چین افزایش سریع همکاریها را تجربه نکرده باشد.»
اوبا اشاره به اینکه حجم به دست آمده از مبادلات تجاری بین روسیه و چین به طور قابل توجهی از مرز 200 میلیارد دلار که هدف اولیه بود، فراتر رفته است، افزود: «تعدادی از رویدادها قبلاً برای سال جاری برنامه ریزی و توافق شده که فرصت گفتگو در بالاترین سطوح را در تمامی زمینه ها ادامه خواهد داد».
واکنش لاوروف به خودداری زلنسکی از برگزاری انتخابات در اوکراین
وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به امتناع ولادیمیر زلنسکی از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در اوکراین، ابراز عقیده کرد که بحثهای پیرامون انتخابات در اوکراین در راستای منافع غرب بوده و این تصمیم او مانند دیگر اقداماتش، تمایل زلنسکی برای چسبیدن به قدرت تا حد امکان را منعکس میکند.
سرگئی لاوروف با اشاره به اینکه روسیه چندان نگران روند حیات سیاسی در اوکراین نیست، یادآور شد که مقامات کییف "به طور فزایندهای از کنترل خارج شدهاند و به همین دلیل غرب جمعی به دنبال ارسال سیگنالهایی است که "هم گویای ادامه حمایت از کییف باشد و هم آنها را سازگارتر و مطیعتر کند".
وی افزود: «ما شنیدهایم که شرکای غربی هم اکیداً توصیه میکنند که زلنسکی چنین انتخاباتی را برگزار کند، ظاهراً امیدوار هستند که مبارزات انتخاباتی و رایگیری خود زلنسکی را با منافع غرب مطابقت دهد.»
وزیر خارجه همچنین با اشاره به اینکه کییف قبلاً از امضای توافقنامه صلح با روسیه «به دستور جانسون و سایر آنگلوساکسونها» منع شده بود، تاکید کرد که مسکو مخالف توافقات بین سایر کشورها و اوکراین نیست، ولی با این حال "اهداف تعیین شده برای عملیات ویژه نظامی محقق خواهد شد" و چنین گزینهای وجود ندارد که روسیه به نحوی در اوکراین "شکست" خورده و از اهداف خود صرف نظر کند.
لاوروف یادآور شد که درگیری نظامی در اوکراین جامعه روسیه را به میزان بی سابقهای متحد کرده و آنها را در اطراف رئیس جمهور ولادیمیر پوتین جمع کرده است.
زلنسکی از تریبون داووس به جهان دروغ گفت
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد 2024 در داووس، درباره رویدادهای پیرامون این کشور پس از سال 2014 آشکارا به جامعه جهانی دروغ گفته است.
او توضیح داد: «در اجلاس داووس، زلنسکی به تفصیل و نه با بیانی روشن، درباره توافقات مینسک صحبت کرد. او روسیه و شخصا پوتین را متهم کرد و گفت که روسیه 13 سال صلح را از جهان دزدید و مستقیماً اعلام کرد که همه چیز بعد از سال 2014 توسط رژیم مسکو شروع شد و به قول آنها هیچ کودتایی وجود نداشت و بلافاصله "الحاق کریمه" رخ داد - بدین ترتیب همه رویدادها را کاملاً سرو ته جلوه داد.»
لاوروف با اشاره به اینکه، برخلاف ادعای زلنسکی، توافقات مینسک توسط رئیس جمهور روسیه "ویران" نشد، یادآور شد که حتی آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان و فرانسوا اولاند، رهبر سابق فرانسه، خود اعتراف کردند که این توافقنامهها به منظور "خرید زمان لازم و آماده سازی اوکراین برای جنگ" امضا شده بود. وی افزود: بنابراین، زلنسکی از تریبون همان مجمع جهانی اقتصاد در داووس هم به سادگی به جامعه بین المللی دروغ میگوید.
ارسال نظر