جنگ غزه به باب المندب رسید
تحلیلگران اقتصادی با اشاره به توقیف کشتی صهیونیستی توسط رزمندگان ارتش یمن تاکید کردند که تجارت رژیم صهیونیستی در سایه تداوم حملات و تجاوزگری علیه نوار غزه دیگر در امان نخواهد بود.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از افکار نیوز؛ در سایه تداوم تجاوزهای رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و توقیف کشتی صهیونیستی توسط نیروهای مسلح یمن که یک تحول مهم است و میتواند در مساله تجارت بینالمللی از جمله نفت پر سر و صدا باشد، تنگه باب المندب، گذرگاه راهبردی یمن در دریای سرخ به کانون حوادث در منطقه تبدیل شده است.
نیروهای مسلح یمن یکشنبه شب در بیانیهای درباره جزئیات توقیف کشتی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ تاکید کرد که تمامی کشتیهای این رژیم و همچنین کشتیهای در تعامل با تلآویو هدف مشروع نیروهای مسلح یمن هستند.
سرتیپ یحیی سریع سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن در این باره اظهار داشت: نیروی دریایی نیروهای مسلح یمن در راستای اجرای دستورات سید عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر انقلاب یمن و در پاسخ به مطالبات ملت بزرگ یمن و همه آزادگان امت و بر اساس مسوولیت دینی، انسانی و اخلاقی در قبال ملت فلسطین، عملیات نظامی را در دریای سرخ انجام داد که نتیجه آن توقیف یک کشتی صهیونیستی و انتقال آن به سواحل یمن بود.
حیی سریع ادامه داد: نیروهای مسلح یمن به تمامی کشتیهای متعلق به دشمن اسرائیلی یا کشتیهای در تعامل با آن هشدار میدهد که به هدف مشروع نیروهای مسلح ما تبدیل خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: نیروهای مسلح یمن از همه کشورهایی که اتباعشان در دریای سرخ مشغول به کار هستند میخواهد از هرگونه کار و فعالیت با کشتیهای اسرائیلی یا کشتیهای متعلق به اسرائیلیها خودداری کنند.
یحیی سریع ادامه داد: نیروهای مسلح یمن تاکید می کند که تا پایان تجاوز به نوار غزه و ادامه جنایات شنیع علیه برادران فلسطینی ما در غزه و کرانه باختری، به عملیات نظامی خود علیه دشمن اسرائیل ادامه خواهیم داد. طرفی که امنیت و ثبات منطقه و گذرگاههای بینالمللی را تهدید کند، رژیم صهیونیستی است و اگر جامعه جهانی نگران امنیت و ثبات منطقه و عدم گسترش درگیری است، باید جلوی تجاوزات اسرائیل به غزه را بگیرد.
* اهمیت راهبردی تنگه باب المندب
تنگه باب المندب در غرب یمن بر مهمترین آبراههای بینالمللی که شرق جهان را به غرب آن متصل میکند، مشرف است تا جایی که روزانه ۶.۲ میلیون بشکه نفت خام و مشتقات آن از این تنگه میگذرد. همچنین بیش از ۳۰درصد تجارت گاز طبیعی و بیش از ۱۰درصد تجارت جهانی از طریق همین تنگه انجام میشود که کشور یمن بر آن مشرف است.
باب المندب بعد از تنگه های مالاکا و هرمز سومین تنگه جهان به شمار میرود که روزانه ۴ درصد نفت جهان از آن میگذرد و پیش از این نیز در جنگ اکتبر ۱۹۷۳ از آن به عنوان اهرم فشار علیه رژیم صهیونیستی استفاده شد.
* هدف قرار دادن کشتیهای صهیونیستی باعث شکستن دیوار حمایت واشنگتن از تل آویو می شود
عصام مقبل، پژوهشگر اقتصادی یمنی در گفتوگو با العربی الجدید در این خصوص گفت: آنچه در دریای سرخ رخ میدهد تحولی حساس و بزرگ است و به دلیل تداوم تجاوزهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه و حمایتهای گسترده آمریکا و اروپا از اسرائیل و همدستی شرمآور برخی کشورهای عربی، این تحول پیامدهایی در منطقه به دنبال خواهد داشت.
وی در ادامه گفت که کشورهای عربی به ویژه کشورهای خلیج فارس اهرمهای فشار تاثیرگذاری به ویژه در زمینه اقتصادی و تجاری در دست دارند و میتوانند از آن برای مقابله با سرکشی رژیم صهیونیستی و کشتارهای روزانه در نوار غزه استفاده کنند.
این پژوهشگر یمنی تاکید کرد که هدف قرار دادن کشتیهای صهیونیستی در دریای سرخ تحولی مهم در شکافتن دیدار دفاعی محکمی است که آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی در تجاوز به غزه ایجاد کرده است.
وی افزود که آمریکا در راستای این حمایتها، ناوهای بزرگ نظامی خود را در آبهای بین المللی در دریای سرخ مستقر کرده و دیگر کشورهای عضو ائتلاف حامی رژیم صهیونیستی و تجاوزگری آن علیه غزه نیز کشتیهای نظامی خود را به این آبها فرستاده اند.
در این راستا، رشید الحداد، دیگر پژوهشگر اقتصادی یمنی بر اهمیت تنگه باب المندب تاکید کرد و گفت که این تنگه بعد از مالاکا و هرمز سومین تنگه جهان به شمار میرود که روزانه ۴درصد نفت جهان از آن میگذرد و پیش از این نیز در جنگ اکتبر ۱۹۷۳ از آن به عنوان اهرم فشار علیه رژیم صهیونیستی استفاده شد.
* اقدامات یمن فقط علیه کشتی های صهیونیستی است؛ این اقدام تهدید کشتیرانی بین المللی نیست
وی گفت که اعلام چند روز پیش دولت نجات ملی یمن مبنی بر ممنوعیت عبور کشتیهای صهیونیستی، کشتیرانی بینالمللی را تهدید نمیکند زیرا در این اعلام آمده است که دولت یمن در پاسخ به جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین تنها کشتیهای دشمن را هدف قرار میدهد.
الحداد خاطرنشان کرد: توقیف کشتی صهیونیستی نیز کشتیرانی و تجارت بینالمللی در دریای سرخ و باب المندب را تهدید نمیکند بلکه تهدیدی برای منافع رژیم صهیونیستی است که تجاوزی وحشیانه در نوار غزه مرتکب شده است، با این حال، هرگونه واکنش که منجر به بسته شدن این تنگه بینالمللی شود، تاثیر گستردهای بر کشتیرانی بین المللی در باب المندب خواهد داشت؛ تنگهای که سالانه ۲۱هزار کشتی از آن عبور میکند.
ارسال نظر