گزینههای آمریکا و اسرائیل برای آینده غزه
محققان موسسه واشنگتن نوشتند: «امنیت عمومی و حفظ نظم و قانون در غزه میتواند توسط کنسرسیومی از پنج کشور عربی که با اسرائیل به توافقات صلح دست یافتهاند [مصر، اردن، امارات متحده عربی، بحرین و مراکش] هدایت شود.»
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از انتخاب؛ بلومبرگ در گزارشی نوشت: به گفته افراد آگاه، آمریکا و اسرائیل در حال بررسی گزینههایی برای آینده نوار غزه هستند، از جمله احتمال تشکیل یک نیروی چند ملیتی که در صورت موفقیت نیروهای اسرائیلی در بیرون راندن حماس، ممکن است شامل نیروهای آمریکایی شود.
در ادامه این مطلب آمده است: این منابع گفتند که باتوجه به آغاز تهاجم زمینی اسرائیل، این گفتگوها به دلیل احساس فوریت برای ارائه طرحی برای آینده غزه، انجام شده است. گزینه دیگر، تشکیل یک نیروی حافظ صلح با الگوبرداری از پیمان صلح مصر و اسرائیل در سال ۱۹۷۹ است، در حالی که گزینه سوم غزه را تحت نظارت موقت سازمان ملل قرار میدهد.
این افراد که خواستند نامشان فاش نشود، تأکید کردند که گفتگوها هنوز در مراحل اولیه است و ممکن است خیلی چیزها تغییر کند. برخی از مقامات آمریکایی این گزینهها را نپخته یا بعید میدانند. اما آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، روز سهشنبه به این چالش اشاره کرد که ایالات متحده در حال بررسی گزینههایی برای آینده غزه است.
بلینکن در کمیته تخصیص بودجه سنا گفت: «ما نمیتوانیم به وضعیت سابق یعنی مدیریت غزه توسط حماس برگردیم.»
ایو افزود که ما همچنین نمیتوانیم انطور که اسرائیلیها خودشان پیشنهاد میدهند، مدیریت غزه را اسرائیل بسپاریم.
مقامات اسرائیلی بارها گفته اند که قصد اشغال غزه را ندارند، اما همچنین گفته اند که ادامه حکومت حماس پس از حمله ۷ اکتبر، غیرقابل قبول است. همچنین شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد تشکیلات خودگردان فلسطین که بر کرانه باختری حکومت میکند، مایل یا قادر به حکمرانی بر غزه باشد.
هر سه گزینه برای رئیس جمهور جو بایدن و سایر کشورها، از جمله کشورهای خلیج فارس و همینطور اسرائیل خطرات سیاسی دارند. بایدن معتقد است که قرار دادن حتی تعداد کمی از نیروهای آمریکایی در معرض خطر میتواند از نظر سیاسی خطرناک باشد، به گفته یک فرد اگاه، ایالات متحده به چنین تصمیمی نزدیک نیست. فرد دیگری گفت همچنین هنوز مشخص نیست که آیا کشورهای عربی ممکن است به مشارکت در این رویداد علاقهمند باشند یا خیر.
در نهایت، بایدن و دیگر مقامات آمریکایی میگویند که یک نقطه پایانی که شامل یک کشور مستقل فلسطینی باشد، ضروری است، اما نحوه رسیدن به آن نتیجه، به ندرت در بحث ها، چه عمومی و چه خصوصی، مطرح شده است. از سوی دیگر، اسرائیل میگوید که عملیات نظامی آن ممکن است ماهها طول بکشد و منجر به ایجاد یک منطقه حائل در اطراف غزه شود.
به گفته افرادی که با این موضوع آشنا هستند، گزینه اول، نظارت موقت بر غزه را به کشورهای منطقه با پشتیبانی نیروهای آمریکایی، بریتانیا، آلمان و فرانسه اعطا میکند. منابع گفتند که در حالت ایده آل، این طرح شامل نمایندگان کشورهای عربی مانند عربستان سعودی یا امارات متحده عربی نیز میشود.
گزینه دوم یک نیروی حافظ صلح با الگوبرداری از نیروهای چند ملیتی و گروه ناظران است که در شبه جزیره سینا و اطراف آن فعالیت میکند و مفاد پیمان صلح بین مصر و اسرائیل را اجرا میکند. به گفته یک فرد اگاه، اسرائیل معتقد است که این ایده قابل بررسی است.
گزینه سوم، اداره موقت نوار غزه زیر چتر سازمان ملل خواهد بود. این گزینه مزیت ایجاد مشروعیت از سوی سازمان ملل را خواهد داشت، اما به گفته یک فرد اگاه از نوع تفکر اسرائیل، تل آویو آن را غیرعملی میداند و افزود که اسرائیل معتقد است که خیر کمی از سازمان ملل نصیبش شده است.
در اوایل این ماه، بنی گانتز، وزیر اسرائیلی، پس از اینکه آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل استدلال کرد که حملات ۷ اکتبر «در خلأ اتفاق نیفتاده است»، گوترش را «مدافع ترور» نامید.
چندین مقام سابق و گروه قبلاً بحثهایی را با آمریکا و اسرائیل آغاز کردهاند و طرحهای احتمالی را مطرح کردهاند. یکی از این طرحها از سوی موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک ارائه شد که خواستار تشکیل یک دولت موقت تحت مدیریت فلسطینیها بود.
محققان موسسه واشنگتن در یادداشتی در ۱۷ اکتبر نوشتند: «امنیت عمومی و حفظ نظم و قانون میتواند توسط کنسرسیومی از پنج کشور عربی که با اسرائیل به توافقات صلح دست یافته اند - مصر، اردن، امارات متحده عربی، بحرین و مراکش، هدایت شود.»
مقامات آمریکایی پیشنهاد کرده اند که تشکیلات خودگردان فلسطین باید بخشی از راه حل بلندمدت باشد. بلینکن گفت: «در مقطعی، آنچه که منطقیتر خواهد بود این است که یک تشکیلات خودگردان فلسطینی مؤثر و احیا شده، مسئولیت حکومت و امنیت در غزه داشته باشد.»
ارسال نظر