گمانهزنی درباره خیانت رابرت مالی قوت گرفت
رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا گفت: نگرانیها درباره رابرت مالی، نماینده دولت این کشور در امور ایران افزایش پیدا کرده است. ممکن است او به دلیل خیانت تعلیق شده باشد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، مایکل مککال، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه از عملکرد وزارت امورخارجه کشورش در رابطه با اطلاعرسانی درباره وضعیت رابرت نمالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران که به دلیل سوء مدیریت اطلاعات محرمانه تعلیق شده است، انتقاد و ابراز نگرانی کرد که ممکن است او اطلاعات محرمانه را در اختیار ایران و روسیه قرار داده باشد.
وی در گفتوگو با برنامه نیوز نِیشن اظهار داشت: چیزی که بسیار ناراحت کننده است، این است که ما سعی کردیم [مالی] را وادار کنیم تا در مقابل کمیته ما شهادت دهد، بیاید و گزارشهای طبقه بندی شده را به ما بدهد اما به راحتی حاضر به انجام این کار نشد. حالا میدانیم که چرا او این کار را نکرد.
مککال گفت: همانطور که میدانید او مذاکرهکننده اصلی ما برای توافق با ایران بوده است. کسی بوده که با ایرانیها در تماس بوده و مجوزهای امنیتی سطح بالایی داشته است.
رئیس کمیته امور خارجی محلس نمایندگان آمریکا افزود: چیزی که من عمیقاً نگران آن هستم، این است که او به این اسناد و اطلاعات بسیار حساس و سطح بالا دسترسی داشت که اگر این اطلاعات را به یک کشور دشمن خارجی، مثلاً ایران یا روسیه تحویل دهد، واقعاً یک عمل خیانت به شمار میآید و بسیار ناراحت کننده است که مردی که ما برای اطلاعات درباره توافق با ایران به او تکیه میکنیم میتواند مجوز امنیتیاش او را نقض کند.
این عضو ارشد مجلس نمایندگان آمریکا پیش از این نیز در نامهای به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از پنهانکاریهای دولت آمریکا در رابطه با ماجرای راب مالی انتقاد کرده و خواستار انجام تحقیقات مستقل در این زمینه شده بود.
به گزارش ایسنا، مسئله پنهانکاری وزارت امورخارجه آمریکا در خصوص تعلیق راب مالی پیش از آن کانون توجهات قرار گرفت که شبکه سیانان چند هفته پیش گزارش داد که منابع متعدد به این رسانه گفتهاند، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بدون دستمزد به مرخصی فرستاده شده که این امر پس از تعلیق مجوز امنیتی وی در اوایل سال جاری (میلادی) انجام گرفته است.
رابرت مالی یک هفته پس از روی کار آمدن جو بایدن در سال ۲۰۲۱ به عنوان نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران منصوب شد و از ابتدای دولت بایدن در تلاش برای احیای توافق هستهای با ایران بود. اما تلاشهای او که شامل رفت و آمد مالی به خاورمیانه و عمدتاً کار کردن از طریق متحدان ایالات متحده برای برقراری ارتباط با ایران بود، تقریباً هیچ پیشرفتی ایجاد نکرد.
چندی بعد اخباری مبنی بر این منتشر شد که اداره فدرال تحقیقات آمریکا (FBI) به پرونده ورود کرده و در حال انجام تحقیقات درباره آن است.
رابرت مالی در دوران دولتهای کلینتون و اوباما روی موضوع ایران کار میکرد. در دوران ریاست جمهوری اوباما او بخشی از تیم مذاکره کننده دیپلماتیک بود که به تدوین توافق هستهای با ایران کمک کرد. مالی همچنین با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا برای چندین دهه دوست بوده است که به دوران نوجوانی و همکلاسی آنها در پاریس برمیگردد.
ارسال نظر