نانوذرات روی گیاه اسطوخدوس/ راهکاری جدید برای درمان این بیماری
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان، اثرات ضد لیشمانیایی نانوذرات روی سنتز شده با عصاره گیاه اسطوخدوس به روش میکروویو را مورد بررسی قرار داد. این تحقیق نویدبخش درمانی جدید و مؤثر برای لیشمانیوز پوستی است.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، حسین محمودوند، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان، در جدیدترین تحقیق خود، اثرات ضد لیشمانیایی نانوذرات روی سنتز شده با عصاره گیاه اسطوخدوس را تشریح کرد. وی گفت: لیشمانیوز جلدی یکی از بیماریهای انگلی شایع است که در مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری از جمله ایران شیوع دارد. سازمان جهانی بهداشت تعداد افراد در معرض خطر این بیماری را ۳۵۰ میلیون نفر و تعداد افراد آلوده را ۱۲ میلیون نفر برآورد کرده است. هرساله بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار مورد جدید به این آمار افزوده میشود.
محمودوند ادامه داد: در حال حاضر درمانهای موجود برای لیشمانیوز از جمله ترکیبات ۵ ظرفیتی آنتی موان، همچون پنتوستام و گلوکانتیم، مشکلاتی نظیر طولانی بودن دوره درمان، هزینه بالا و سمیت شدید دارند. این مشکلات موجب شده است که تحقیقات گستردهای برای یافتن روشهای درمانی جدید و مؤثر در حال انجام باشد.
وی با اشاره به نقش کلیدی نانوتکنولوژی در تحقیقات پزشکی، اظهار داشت که این علم توانمندیهای زیادی در زمینههای مختلف مانند درمان بیماریها، سرطان، دیابت و آلرژیها دارد. نانوتکنولوژی، بهویژه در زمینه سنتز نانو ذرات فلزی با استفاده از عصاره گیاهان، بهعنوان روشی مقرونبهصرفه برای تولید نانوذرات در مقیاس بزرگ مطرح است.
محمودوند توضیح داد: نانوذرات روی که بهطور خاص خواص ضد میکروبی دارند، یکی از این نانوذرات پرکاربرد هستند که میتوانند در درمان لیشمانیوز جلدی مؤثر باشند. وی اضافه کرد که نتایج تحقیقات نشاندهنده پتانسیل بالای این نانوذرات سنتز شده با استفاده از روش میکروویو در ترکیب با داروهای موجود مانند گلوکانتیم برای درمان لیشمانیوز پوستی است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان در پایان تأکید کرد که برای بررسی مکانیسمهای دقیقتر و ایمنی این ترکیبات، تحقیقات تکمیلی ضروری است.
ارسال نظر