دمنوش آویشن/ درمانی طبیعی برای سرماخوردگی و سرفه
آویشن از دیرباز بهعنوان یک گیاه دارویی پرکاربرد شناخته شده است. در فصول سرد سال که سرماخوردگی شیوع بیشتری دارد، دمنوش آویشن بهعنوان یک درمان مؤثر برای تسکین علائم این بیماری توصیه میشود. علاوه بر مصرف خوراکی، بخور آویشن نیز یکی از روشهای مؤثر استفاده از این گیاه است.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، آویشن دارای ترکیبات فعال ضدعفونیکننده، ضدویروسی و ضدقارچی است. همچنین، این گیاه سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند فلاونوئیدها و ویتامین C میباشد. آویشن خشک علاوه بر فواید دارویی، یک چاشنی مغذی است که منبع غنی از کلسیم، منگنز و ویتامین K به شمار میآید. این گیاه بهویژه نوع خشک آن، میزان بالایی آهن دارد که در ساخت گلبولهای قرمز خون موثر است و ویتامین K نیز در انعقاد خون و ساخت سلولهای استخوانی اهمیت دارد.
آویشن؛ ضدالتهاب و موثر در درمان سرماخوردگی
آویشن بهعنوان یک ضدالتهاب قوی شناخته میشود و تأثیر زیادی در بهبود علائم سرماخوردگی، سرفه و آسم دارد. خواص خلطآور و آرامبخشی این گیاه به تسکین سرفه و کاهش تب کمک میکند. علاوه بر این، آویشن دارای خواص ضدعفونیکننده، ضداسپاسم، دیورتیک و درمانکننده جراحات است. همچنین، مصرف آویشن میتواند در بهبود مشکلات گوارشی مانند نفخ و هضم سخت کمک کند و حتی به تأخیر انداختن بروز بیماریهای مغزی مانند آلزایمر نیز کمک میکند.
طرز تهیه دمنوش آویشن
برای بهبود علائم سرماخوردگی، دمنوش آویشن یکی از بهترین گزینههاست که با افزودن عسل و لیمو اثر بخشی آن بیشتر میشود. برای تهیه این دمنوش، کافی است ۴ یا ۵ شاخه آویشن را در آب جوش دم کنید. پس از ۱۰ دقیقه آن را صاف کرده و با کمی عسل و آبلیمو مخلوط کنید. این دمنوش را میتوانید هر صبح و شب در طول سه روز مصرف کنید. علاوه بر مصرف خوراکی، میتوانید آویشن را در آب جوش ریخته و بخور آن را با استفاده از حوله استنشاق کنید.
ممنوعیت مصرف آویشن
اگرچه مصرف آویشن محدودیت خاصی ندارد، اما افرادی که به گیاهانی مانند رزماری، مریمگلی، نعناع یا اسطوخودوس حساسیت دارند، ممکن است واکنشهای آلرژیک نشان دهند. همچنین، افرادی که داروهای ضدانعقاد مصرف میکنند، بهتر است از دمنوش آویشن استفاده نکنند. مصرف مداوم آویشن برای زنان باردار، شیرده و مبتلایان به فشار خون بالا نیز توصیه نمیشود.
ارسال نظر