چرا سرطان در برخی مناطق ایران بیشتر است؟ / تحلیل جدید از وضعیت بروز سرطانها
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره شیوع سرطانها در برخی مناطق کشور توضیح داد و بر لزوم بررسی عوامل مؤثر بر این روند تأکید کرد. او با اشاره به افزایش قابل توجه موارد ابتلا به سرطان در ایران، اظهار داشت که این رشد در برخی مناطق، مانند گنبد کاووس، به دلیل وجود عوامل خاصی مانند گاز رادون و شیوههای زندگی متفاوت بیشتر است.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره شیوع سرطانها در برخی مناطق کشور توضیح داد و بر لزوم بررسی عوامل مؤثر بر این روند تأکید کرد. او با اشاره به افزایش قابل توجه موارد ابتلا به سرطان در ایران، اظهار داشت که این رشد در برخی مناطق، مانند گنبد کاووس، به دلیل وجود عوامل خاصی مانند گاز رادون و شیوههای زندگی متفاوت بیشتر است.
علی قنبری مطلق، متخصص رادیوتراپی آنکولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درخصوص آمارهای رسمی ابتلا به سرطان در ایران، توضیح داد که در برخی مناطق، انواع خاصی از سرطان شایعتر است. بهعنوان مثال، گزارشها نشان میدهند که سرطان ریه در گنبد کاووس بیشتر از دیگر مناطق دیده میشود.
وی درباره وضعیت شیوع سرطانها در ایران گفت: «افزایش سالانه موارد ابتلا به سرطان در سراسر جهان مشاهده میشود، اما این رشد در کشورهای در حال توسعه، به ویژه ایران، بیشتر است. پیشبینی میشود که بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۴۰، آمار سرطانها در ایران ۱۱۵ درصد افزایش یابد، در حالی که متوسط جهانی این افزایش ۶۳ درصد است.»
این متخصص افزود: «عوامل جمعیتی و امید به زندگی در هر منطقه نقش مهمی در بروز سرطان دارند. در سیستان و بلوچستان، بهدلیل میانگین پایینتر امید به زندگی، افراد به سن ابتلا به سرطان نمیرسند. بنابراین، کاهش سرطانها در این مناطق بهدلیل تفاوتهای جمعیتی است و نه لزوماً بهدلیل کاهش موارد سرطان.»
او همچنین تأکید کرد که برخی مناطق کشور ممکن است به دلیل وجود عواملی مانند گاز رادون، شیوع بالاتری در سرطانها داشته باشند. بهعنوان مثال، در استان کرمان، بروز سرطان مثانه بالاتر از دیگر مناطق است و باید بررسی شود که مصرف چه موادی ممکن است با این موضوع مرتبط باشد. قنبری مطلق در نهایت توضیح داد که در برخی مناطق، افزایش شیوع سرطانها به دلایلی است که هنوز بهطور قطع نمیتوان به آنها اشاره کرد، مگر اینکه تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
ارسال نظر