| کد مطلب: ۱۱۴۷۲۸۰
لینک کوتاه کپی شد

نقش مازوت در آلودگی هوا/ فرصتی برای تغییر یا تهدیدی مداوم؟

رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به سهم ۱۲ درصدی آلودگی هوا در مرگ و میرهای کشور، اظهار داشت: توقف مصرف مازوت در سه نیروگاه توسط دولت سیزدهم، فرصت مناسبی است؛ اما نکته مهم‌تر، داشتن برنامه‌های مشخص و نصب تجهیزات کنترل آلودگی هوا بر روی صنایع و نیروگاه‌هاست که برای تحقق آن، سرمایه‌گذاری باید سرعت گیرد.

نقش مازوت در آلودگی هوا/ فرصتی برای تغییر یا تهدیدی مداوم؟

به گزارش آرمان ملی آنلاین، محمد صادق حسنوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به گزارش‌های مرکز تحقیقات آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: آلودگی هوا در حال حاضر به عنوان بزرگ‌ترین عامل خطر محیطی شناخته می‌شود که نه تنها سلامت مردم ایران، بلکه سلامت جهانیان را تهدید می‌کند. بر اساس رتبه‌بندی‌های جهانی، آلودگی هوا از جمله چهار عامل خطر اصلی است و گاهی اوقات در رده سوم قرار می‌گیرد.

وی افزود: بر اساس داده‌های مرکز تحقیقات آلودگی هوا که از ایستگاه‌های پایش سراسر کشور جمع‌آوری شده، حدود ۵۰ هزار مرگ در سال گذشته به طور مستقیم به آلودگی هوا منتسب است که این رقم معادل ۱۰ تا ۱۲ درصد از کل مرگ‌های کشور را تشکیل می‌دهد. در کشور ما سالانه حدود ۴۵۰ هزار مرگ به دلایل مختلف مانند تصادف و بیماری‌ها اتفاق می‌افتد که از این تعداد، ۵۰ هزار مرگ ناشی از آلودگی هوا بوده است.

حسنوند با اشاره به اهمیت این مسئله، گفت: آلودگی هوا یکی از خطرات جدی است که سلامت مردم را تهدید می‌کند. بر اساس داده‌های ایستگاه‌های پایش، آلودگی هوا در کشور در حال تغییر است. این ایستگاه‌ها که تعداد آنها بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ عدد است، متعلق به سازمان‌های مختلفی از جمله سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری‌ها و وزارت بهداشت هستند و به اندازه‌گیری غلظت آلاینده‌ها می‌پردازند.

وی همچنین توضیح داد: مهم‌ترین آلاینده‌ای که در حال حاضر به ایجاد روزهای آلوده در کشور کمک می‌کند، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است که از سال ۱۳۹۰ تاکنون اندازه‌گیری می‌شود. روند تغییرات این آلاینده در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ کاهشی بود، و بهترین وضعیت آلودگی هوا مربوط به سال ۱۳۹۷ بود که دلیل آن ناپایداری جوی و بارش‌های مناسب در کشور بود. اما از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱، روند غلظت این آلاینده‌ها افزایشی بوده و در این چهار سال، رکورد بالاترین میزان آلودگی هوا ثبت شد.

حسنوند در نهایت بر لزوم سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینه کنترل آلودگی هوا تأکید کرد و گفت: برای جلوگیری از افزایش آلودگی و کاهش مرگ‌های ناشی از آن، باید اقداماتی جدی در زمینه نصب تجهیزات کنترل آلودگی بر روی صنایع و نیروگاه‌ها انجام گیرد.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار