پوکی استخوان در زنان پس از این سن شایعتر میشود
دکتر حسین یاری، مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران، با اشاره به اینکه شکستگی تنها نشانه پوکی استخوان است، اظهار داشت: تا زمانی که شکستگی رخ ندهد، پوکی استخوان هیچ علائم قابل توجهی ندارد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، بنابراین، دردهای مفصلی، دردهای استخوانی و سوزش پا نمیتوانند بهتنهایی نشانههایی از پوکی استخوان باشند.
وی افزود: تراکم استخوانی معمولاً تا سن ۳۰ تا ۳۵ سالگی به حداکثر خود میرسد، زمانی که فرآیند ساخت استخوان بیشتر از تخریب آن است. اما با افزایش سن و تغییرات هورمونی، بهویژه در زنان، ساخت استخوان کاهش یافته و تخریب آن افزایش مییابد. این امر منجر به از دست رفتن تدریجی تراکم استخوان و بروز پوکی استخوان میشود.
این متخصص طب فیزیکی توضیح داد: تراکم استخوانی به میزان زیادی وابسته به ژنتیک است، اما پس از یائسگی در زنان، کاهش هورمون استروژن سرعت تخریب استخوانها را افزایش داده و افراد را در مسیر پوکی استخوان قرار میدهد. مطالعات نشان میدهند که پوکی استخوان در زنان پس از یائسگی بسیار شایع است.
دکتر یاری همچنین درباره «پوکی استخوان ثانویه» گفت: در حالیکه کاهش ساخت استخوان و افزایش بازجذب آن با افزایش سن طبیعی است، مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدانعقاد، ضد تشنج و مشتقات کورتونی میتواند سرعت تخریب استخوانها را افزایش دهد. علاوه بر این، بیماریهایی مانند اختلالات «پاراتیروئید» و «تیروئید» نیز میتوانند منجر به کاهش سریع تراکم استخوان شوند. زمانی که عوامل خارجی باعث بروز پوکی استخوان میشوند، به آن «پوکی استخوان ثانویه» میگویند.
وی در نهایت خاطرنشان کرد: طبق آمار، یک زن از هر سه زن بالای ۶۰ سال و یک مرد از هر چهار تا پنج مرد بالای ۶۰ سال به پوکی استخوان مبتلا میشوند. بنابراین، پوکی استخوان یک بیماری بسیار شایع است.
ارسال نظر