| کد مطلب: ۱۱۴۷۰۳۳
لینک کوتاه کپی شد

پوکی استخوان در زنان پس از این سن شایع‌تر می‌شود

دکتر حسین یاری، مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران، با اشاره به این‌که شکستگی تنها نشانه پوکی استخوان است، اظهار داشت: تا زمانی که شکستگی رخ ندهد، پوکی استخوان هیچ علائم قابل توجهی ندارد.

پوکی استخوان در زنان پس از این سن شایع‌تر می‌شود

به گزارش آرمان ملی آنلاین، بنابراین، دردهای مفصلی، دردهای استخوانی و سوزش پا نمی‌توانند به‌تنهایی نشانه‌هایی از پوکی استخوان باشند.

وی افزود: تراکم استخوانی معمولاً تا سن ۳۰ تا ۳۵ سالگی به حداکثر خود می‌رسد، زمانی که فرآیند ساخت استخوان بیشتر از تخریب آن است. اما با افزایش سن و تغییرات هورمونی، به‌ویژه در زنان، ساخت استخوان کاهش یافته و تخریب آن افزایش می‌یابد. این امر منجر به از دست رفتن تدریجی تراکم استخوان و بروز پوکی استخوان می‌شود.

این متخصص طب فیزیکی توضیح داد: تراکم استخوانی به میزان زیادی وابسته به ژنتیک است، اما پس از یائسگی در زنان، کاهش هورمون استروژن سرعت تخریب استخوان‌ها را افزایش داده و افراد را در مسیر پوکی استخوان قرار می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهند که پوکی استخوان در زنان پس از یائسگی بسیار شایع است.

دکتر یاری همچنین درباره «پوکی استخوان ثانویه» گفت: در حالی‌که کاهش ساخت استخوان و افزایش بازجذب آن با افزایش سن طبیعی است، مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدانعقاد، ضد تشنج و مشتقات کورتونی می‌تواند سرعت تخریب استخوان‌ها را افزایش دهد. علاوه بر این، بیماری‌هایی مانند اختلالات «پاراتیروئید» و «تیروئید» نیز می‌توانند منجر به کاهش سریع تراکم استخوان شوند. زمانی که عوامل خارجی باعث بروز پوکی استخوان می‌شوند، به آن «پوکی استخوان ثانویه» می‌گویند.

وی در نهایت خاطرنشان کرد: طبق آمار، یک زن از هر سه زن بالای ۶۰ سال و یک مرد از هر چهار تا پنج مرد بالای ۶۰ سال به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند. بنابراین، پوکی استخوان یک بیماری بسیار شایع است.

منبع : ایسنا

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار