ایران، رتبه نخست مصرف این دارو در جهان
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که ایران در میان ۶۴ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت که گزارشهای مصرف داروهای ضد میکروبی ارائه میدهند، بالاترین میزان مصرف این داروها را دارد. محمدرضا ظفرقندی در پیامی به مناسبت هفته جهانی آگاهسازی از مقاومت میکروبی، این پدیده را یکی از ۱۰ تهدید اصلی سلامت جهانی دانسته و بر وظیفه همگانی برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی تأکید کرد.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، وی با اشاره به اینکه مقاومت میکروبی (AMR) تهدیدی جدی برای توسعه پایدار است، از ابعاد گسترده این بحران، از جمله تأثیر آن بر سلامت انسان، حیوان، محیط زیست و امنیت غذایی خبر داد. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۳۹ میلیون نفر به دلیل باکتریهای مقاوم جان خود را از دست بدهند که معادل مرگ ۳ نفر در هر دقیقه است. در صورت عدم اتخاذ اقدامات مؤثر، پیامدهای اقتصادی گستردهای نظیر کاهش تولید ناخالص داخلی (GDP) و سقوط میلیونها نفر به زیر خط فقر رخ خواهد داد.
ظفرقندی همچنین بر نقش مصرف نادرست یا بیش از حد داروهای ضدمیکروبی در ایجاد مقاومت میکروبی تأکید کرد و کمبود زیرساختهای بهداشتی، پوشش ناکافی واکسیناسیون و امکانات محدود پیشگیری از بیماریها را از دلایل گسترش این پدیده دانست. وی خاطرنشان کرد که تولید یک آنتیبیوتیک جدید نیازمند ۱۰ تا ۱۵ سال زمان و هزینهای بیش از یک میلیارد دلار است.
وزیر بهداشت تأکید کرد که موفقیت در مقابله با مقاومت میکروبی تنها با اتخاذ رویکرد یکپارچه سلامت (One Health) و همکاری میان سازمانهای متولی سلامت انسان، حیوان، محیط و گیاه ممکن است. وی از همه وزارتخانهها، سازمانهای غیردولتی و بخش خصوصی خواست تا در قالب یک برنامه ملی واحد برای مقابله با این بحران مشارکت کنند.
ارسال نظر