ماسکهای N95 بهترین گزینه برای مقابله با آلودگی هوا
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت از اهمیت استفاده از ماسک N95 برای مقابله با آلودگی هوا خبر داد و به مردم توصیه کرد که در صورت دسترسی نداشتن به این ماسک، از دو ماسک پزشکی بهطور همزمان استفاده کنند. وی همچنین تاکید کرد که آلودگی هوا یکی از بزرگترین تهدیدات محیط زیستی برای سلامت انسان است و میتواند سالانه باعث مرگ و میر هزاران نفر شود.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، عباس شاهسونی، در خصوص ماسکهای مناسب برای مقابله با آلودگی هوا گفت که ماسک N95 به دلیل توانایی در فیلتر کردن 95 درصد از ذرات معلق، بهترین گزینه برای چنین شرایطی است. اما در صورتی که این نوع ماسک در دسترس نباشد یا هزینه آن بالا باشد، استفاده از دو ماسک پزشکی نیز پیشنهاد میشود که میتواند تا 70 درصد از ذرات معلق را کاهش دهد.
شاهسونی در گفتوگو با یک برنامه تلویزیونی با اشاره به گزارشی از سازمان جهانی بهداشت که بیش از 8 میلیون مرگ را به آلودگی هوا نسبت داده، آلودگی هوا را مهمترین تهدید زیستمحیطی برای سلامت انسان دانست و افزود که در ایران حدود 30 هزار مرگ و میر سالانه به این مسئله مرتبط است. وی همچنین استفاده از انرژیهای پاک، سوختهای مناسب و توسعه حمل و نقل عمومی را از مهمترین اقدامات برای کاهش آلودگی هوا عنوان کرد و گفت که قانون هوای پاک که از سال 96 تصویب شده، به همراه 34 ماده و 14 آییننامه اجرایی میتواند در این راستا موثر باشد.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت بر لزوم تسریع در فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده تاکید کرد و گفت که حدود دو و نیم میلیون خودرو فرسوده در کشور تردد میکنند که باید از رده خارج شوند. وی همچنین اشاره کرد که طبق قانون هوای پاک باید 30 درصد از انرژی تولیدی کشور تجدیدپذیر باشد، اما آمار نشان میدهد که از سال 96 تا سال گذشته تنها 6 درصد از انرژیهای تولیدی تجدیدپذیر بوده است.
شاهسونی با بیان اینکه درمان آلودگی هوا کارآمد نیست و باید پیشگیری شود، خاطرنشان کرد که هزینههای آلودگی هوا برای وزارت بهداشت سالانه 40 تا 50 همت برای درمان بیماران هزینه دارد. وی اعلام کرد که تمامی مراکز بهداشتی و درمانی آماده خدماترسانی در شرایط آلودگی هوا هستند. همچنین، در خصوص راهکارهای خودمراقبتی، توصیههایی در مورد استفاده از ماسکها، تغذیه مناسب و فعالیتهای فیزیکی به مردم ارائه شده است.
وی در خصوص وضعیت حمل و نقل عمومی گفت که در فصلهای سرد سال، بیماریهای تنفسی نیز شیوع بیشتری پیدا میکند و استفاده از ماسک در وسایل حمل و نقل عمومی میتواند به کاهش بیماریهای تنفسی کمک کند. همچنین در شرایط آلودگی شدید، فعالیتهای فیزیکی باید محدود شود، بهویژه برای گروههای حساس مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و بیماران تنفسی.
در پایان، شاهسونی از اقدام دولت برای کاهش سوزاندن مازوت در برخی نیروگاهها تقدیر کرد و تاکید نمود که مصرف مازوت در نیروگاههایی که دور از مناطق مسکونی قرار دارند، اشکالی ندارد، اما در نیروگاههایی که در نزدیکی سکونتگاههای انسانی واقع شدهاند و تاثیر منفی بر کیفیت هوا دارند، باید مصرف مازوت محدود شود.
ارسال نظر