امشب تاجران ترس در تهران، پول پارو میکنند
واکنش یک روزنامه به رویداد هالووین، گزارشی است که در ادامه می خوانید.
به گزارش آرمان ملی آنلاین، شماره امروز روزنامه همشهری به سرزنش برگزاری جشن هالووین در ایران اختصاص دارد. فاطمه عسگرینیا در مطلبی با عنوان "وحشت علیه فرهنگ" نوشته: بعضی از آنها که دنبال هیجان وحشت و ترساندن و ترسیدن هستند، این روزها سرشان گرم آمادهسازی خود برای برگزاری جشن هالووین است؛ هالووینی که اگرچه در گذشته جشن و مراسم سنتی مخصوص غربیها بود و خیلی در ایران و میان ایرانیها خاطرخواهی نداشت، حالا چندسالی است که این جشن هم مانند خیلی از رسم و رسوم غربیها بیشتر در دل ایرانیها که بیشتر به نسلZ تعلق دارد جا باز کرده به طوری که از یک هفته مانده به شب 31 اکتبر یا همان 9 آبان بازار خرید و فروش تمهای هالووین در ایران داغ میشود.
البته همشهری معتقد است: این در حالی است که خیلیهایشان نه قصه هالووین را میدانند نه از چرایی اجرای این مراسم در غرب خبر دارند و تحت تاثیر تبلیغات سودجویان و برگزارکنندگان این مراسم در ایران خود را برای این جشن آماده میکنند مراسمی که هیج تناسبی با فرهنگ غنی ایرانی ندارد.
کدوتنبلهای نارنجی مهمان همیشگی هالووینی
یکی از سمبلهای جشن هالووین همان کدوتنبلهای نارنجی گردی است که اتفاقا در فصل پاییز و زمستان میان ما ایرانیها حسابی طرفدار دارد، اما اینروزها بازار فروش این کدوتنبلها به خصوص در بازار تجریش حسابی داغ است و با قیمتهای بالایی فروخته میشود. با توجه به قیمت کیلویی 90هزار تومانی این کدوها باید گفت با توجه به وزن کدوها کوچکترین کدو چیزی حدود 200هزارتومان است و خریداران سایزهای بزرگتر تا 800هزار تومان هم بابت یک کدو هزینه میکنند.
صف هالووینیها
نویسنده این گزارش از حال و هوای پاساژهای تجریش و مشتریان اقلام هالووینی در این روزها مینویسد: وارد یکی از مراکز خرید در تجریش میشویم. خیلی از جوانهایی که پرسانپرسان خود را به این مجموعه رساندهاند، مقصدشان یکی است؛ فروشگاه هالووین؛ جایی که قرار است خود را برای رفتن به یک مهمانی با تم ترسناک آماده کنند. صف مشتاقان هالووین مقابل مغازهها باعث تعجب بود. مشتریانی که بهقول خودشان دیر جنبیدند و خرید را به روزهای آخر انداختند و حال مجبورند گرانتر بخرند. در میان اقلام متنوع ابزار و وسایل هالووین که دورتادور مغازه از در و دیوار آن آویزان بود، خنجر عزرائیل و لباس عزرائیل طرفداران زیادی داشت؛ لباسی که قیمتش از حدود یک میلیون و 200هزار تومان شروع میشد و تا یکمیلیون و 700هزار تومان هم افزایش داشت. آنهایی که وسعشان به خرید این لباسها و سایر وسایل هالووینی نمیرسید حداقل خریدشان به دندان دراکولایی ختم میشد؛ دندانهایی که باید بابتشان 245هزار تومان ناقابل پول پرداخت میکردند. میزبان هالووین، خرجش از این حرفها هم بیشتر است؛ از دیزاین محل برگزاری جشن گرفته تا آمادهشدن خود فرد حداقل 10میلیون تومانی تمام میشود، البته این اعداد و ارقام فارغ از وسایل پذیرایی و میوه و شام و... است.
امشب تاجران ترس در تهران، پول پارو میکنند
نسترن، بانویی که قرار بود میزبان دوستان و اقوام خود در شب هالووین باشد، میگوید فقط هزینه وسایل تزئینی که برای وحشتناک شدن فضای خانه گرفتهام بیش از 8میلیون تومان شده است. فقط 6میلیون تومان، 2 عروسک زامبی سنسوری خریدهام. بعد با چنان هیجانی از این عروسکهای خونآشام برای سایر مشتریها سخن میگوید که چشمهای همه گرد شد؛ «این عروسکها سنسوردار هستند و تاحدود 8-7 متری میتوانند بهصورت سینهخیز حرکت کنند. دلم میخواهد چنان وحشتی به جان همه مهمانها بیندازم که این شب را فراموش نکنند.»
همشهری بر سر همان موضع قدیمی ایستاده: بعضیها در حالی در برگزاری هالووین کاسه داغتر از آش شدهاند که این مراسم در میان اقلیتهای دینی بهخصوص مسیحیان ساکن در ایران هم خیلی جدی گرفته نمیشود.
هالووین در دنیای مجازی
روزنامه همشهری در ادامه گزارشش به بازار مجازی هالووین هم توجه کرده البته با اشاره به قیمتهای عجیب و غریب سعی کرده نشان دهد که این امر تجملی و بیهوده است، درباره گرانی البته حتما دوستان همشهری میدانند که این نکبت تورم سالهاست همهی حوزهها را تصرف کرده و اصلا این روزها در ایران، زنده ماندن هم تجمل است، اما خب ببینیم دوستان درباره هالووین چه نوشتهاند: در سایت دستدومفروشیها هم این بازار جریان دارد و آنها که یکبار طعم شرکت در این جشن را چشیدهاند، حالا لباس و وسایل استفادهشده را برای فروش در این بازار عرضه کردهاند، البته فکر نکنید با قیمت ارزان؛ چراکه فقط قیمت یک دست لباس هالووین عنکبوتی که در دیوار آگهی شده، حدود 9میلیون و 500هزار تومان است. در کنار این عجایب، فروش لنز هالووین هم با قیمتهای میلیونی قابل توجه است؛ لنزی که وقتی در چشم قرار داده میشود انگار چشم خونریزی کردهاست. دستها و پاهای بریده هالووینی هم در نوع خود ترسناک و البته گران هستند. قیمت این دستها و پاها که قرار است بهجای غذا در داخل ظروف دردار غذا برای مهمانان سرو شود از 350 تا 600هزار تومان بسته به نوع و سایزشان متفاوت است.
همشهری معتقد است: هزینههای هنگفتی که خرج یک ضدفرهنگ میشود و در نهایت هیچ دستاورد و آموزهای هم برای نسل جوان و نوجوان ما ندارد.
ارسال نظر