| کد مطلب: ۱۱۳۴۱۱۷
لینک کوتاه کپی شد

گزارشی از دغدغه‌های این روزهای والدین

​هزینه‌های گران مدرسه‌رفتن

آرمان ملی: این روزها با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی تابستان دوباره دغدغه والدین از ثبت‌نام دانش‌آموزان و شرایط سختی که بعضی مدارس می‌گذارند حتی مدارس دولتی در کنار شهریه بالای مدارس غیردولتی، شهریه اجباری مدارس دولتی، والدین برای تحصیل فرزندانشان باید هزینه‌ بالای لوازم التحریر، سرویس و لباس فرم مدارس را هم پرداخت کنند.

​هزینه‌های گران مدرسه‌رفتن

 در حالی که ثبت‌نام آنها خود دردسر دیگری است به طور که حاجی دلیگانی، نماینده مجلس گفته است؛ «الان در یک مدرسه ثبت‌نام دانش‌آموز اتباع انجام شده ‌است، اما برای دانش‌‌آموز ایرانی جا برای ثبت‌نام نیست. .» پدر یکی از دانش‌آموزان در این مورد می‌گوید حدود دو ماه برای ثبت نام فرزندم در گیر بودم و در آخر با دریافت مبلغی به عنوان کمک به مدرسه فرزندم را ثبت‌نام کردند.

 خبرگزاری تسنیم در گزارشی به این مشکلات پرداخته است. در این گزارش آمده است: «هزینه‌های به مدرسه فرستادن دانش‌آموزان این روزها برای برخی خانواده‌ها سهم بالایی از سبد هزینه‌های خانوار را شامل می‌شود و اگر فرزند دانش‌آموز در یک خانواده بیش از یک نفر باشد، تأمین هزینه‌های تحصیل یکی از مهم‌ترین اولویت‌های خانواده است.»

اگرچه طبق اصل 30 قانون اساسی ایران، تحصیل در مدارس باید تا پایان دوره متوسطه رایگان باشد اما هم‌اکنون ردپایی حتی بی‌رمق از این اصل در مدارس کشور مشاهده نمی‌شود.

کمک‌های مردمی در مدارس دولتی با مصوبه انجمن اولیا و مربیان به‌شکل اجباری دریافت می‌شود و پرونده تحصیلی و کارنامه دانش‌آموزان وسیله‌ای برای گروکشی و دریافت پول اجباری می‌شود.

هزینه بالای سرویس و لباس فرم

کنار شهریه‌ای که در مدارس دولتی و غیردولتی از والدین گرفته می‌شود، هزینه‌های جانبی همچون قیمت بالای لوازم التحریر، سرویس مدرسه و لباس فرم نیز یکی از دغدغه‌های والدین است، البته این وضعیت برای خانواده‌هایی که فرزندشان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کند حادتر است چون علاوه بر شهریه بالای مدرسه باید در مقایسه با مدارس دولتی، هزینه بالاتری برای لباس فرم پرداخت کنند.

هم‌اکنون تهیه لباس فرم برای دانش‌آموزان هزینه‌ای از حداقل 700 هزار تا حداکثر سه میلیون تومان (البته اگر لباس فرم کت و شلوار باشد، قیمت بالاتری خواهد داشت)، به‌همراه دارد.

 حال فرض کنید یک کارگر با تمامی اضافه کار و مزایا با دریافتی 15 میلیون با این هزینه گران و این خرده فرمایش‌مدارس چگونه باید کنار بیاید؟ یکی از والدین که فرزندش در دوره ابتدایی یکی از مدارس غیردولتی مطرح در شهر تهران تحصیل می‌کند به خبرنگار تسنیم گفت: «برای تهیه لباس فرم مدرسه که مانتو، شلوار و مقنعه است هزینه‌ای بالغ بر دو میلیون و 100 هزار تومان دریافت می‌کنند، مگر هزینه لباس فرم برای یک کودک دبستانی چقدر است که این رقم بالا را تعیین کرده‌اند. اگر بخواهم به یک مزون هزینه دوخت مانتو بدهم آن هم برای فرد بزرگسال، هزینه کمتری دارد.»

با این حال برخی مدارس غیردولتی هم بدون تعیین لباس فرم خاص برای مدرسه، در یک اقدام قابل تقدیر و همکاری مناسب با والدین اعلام کرده‌اند که بلوز سفید و شلوار سرمه‌ای برای حضور دانش‌آموزان در مدرسه تهیه کنند.

البته در مدارس دولتی هم تهیه لباس فرم برای دانش‌آموزان کم‌هزینه نیست، خرید لباس فرم برای دانش‌آموز پایه دوم دبستان با جنس پارچه کم‌کیفیت، 800 هزار تومان برای خانواده‌ها هزینه به‌همراه داشته است.

از سوی دیگر تغییر سالانه مدل و رنگ لباس فرم در برخی مدارس منجر به آن شده است تا خانواده‌ها نتوانند از لباس فرم سال گذشته استفاده کنند و چاره‌ای ندارند تا هر سال هزینه‌ای را برای خرید لباس فرم پرداخت کنند.

عاطفه مدبرنژاد، مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش درباره کف و سقف قیمت لباس فرم مدارس گفته است: در تهران کف قیمت لباس فرم 548 هزار تومان و سقف آن 825 هزار و 500 تومان برای پیراهن و شلوار و برای کت‌ و شلوار یک میلیون و 916 هزار تومان است. وی تأکید کرد: والدین نباید ملزم به خرید از یک تولیدی خاص شوند و انجام این کار خلاف مقررات است.

همچنین بهنام نیک‌نژاد، مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش درباره هزینه بالای لباس فرم مدارس در برخی مدارس غیردولتی به تسنیم گفت: این مدارس هم باید کف و سقف هزینه تعیین‌شده برای لباس فرم مدارس را رعایت کنند اما در برخی موارد علت قیمت بالا این است که کنار لباس فرم، لباس ورزش را هم اضافه کرده‌اند و یک بسته شامل لباس فرم و لباس ورزش را به خانواده‌ها ارائه می‌دهند.

217 شکایت از مدارس غیردولتی تهران

وی درباره عناوین شکایت رسیده به سازمان مدارس غیردولتی در تابستان امسال از وضعیت مدارس غیردولتی شهر تهران بیان کرد: تا امروز 217 مورد شکایت در عناوین مختلف همچون کارکنان واحدهای آموزشی، ثبت‌نام، حقوق و بیمه معلمان، شهریه مصوب و شهریه فوق‌برنامه‌ها، فضا و تجهیزات نامناسب به دست ما رسیده است. استان‌ها وظیفه رسیدگی به شکایات ثبت‌شده را دارند همچنین تیم‌های نظارتی سازمان مدارس غیردولتی سه روز در هفته به مدارسی مراجعه می‌کنند که از سوی آموزش و پرورش استان‌ها پاسخی درباره آنها دریافت نکردیم.

نیک‌نژاد درباره اینکه ممکن است برخی مدارس غیردولتی به‌خوبی نظارت نشوند، گفت: این‌گونه نیست و با مدارسی مکاتبه و برخورد کردیم که کسی باور نمی‌کند، ما حامی مردم هستیم و نمی‌گذاریم مدرسه‌ای از اسم خود سوءاستفاده کند.

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار