ما و عراقی ها بیشترین گرما را تحمل کردیم؟
رییس سازمان هواشناسی گفت: امروز افزایش رخداد مخاطرات حدی در بسیاری از کشورها مردم را تهدید میکند که بهترین راه برای مقابله با این مخاطرات مساله سازگاری است.

سحر تاجبخش مسلمان، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور در هفتمین کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم که صبح امروز (دوشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲) در سالن همایشهای کتابخانه ملی ایران برگزار شد، گفت: در کنفرانس امسال تعداد مقالات نسبت به کنفرانس قبلی ۳۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: در هفتمین کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم ۳۵۰ مقاله ارسال شده است که ۴۵ مورد سخنرانی شفاهی صورت خواهد گرفت و حدود ۲۰۰ مورد به صورت پوستری همراه با ۱۱ پنل تخصصی و ۷ کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد.
تاجبخش همچنین با ارائه گزارشی، آخرین وضعیت اقلیم را در سطح بینالمللی و مللی توضیح داد و گفت: افرایش دما در مقیاس جهانی از مهمترین آثار تغییر اقلیم است که کشور ما را هم تحت تاثیر قرار داده است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد: افرایش رخداد پدیدههای حدی بر اثر تغییرات اقلیمی در آسیا بسیار جدی است و سیل بسیار شدید سال گذشته در پاکستان از جمله آثار آن بود.
تاج. بخش تاکید کرد: روند افزایش دما و کاهش بارش در بیشتر کشورهای غرب آسیا رخ داده است بیشترین افرایش دما در ایران و عراق رخ داده و بیشترین کاهش بارش در افغانستان و آذربایجان رخ داده و ترکیه، عربستان و پاکستان و ... نیز تحت تاثیر مساله تغییر اقلیم قرار دارند.
وی یادآور شد: در ایران هم طی ۵۰ سال گذشته روند افرایش دما و کاهش بارشها را شاهد بودیم و در سال ۲۰۲۳ روند افرایش دما ۱.۵ درجه بیشتر از میانگین جهانی بوده و رکورد گرمترین دمای تاریخ کره زمین در سال ۲۰۲۳ ثبت شده و سال ۲۰۲۴ میتواند گرمتر هم باشد.
رئیس سازمان هواشناسی بیان کرد: میانگین دمای جهانی در زمین به حدود ۱۵ درجه رسیده که افرایش یافته و آخرین اطلاعات از تغییرات دما حاکی است که بیشترین تغییرات در مناطق جنب حاره رخ داده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان روند افزایش صعود تراز آب دریاها را از دیگر مسائل جدی دانست و گفت: افزایش مخاطرات حدی رشد پیدا کرده است و آنچه به ما کمک میکند، حرکت به سمت توسعه پایدار و ایجاد شهرها و کشورهای تاب آور در برابر مخاطرات تغییرات اقلیمی است.
ارسال نظر