| کد مطلب: ۱۰۹۳۴۲۴
لینک کوتاه کپی شد

کاهش۵۲ درصدی بارش در کهگیلویه و بویراحمد

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برخی آمارهای ارائه شده از میزان بارش در این استان، از کاهش۵۲ درصدی میزان بارش ها در یکسال زراعی گذشته خبرداد.

 کاهش۵۲ درصدی بارش در کهگیلویه و بویراحمد

آرش مصلح، گفت: وضعیت بارش در استان کهگیلویه و بویراحمد از مهرماه امسال تا هفته پایانی دی ماه نسبت به سال گذشته ۴۹ درصد کاهش بارش و در نسبت دراز مدت ۵۲ درصد کاهش بارش داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه البته در برخی مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد مانند طسوج چرام با ۲۶۰ میلی متر و بخش‌هایی از سرآسیاب و ممبی بهمئی، دیشموک و سپیدار بویراحمد، میزان بارش‌ها مطلوب بوده است، اظهار داشت: تراکنش باران در استان در مقایسه با سال زارعی و دراز مدت از یک کاهش محسوسی برخوردار است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید براینکه کاهش بارندگی در تمامی مناطق کشور و این استان بر کمیت و کیفیت منابع آبی اثرگذار است، یادآور شد: ما در بخش سردسیری استان نیاز به بارش برف داریم چون این بارش باعث تقویت منابع آبی و تقویت دبی رودخانه‌ها می‌شود.

مصلح با اشاره به آمار پُرشدگی مخازن در سدهای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: سد کوثر در حوزه گرمسیری استان ۸۴ درصد پُرشدگی مخزن دارد که در کشور بالاترین پُرشدگی مخزن را دارد و در حدمطلوب است.

وی گفت: سدکوثر آب ۲ و نیم میلیون جمعیت کشور در پنج استان کشور و آب مورد نیاز بخش‌های زیادی از روستاهای کهگیلویه بزرگ و مناطق صنعتی و کشاورزی گچساران را تامین می‌کند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید براینکه نگرانی خاصی را در حوزه مخزن سدها در این استان نداریم اما نیازمند مدیریت مصرف هم هستیم، ادامه داد: سدشاه قاسم در یاسوج بنا به شرایط بارش‌ها اکنون نیم میلیون مترمکعب دارد و امیدواریم بارش‌های اسفندماه و فروردین ماه بتواند حجم زیادی از این سد را پُر کند تا بتوان آبگیری کرد.

مصلح افزود: آبگیری سدچم شیر از سال گذشته شروع و الان ۴۰۰ میلیون مترمکعب حجم مخزن دارد و باتوجه به ضرورت‌های و اراضی پایین دست، بیش از ۴۰۰ میلیون مترمکعب هم از سال گذشته تاکنون، آب رها شده است.

وی گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد معمولا بارندگی‌ها چهار ماه از سال اتفاق می‌افتد و این آب‌ها باید از طریق سدها مهار شود و در استان سه سد چم شیر، کوثر و شاه قاسم را داریم و سه سد در دست اجرا نیز شامل تنگ سرخ، سرپری و سقاوه هم اکنون فعال است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد از مطالعه سدهای پراشکفت بویراحمد، کُمبل گچساران و سرآسیاب یوسفی در بهمئی هم خبرداد و اظهار داشت: مطالعات سدهایی مانند آبریز و شیو نیز تمام شده و بدنبال مجوزهایی برای سدهایی مانند شبلیز در دنا، سادات عزیزی و سرگچینه در بویراحمد و قلات در بهمئی هستیم.

مصلح گفت: ۶۱ پروژه در اداره کل امور آب استان شامل سد، شبکه آبیاری، طراحی و تامین آب شرب، صنعتی و کشاورزی هم اکنون در دست اجرا که این پروژه‌ها وقتی به بهره برداری برسند می‌توان ادعا کرد که ۴۰ هزار هکتار از اراضی استان بصورت مستمر و پایدار تامین آب شده است.

وی با بیان اینکه، بخش زیادی از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد و صنایع فعلی و آینده از نعمت آب دائم برخوردار و ۲۰۰ مگاوات برق آبی ایجاد می‌شود، تصریح کرد: طرح‌های آبی، طرح‌های پیشران توسعه استان محسوب می‌شوند و بطور حتم باعث تحول و رفاه و اشتغال در استان خواهند شد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد، پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها را بسیار خوب ارزیابی کرد و ادامه داد: اولین پروژه بزرگی را که به اتمام می‌رسانیم طرح عظیم آبرسانی از سد کوثر به بهمئی است که قرار است ۸۵ هزار نفر و ۳۰۰ واحد تولیدی را تامین آب بکند.

مصلح، پیشرفت فیزیکی این پروژه را ۷۷ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: در ۱۱ سال گذشته این پروژه ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که اکنون به ۷۷ درصد رسیده و تلاش می‌کنیم در ابتدای سال آینده به بهره برداری برسد.

وی گفت: تامین آب به چهار شهر بزرگ و ۳۰۰ روستا در کهگیلویه بزرگ همین گونه است و در طرح آبی سرپری دهدشت هم در ۱۱ ماه اخیر به اندازه ۱۱ سال گذشته کار انجام شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد از تخصیص ۷۵۱ میلیارد تومان در سال گذشته در حوزه آبی خبرداد و تصریح کرد: برای اجرای این پروژه‌ها و از مهرماه امسال تاکنون، حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص به طرح‌های آبی داده شده که بطورحتم تحول عظیمی را در حوزه آب در مناطق مختلف استان شاهد خواهیم بود.

مُصلح افزود: برای آبرسانی به بخش‌های دیشموک و چاروسا بدنبال اخذ مجوز ماده ۲۳ هستیم و البته برای سامانه انتقال تنگ سرخ در بویراحمد هم به همین شکل بدنبال این مجوز می‌باشیم که امیدواریم با اجرای این پروژه‌ها در ایام خشکسالی بتوانیم مشکلات کم آبی را رفع کنیم.

وی با تاکید براینکه تنها راه نجات استان کهگیلویه و بویراحمد از مشکلات بی‌آبی و کم آبی، مهار آب‌های سطحی و سپس انتقال آن به مناطق کم آب است، اظهار داشت: امیدواریم شاهد بارش‌های خوب در ماه‌های آینده در این استان باشیم.

مصلح گفت: از مردم استان مُصرانه می‌خواهیم در بحث مدیریت مصرف نهایت همکاری را با منابع آبی و حوزه آب داشته باشند تا شاهد کمترین تنش‌ها در تامین آب باشیم.

 

منبع : ایلنا

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار