| کد مطلب: ۱۰۹۱۸۸۰
لینک کوتاه کپی شد

هشدار در خصوص افزایش بیماری‌های مرگبار ناشی از آلودگی هوا

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه طی سال‌های اخیر به طور میانگین در ۱۶.۵ درصد از روز‌های سال در کشور هوای پاک را تجربه کرده‌ایم، بیماری‌های مهم ناشی از آلودگی هوا را برشمرد.

هشدار در خصوص افزایش بیماری‌های مرگبار ناشی از آلودگی هوا

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه طی سال‌های اخیر به طور میانگین در ۱۶.۵ درصد از روز‌های سال در کشور هوای پاک را تجربه کرده‌ایم، بیماری‌های مهم ناشی از آلودگی هوا را برشمرد.

عباس شاهسونی به مناسبت روز ملی هوای پاک با بیان اینکه آلودگی هوا به‌عنوان مهم‌ترین عامل خطر محیط زیستی برای انسان در دنیا شناخته می‌شود، اظهار کرد: ۹۹ درصد از جمعیت جهان در مناطقی زندگی می‌کنند که غلظت آلاینده‌های هوا در آن، بالاتر از رهنمود سازمان جهانی بهداشت است.

وی افزود: کشور‌های در حال توسعه و با درآمد پایین، بیشتر از سایر کشور‌ها تحت تاثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرند.

شاهسونی ادامه داد: کشور ما نیز همانند سایر کشور‌ها تحت تاثیر آلودگی هوا قرار دارد که بخشی از این آلودگی ناشی از منابع داخلی و بخشی نیز ناشی از منابع خارجی و طوفان‌های گردوغبار است؛ به طور کلی منابع متحرک ۶۰ درصد و منابع ثابت ۴۰ درصد در آلودگی هوا نقش دارند؛ موتورسیکلت‌ها به ویژه موتور‌های فرسوده، خودرو‌ها و کامیون‌های فرسوده، جزو مهم‌ترین منابع انتشار آلودگی هوا در شهر‌ها هستند.

 وی گفت: طبق بررسی‌های انجام شده در وزارت بهداشت، از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ به طور میانگین ۱۶.۵ درصد از روز‌های سال در کشور ما، هوا در وضعیت پاک بوده است؛ در ۶۱ درصد از روز‌های سال، هوا در وضعیت قابل قبول قرار داشته، ۱۷ درصد ناسالم برای گروه‌های حساس، ۴.۵ درصد ناسالم برای همه گروه‌ها و ۰.۵ درصد از روز‌های سال، وضعیت هوا خیلی ناسالم و در ۰.۴ درصد از روز‌های سال در کشور وضعیت هوا بسیار خطرناک بوده است.

پاک‌ترین و آلوده‌ترین هوا در شهر‌های کشور

وی درباره پا‌ک‌ترین و آلوده‌ترین هوا در شهر‌های کشور متذکر شد: در سال گذشته شهر‌های اردبیل و سنندج در بخش اعظمی از روز‌های سال، هوای پاک را تجربه کرده‌اند، اما در شهر‌هایی مانند زابل، تعداد روز‌های با هوای آلوده بیشتر بوده است.

وضعیت هوای تهران در سال گذشته 

شاهسونی درباره وضعیت هوای تهران نیز گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۱ در شهر تهران ۲۲۱ روز هوا در وضعیت قابل قبول بوده است و ۱۰۷ روز از سال گذشته شرایط هوای تهران در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و ۳۶ روز ناسالم برای همه گروه‌ها بوده است.

بیماری‌های مرگبار ناشی از آلودگی هوا

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا تصریح کرد: آلودگی هوا می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های تنفسی، قلبی - عروقی، دیابت، مشکلات مربوط به کودکان مانند وزن کم هنگام تولد، زایمان زودرس زنان، بیماری‌های اعصاب مانند آلزایمر و پارکینسون شود. یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد که حتی بروز اوتیسم نیز با آلودگی هوا در ارتباط است.

آلودگی هوا عامل قطعی سرطان

وی با بیان اینکه آلودگی هوا در سال ۲۰۱۶ از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان عامل قطعی سرطان‌زا اعلام شده است، یادآور شد: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، ۴۰ درصد از مر گ‌های به علت بیماری‌های مزمن انسداد ریه (COPD)، ۲۰ درصد از مرگ‌های ناشی از دیابت، ۲۰ درصد از بیماری‌های ایسکمیک قلبی، ۱۹ درصد از مرگ‌های ناشی از سرطان ریه و ۲۶ درصد از مرگ‌های ناشی از سکته‌های مغزی در جهان، منتسب به آلودگی هواست. همچنین ۳۰ درصد از مرگ‌های ناشی از عفونت سیستم تحتانی تنفس در کودکان زیر ۵ سال و ۲۰ درصد از مرگ نوزادان نارس، منتسب به آلودگی هواست.

کاهش ۱.۸ سال از امید به زندگی به دلیل آلودگی هوا در جهان

وی با بیان اینکه آلودگی هوا به عنوان دومین عامل مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در جهان شناخته می‌شود، خاطرنشان کرد: آلودگی هوا به عنوان عاملی شناخته می‌شود که به میزان ۱.۸ سال باعث کاهش امید به زندگی در جهان می‌شود.

 

منبع : تسنیم

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار